Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Demirtas; Yeni Yasam Cagrisi! iste bu (http://localhost/forum/showthread.php?t=12297)

17.07.2014 19:55

Bende takilmiyorum ama önceden mac seyretmeye ne giderdim. Netice hem futbol oynuyordum hemde bokstan taniyordum onlari..
Ben senin nerelerde takildigini cok iyi biliyorum manbee, bir bayandan duymustum ibne demek istemiyorum, ama zihnsel bozuklugu olan escinsellerle bile beraber olmussun. Teyzenin kizi sana bu kadar mi travma yapti? Yanlis anlama sana hakaret etmiyorum. Sadece senden ögrenmek istiyorum?

17.07.2014 20:06

Kusuruma bakma UNO bu salaga uyup senin konunu biraz kirledik. Artik burda konu disi bir sey yazmiyorum..

manbee 17.07.2014 20:13

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2088308)
Bende takilmiyorum ama önceden mac seyretmeye ne giderdim. Netice hem futbol oynuyordum hemde bokstan taniyordum onlari..
Ben senin nerelerde takildigini cok iyi biliyorum manbee, bir bayandan duymustum ibne demek istemiyorum, ama zihnsel bozuklugu olan escinsellerle bile beraber olmussun. Teyzenin kizi sana bu kadar mi travma yapti? Yanlis anlama sana hakaret etmiyorum. Sadece senden ögrenmek istiyorum?

takilmadigin yerde herkes seni taniyor. bizde inandik...

bak ben senin takildigin yerleri acikliyorum sende erkek ol benim takildigim yerleri acikla.

und wie haben die dich nun genannt? king of ???

uno 19.07.2014 14:27

arkadaslar konuyu dagittiginiz bu tartisilmaz ;)
ask sehidi, manbee hakli tüm uzak dogu sporlarini cok iyi biliyorum ve hepsinde derecem var :p boyum ise 196cm,kilom 120kg. bence benimle yazisirken bunun farkindaliginda ol ;)))

saka bi yana, cnnturk anketinde demirtas acik ara önde.redhackers'in isi mi bilinmez ama bu beni sasirtmadi cünkü demirtas gercekten esiyor,diyorum ya taraf olmasaydi kesinlikle bu adam cumhurbaskani olmaliydi.

cnnturk secim anketi: http://www.cnnturk.com/cumhurbaskanligisecimi

ayrica köse yazarlarina dikkat edin,demirtas'in istanbul konusmasi bir firtina niteligindeydi..

19.07.2014 18:38

Desene yandim sana bir ters cümle yazarsam :)

Demirtas'i bende destekliyorum, ama Demirtas sirf Kürtlere hitab ediyor. O görüntüyü vermemesi lazim.. Basbakan verdigi cevaplar da cok hosuma gidiyor. Kilicadaroglu ise solun önünü tikamis gibi gözüküyor..
Bizim sorunumuz biz hep seviyeli insanlari istiyoruz ancak karsi taraf futbol takimi tutar gibi o veriyor...

Zitat:

Zitat von uno (Beitrag 2088597)
arkadaslar konuyu dagittiginiz bu tartisilmaz ;)
ask sehidi, manbee hakli tüm uzak dogu sporlarini cok iyi biliyorum ve hepsinde derecem var :p boyum ise 196cm,kilom 120kg. bence benimle yazisirken bunun farkindaliginda ol ;)))

saka bi yana, cnnturk anketinde demirtas acik ara önde.redhackers'in isi mi bilinmez ama bu beni sasirtmadi cünkü demirtas gercekten esiyor,diyorum ya taraf olmasaydi kesinlikle bu adam cumhurbaskani olmaliydi.

cnnturk secim anketi: http://www.cnnturk.com/cumhurbaskanligisecimi

ayrica köse yazarlarina dikkat edin,demirtas'in istanbul konusmasi bir firtina niteligindeydi..

uno 21.07.2014 14:53

Ayşe Damgacı:

"Selahattin Demirtaş'ın aday olacağını bilmiyordum. Cumhurbaşkanlığı seçimleri konuşulurken, oy vermeye gitmeme kararı almıştım. Demirtaş'ın adaylığı bu fikrimi değiştirdi. Zaten çok beğendiğim bir siyasetçi. Söz konusu Cumhurbaşkanlığı olunca, biraz insani yanıyla bakıyoruz ve Demirtaş bu açıdan çok uygun bir isim.

Bazıları 'Kürtlerin adayı' diyor ama ben böyle düşünmedim; benim adayım. Onun etnik orjinini düşünmedim çünkü Demirtaş hepimizi temsil edecek tek aday. Yakın çevremdeki bazı kişilerden 'niye Kürtlere oy veriyorsun' diye tepki aldım ama, ben Kürt mücadelesinin içinde kendimi görebiliyorum. Sadece Kürtleri değil; hepimizi kapsayabiliyor. Aksini düşünenlere katılmıyorum. Birtakım önyargıları da, pragmatik yaklaşımı da bırakmak gerekiyor. İnsanlar çalışacağı işi, evleneceği kişiyi bile seçerken gerçekçi oluyor; Cumhurbaşkanını seçerken de olmalılar!"
DEMİRTAŞ'TA BULUŞALIM OYLAR BÖLÜNMESİN

Yeşim Büber:

"Oyumu samimiyetine; faşizme, her türlü ayrımcılığa karşı çıkacağına inandığım için Selahattin Demirtaş'a vereceğim. Demirtaş beni temsil edecek, en yakın bulduğum isim. Kendisine güveniyorum ve adaylığına çok sevindim.

