Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Foren Archiv (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=402)
-   -   Türkische Literatur (http://localhost/forum/showthread.php?t=4467)

hooligan26 27.10.2005 00:35

o.T.

soyle bakalim kac insanin adi anilir nobel odulleri icin ucuncu dunya ulkelerindenn biz turkler barbar olarak taniniyoruz dedin acaba orhan pamuk bunu onayladigi icinmi adi nobelde aniliyor(ERMENI KATLIGAMI VB) orhan pamukla gurur duymuyorumm hic .turku turklugu asalamak barbar demek avrupada herzaman primm yapar hic goremiyosan alman tvlerindeki turk filmlerine bak hangisini gosterirler nerde hangi filmde turk barbarsa iskenceciyse falan filansaa yani islerine geldikleri gibii alsinlar nobellerini baslarina calsinlarrr bencee bir atilla ilhan bir nazim hikmet biz turklerin gonlunde en iyi nobeli almistir varsin fransiz alman amerikan nobel vermesin yazarlik otuz dille cevrilmek degil ne dedigini bilmektir bende desem turkler kotuu soyle boylee benimde agzima atarlar bir kemikk turkiyedeki yuzlerce yazar arasinda orhan pamuk sadece birisi cok iyisi degil

27.10.2005 07:41

hmmmm

rüya tabirleri okuyorum. ama yoksa pek tr okumam. acikcasi anlamiyorum.....

27.10.2005 07:42

Aman dur hemserim

bende burda dayak yemim....

27.10.2005 07:43

Yokdu. Insanlar

konusa konusa anlasirdi ögrenirdi. Eskiden zamanmi vardi? Simdi zaman varmi?

27.10.2005 07:45

Alyuuuuuuuu

ya dedimya anlamiyorum. Bizler icin yani alamanyda yasiyan türkler icin bi kitab cikartsinlar. yani tarzanca o zaman belki okurum. belki?

27.10.2005 10:53

hadi ordan...

cok anlamis gibi ...

27.10.2005 11:01

Danke sehr! .. ich wollte die

Übersetzungen nicht herabwürdigen.Harry auch nicht. :)

27.10.2005 11:11

maalesefe Orhan Pamuka haksizlik

ediliyor. Evet Orhan Pamuk en iyisi olmayabilir, ama elimzde su anda o var.Sonra NOBEL diyoruz boru degil yani! Sen Ermenilere yapilanlari veya yapilmayanlari biliyormusun? Orhan Pamuk gibi osmanli arsivlerinde toz yuttun mu?? Elestirilmeyen, bir tarafi kimseye uymayan cok yazarimiz var.Orhan da bunlardan birtanesi. Kollektif asagilik duygusuna kaderci bir yaklasimla alismis(maalesef!) ve koyun milletimize gelecekte nice gögsü acik mankenler ve hortumcu politikacilar diliyorum..bu yakisir.Nobel degil! Orhan Pamuk sanki bilinmeyen birisi , kendine prim yaptirmak gibi bir ihtiyaci yoktu hic.

27.10.2005 11:13

Ya zaten benim zamanim hic yok

calismaktan hem okursam fachliteratur okuyorum yani...

27.10.2005 11:42

vah vah o.T.

ohne Text

xinciboncukx 27.10.2005 14:24

o.T.

keske bu kadar hakli olmasaydin.yazikki uyuyan guzel masali ismini degistirmis .simdi ben medya siz kole olmus.duyduklariyla onyargi olmusuz buna birtek sozcuk soylenir.YAZIK

27.10.2005 15:04

siiiiiiiiiiiiiiiiiirt

erenköy

bakss 27.10.2005 15:21

Orhan Pamuk hat recht

Ein Massenmord an die Armenier hat es gegeben und zwar auf Emphelung der Deutschen Generale Türkei war verbündeter der Deutschen im Ersten Weltkrieg da die Türkei gegen Russland in den Krieg zog und Armenier die in der Türkei lebten symphatisierten mit Russland da die Türken zu wichtige verbündete für die Deutschen waren sollte es unter keinen umständen mit den armeniern zu einem Bürgerkrieg kommen da sonst die Türkei aus dem Weltkrieg ausgeschlossen sein würde also sah der plan so aus alle Armenier unter 5% in allen türkischen städten zuhalten dazu gehörten Deportation und Morden und mit den Kurden ist genau das gleiche passiert leute ich rede hier nicht von terroristen sondern von kinder frauen und ältere menschen (jedes land hat das recht terroristen die morden zu eliminieren wenn sie sich nicht ergeben)Orhan Pamuk redet über die menschen die keine Rebellen waren. Orhan Pamuk stammt aus einer reichen kemalistischen istanbuller Familie aber er kritisiert auch Atatürk der die osmanische kultur versucht hat zuvernichten und es auch zum größten teil geschafft hat und gläubige ermorden lies.
Agent des westens????????
Einige Nationalistische Richter versuchen alle die was Negatives über das Türkentum sagen oder veröffentlichen Mundtot zu machen in dem sie diese MENCHEN ZU PKK"S ABSTEMPELN

