Zitat:
Zitat von lafebesi
(Beitrag 2061146)
Anstand hat mit Religion meiner Meinung nach nichts zu tun. Ich kenne so viele möchtegern religiöse Menschen, die keinen Schimmer Anstand haben, über andere Menschen reden und Urteilen beispielsweise.
Ich bezog mich auf die Herren hier, die mit ihrem Sexualleben angeben, keinen Beitrag ohne Fekalsprache verfassen können und Frauen als Befriedigungsmöglichkeit, ein Stück Fleisch ansehen. Sicherlich werden genau DIE sich nicht angesprochen fühlen, aber was solls :-)
|
Din ile insani bir tutamayiz, bence religiös insanlara fazla bakmayiniz, Religion hakkinda bir sey söylemek icin.. Yoksa bütün hayatiniz mahvolur gider...Ahiret meselesi basit bir mesele degil ki Religiös insanlara bakiyorsunuz? Islamiyet'e bakin..
“Size böyle nimet eden bir zat, sizi başıboş bırakmaz ki, kabre girip kalkmamak üzere yatasınız.”
- Bediüzzaman Said Nursî
Ben kücükken Dindar görünümlü bir Sülalede büyüdüm, söyledikleriyle yaptiklari birbirini tutmadigi icin ve hep olumsuz olduklari icin beni neredeyse dinden sogutacaklardi...belkide dine düsman olacaktim... Insanlar bana Islam ile ilgili soru sorduklarinda bir sey bildigim yoktu, kimse cevabimizdan memnun olmuyordu hep onlar kazaniyordu, yani dini inkar edenler...
4 yildir Dinimizi iyi bir sekilde biliyorum ve anladim ki Cahillik-bilgisizlik Islamiyette degil son 60-70 yilda ki Müslümanlarda!!
Ben eskiden Avrupalilarin - Modernim diyen insanlarin karsisinda ezik gibi hissediyordum kendimi ve insanimizi, simdi 23 yasindayim ama benden 15-20 yas büyük Modernim diyenide- Avrupalisida bana karsi üstünlük saglayamiyorlar...
Ahlakda islamiyetten, Okumakta, Ilimde Teknikte ilerlemekte...
Bediüzzaman Said Nursi bunun en son örneklerinden...
Sen bunlarin islamiyetten olmadigini, yani religiondan olmadigini inkar edebilirsin!
Ama Allahin sana ihtiyaci yok ki? Bizim Allah'a ihtiyacimiz var..
Bak gecenlerde yine bir Alman kiz, islamiyeti arastirmis hatta Bediüzzaman Said Nursiyi sormus; '' Simdi nerede. onu ziyaret etmek istiyorum '' diye. Öldü dediklerinde oturup aglamis, '' niye erken öldü '' diye.
iste Allah kimleri affetmiyor ki? O kiz eminim bizden daha iyi Müslüman olur...
Gururu bırak, aczini anla. Mâlikini tanı, vazifeni bil, dünyaya niçin geldiğini öğren!
- Bediüzzaman Said Nursî