27.10.2005 22:45

ich stimme dem zu...

es lebe die meinungsfreiheit...wie schön, dass es menschen gibt....die denken können...
objetivität!!!
und dein satz, dass es unsere kinder, frauen und etc sind....den fand ich so genial....denn das vergessen die meisten, dass menschen wie du und ich dabei umkommen
....
herzaman yazarlar konusanlar düsünen insanlar yok edildi....artik böyle olmicak...oldukca da direnis cogalacak....asla susulmiyacak....susturulmaya calisildikca kazanacaklar...
yasasin özgür düsünce....yasasin insan haklari...yasasin direnis....

27.10.2005 22:47

delisin abi sen ya:)

nerden aliyorsun bu geyik muhabeti ya:)

28.10.2005 08:47

Hör mal

warst Du schon mal in Anatolien? Hast Du dort mit der PKK zu tun gehabt?
Weißt Du, dass Frauen und Kinder sogar bewaffnet waren oder zum Teil noch sind. Die PKK ist so feige dass Sie sich hinter den Frauen und Kindern verstecken. Sie benutzen diese als Schutzschild, wenn nicht sogar als Soldaten. Weißt Du, wie viele Soldaten von kurdischen Frauen und Kindern ermordet wurden? Natürlich ist dass kein Grund alle Frauen und Kinder umzuschießen. Aber man sollte die Sache neutral sehen. Ich bin zwar stolz auf mein Vaterland und stehe dazu was mein Land und Volk macht, aber gebe auch natürlich zu dass es überall schwarze Schafe gibt auch unter der Armee. Natürlich leugne ich nicht dass auch mal unschuldige Frauen und Kinder starben.

Aber wie viele unschuldige türkische Soldaten??

Dass gleiche gilt für die Armenier? Weißt Du was die Armenier damals in Europa mit den Türken veranstaltet haben. Massenmorde gabs mehr auf deren Seite. Dass war im Prinzip nur eine Gegenreaktion. Weißt Du wer die armenischen Terrorgruppen zersprengt hat. Weißt Du was nach dem 1. Weltkrieg in der Türkei los war. Weißt Du was die Armenier damals gemacht haben.

Also lese Dich erstmal in die türk. Geschichte ein und dann beurteile. Aber nicht so!!!!!!!

28.10.2005 08:48

Aha wir sind ja Gegensätze

tja Meinungsfreiheit ne?

28.10.2005 08:53

jaja

googlede buldunda yaziyorsun.
ya kizim birak su palavlari

28.10.2005 09:40

havadan.................................

ohne Text

28.10.2005 10:37

yürüüüü

sen anlamadigin islere burnunu yine fazla sokmaya basladin...

Palavralara zamanim yok benim senin gibi....

oemer74 28.10.2005 11:06

Bir deli kuyuya tas atar...

40 akilli o tasi cikaramaz.

Orhan Pamuk sanki cok mantikli ve dogru sey söylemis gibi onu savunuyorsunuz.

Olanlar olmus. Ölen ölmüs kalan kalmis.

Bugün Türkiye söylenen herseye dogru dese herseyi kabullense yarin nolacak? Ermeniler bizim dostumuz mu olacak? Hic sanmiyorum.

Onlarin ellerinden gelse hepimizi bir kasik suda bogarlar.

Iyi. Ne yapalim yani? Zamaninda Osmanlilar ermenileri öldürmüs. Onlar da bizimkileri öldürmüsler. Eeeee? Ilk baslayan ermenilerdi, bu süphesiz.

Simdi gelipte Türkler böyle yapti söyle yapti diyorlar. Bir cocugun elinden sekerini alirsinya, aynen öyle.

Senin atalarin zamaninda adam gibi adam olsaydilar, bu tür olaylar olmazdi.

Yüzyillarca yasadiklari vatana hainlik etmeseydiler, mahsum insanlari öldürmeseydiler, sizede kimse dokunmazdi.

Olay bu kadar basit.

Yok onlar türkleri öldürsünler, katletsinler, bizimkilerde, ya birakin onlar azinlik, dokunmayin onlarami deseydiler?

Zum Schluss:

BAYRAK INMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

YA SEV YA SIKTIR OL GIT

TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DOSTU YOK

O KADARRRRRRRRRRRR.....

28.10.2005 11:17

helal dostum

iste bu ........
bu kadar yeter.......
seninle gurur duyuyorum.
Biz burada yanliz degiliz.
BIZ TÜRKÜZ DOGRUYUZ CALISKANIZ

Dünya bize viz gelir viiiiiiiiiiiiiizz

oemer74 28.10.2005 11:45

Hast du gut gemacht.

Allahi resmen inkar eden bir insani bize örnek olarak gösterdigin icin sana tesekkür ediyorum. Onun seviyesine düstügün belli.

28.10.2005 12:38

Bozuk Plak gibisiniz ...

artik bu O. Pamuk Davasi sürer gider...

Baskalarin görüslerine anlayisli olun!!! O. Pamuk dan haric cok ama cok büyük Edebiyatci ve Yazarlar getirdi TR ortaya mesela

Çetin Öner
( Gülbik Horozu Cocuk Kitabi cok hos )

Pýnar Kür ( Yarin, Yarin cok begendigim bir Kitab )

ya aslinda saymakla bitmez...
Yok ama simdi Pamuk gündemde ya ..
Madem o kadar Milliyetcisiniz, TR Kanlisiniz biraz ilgi gösterin Ülkenizdeki olup biten herseye .....

28.10.2005 12:41

..

Wir verzichten in unserem Leben auf immer mehr menschliche Qualität!!
Reduzieren unsere geistigen und emotionalen Ansprüche auf die Koordinaten einer mehr als zweifelhaften, marktbestimmten Gesellschaft...

Tomris Uyar
( Allah Rahmet eglesin )

28.10.2005 12:48

sen yürü.......

devam yürü senin yalan dünyada

28.10.2005 12:51

Göstermiyoruzmu?

Biz tek vatanimiza topragimiz ve dinimize el kaldiran, kötü söz söyliyen insanlara karsiyiz. Ister türk olsun ister kürt ister alman.
BIZ BUYUZ!!!!!!!!!!!

28.10.2005 12:51

evet..neden türkün türkten baska

dostu olmadigini da anlat lütfen.

28.10.2005 12:52

EEEEEEE

anlamadigin Zitateleri niye yaziyorsun buraya?
Interpretier erstmal dieses Zitat!!
Mensch dat ist hier zum Mäuse melken!!!!!!

28.10.2005 12:53

ne Manyaksin sen ya o.T.

ohne Text

28.10.2005 12:57

naapalim...onlar da uluslararasi

platformda bu kadar prim yapsinlar..onlari da degerlendiririz.

PS: "Rafik Shami" kennst du diesen Schriftsteller? ( wie fast alle guten arabisches schriftstellern, ist auch er verbannt..)
PS2: Habe im Stammcafe von Nagib Mahfouz in Cairo ( Groppi) vor 2 Jahren Kaffee
getrunken,,just for fun.. Die Ägypter waren aber sowas von STolz auf ihren Nobelpreisgewinner....dabei ist Mr. Mahfouz auch ein umstrittener Mensch. Man muß halt Prioritäten setzen.

28.10.2005 12:57

Biz, Miz diye yazi yazma bide

Ne Bilgin varda burda sergiliyorsun ???

Pamuk beni ilgilendirmiyor.. Adamin görüslerine katilmiyorum yani Kitablarindan da almiyorum ... Ama bu görüsümü ben kararlastirdim aldim Adamin 1 Kitabini okudum.. Peki SEN ? Baskalarin yazdigi yazilara katilmakla mi gösteriyorsun Bilgini, Alakani ? Egitime kendinde basla ki o evetledigin katildigin yazilarin arkasinda da durabil... Sacma bos yazina anlam vermeye calismak caresiz SENIN...

28.10.2005 12:58

cok iyi bir SORU ......

Cevabi nasil olacak acaba...

28.10.2005 12:59

...

nein Shami sagt mir nichts..

28.10.2005 13:03

Yaw Malili kardesim...bak

bir konunun sadece bir yönü olamaz dimi.Vatanseverligin, DInin, Türk insaninin iyi ve kötü yönleri var.Bu yönlerden birini ele alinca, bu hemen bu demek degildir ki , diger yönlerini de kötülüyoruz veya övüyorúz. Cok basit ..daha basit anlatilamaz yani. Yapici ol..Kirici degil, Coulybali sportmendir..sen de sportmen ve centilmen ol..tavsiyem budur.

28.10.2005 13:05

tipp:

" murmeln aus meiner Kindheit" ile baslayabilirsin.

28.10.2005 13:17

wieso ist er verbannt ?

Ich werde mich mal mit Ihm beschäftigen wenn ich mehr Zeit dazu habe..

28.10.2005 13:27

kiz biraz daha iyi oku

asaglara bak
uuuuuuf iyiki orucum yoksa neyse........

28.10.2005 13:28

arsena

du bist echt nur ein mitläufer. arm sehr arm

28.10.2005 13:29

Wer oder was sagt Dir

überhaupt?

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:17 Uhr.