Sadece Kürt siyasetindeki duruşuyla değil; pek çok açıdan Demirtaş'ın anlayışını doğru buluyorum. Bazı kesimlerin 'oyları bölme' tartışmasını açmalarına da itirazım var; demokratik değil. Madem öyle, onlar buyursunlar, Demirtaş için buluşalım, oylar da bölünmesin."
BANA UZAK BİRİ DEĞİL

Mert Fırat:

"Cumhurbaşkanlığı için toplumsal barışı sağlayabilecek, hükümetle halk arasında bir denge sağlayabilecek ismin seçilmesini istiyorum. Halkla hükümet arasında bir şekilde paravan olmalı. Geçtiğimiz yıllarda bunun gözetilmediğini gördük. Örneğin işçi hakları konusunda hükümetle Cumhurbaşkanlığı makamı aynı dengede kaldı. İşçilerden, halktan yana tavır almayan bir Cumhurbaşkanı olmamalı.

Aynı zamanda barış sürecine önem veren; bunu her şeyin üstünde tutan bir isim olmalı. Barış dilini kullanmalı. Bu açıdan Selahattin Demirtaş hiç kendime uzak bulduğum biri değil."
HERKESİ OY KULLANMAYA ÇAĞIRIYORUM

Altan Erkekli:

"Bu coğrafya üstünde herkesi kucaklayabilecek; dil, din, mezhep ayrımı yapmadan herkesin insan hakkı ve hukukunu, yaşam hakkını, eğitim hakkını gözetebilecek bir Cumhurbaşkanımız olmalı. Seçmenlerin bu nitelikleri taşıyan adaya oy vereceğini umuyorum; vaatlere değil. Bu topraklarda canlı veya cansız, tüm tabiat varlıklarının, akarsuların, ormanların özelliklerini koruyan, onlara saygı göstermekle yükümlü bir Cumhurbaşkanı arıyoruz. Benim gönlümdeki böyle.

Selahattin Demirtaş'ın herkese eşit mesafede yaklaşacağını düşünüyorum. Bunun seçmenler tarafından iyi irdelenmesi lazım. Bugüne kadar defalarca söylediklerinin dışında işler yapan zihniyete oy verilmemeli." "Söylediklerimden zaten kime oy vereceğim anlaşılıyor olmalı. Benim tercih ettiğim kriterlere Demirtaş uyuyor."
SADECE KÜRTLERİN ADAYI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Ahmet Mümtaz Taylan:

"Barış yanlısı bir Cumhurbaşkanı görmek istiyorum. Seçilecek ismin herkesin Cumhurbaşkanı olması gerekiyor; bunu icraatıyla da göstermesi lazım. Üç adaydan birine tabii ki oy vereceğim ama bizim gibi kişilerin kime oy vereceği zaten bilinir; bu yüzden açıklamayacağım. Herkesi de mutlaka oy kullanmaya çağırıyorum."

21.07.2014 17:00

iyi de güzel arkadasim, ama Selahattin Demirtas'in cidden secilme olanagi var mi? Yoksa kimin secilecegi malum. Bunu da biliyorsun degil mi?

manbee 21.07.2014 17:52

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2088736)
iyi de güzel arkadasim, ama Selahattin Demirtas'in cidden secilme olanagi var mi? Yoksa kimin secilecegi malum. Bunu da biliyorsun degil mi?

demirtasin secilme olanagi vardi.

kilicdaroglu mhp ve hdp arasinda secimini yapti.

hdp oy ugrunada olsa chp gibi ilkelerini unutup mhp ile koalisyon yapmak istemedi.

kilicdarogluda mhpnin ve cemaatin oy oranina göz diktigi icin ekmekci ekmeleddin kararini verdi.

türk muhalefeti cikmazda, omurgasiz siyasetle hicbir zaman AK Partiye karsi duramayacaklar.

bence muhalefet kendini yenilemeli.

o sevmediginiz erdogan ak partiye 3 dönem kurali getirdi. basarisiz olan cekilecek dedi. ve ak parti bunu uyguluyor.

malesef muhalefette gelen koltuga yapisiyor ve bir daha kalkmak bilmiyor.

21.07.2014 18:11

Iste senin dedigine Realpolitik yani reel polikta denir. gercekci, hayallerden uzak, ve herkesin cikarini düsünen bir politika.
sahsen, tercihim Selahattin Demirtas ancak, hayatin gercekleri var. Her zaman her istedigin olmaz. Erdogan denen hirsizin, katilin, Yahudi isbirlikcisinin, haramzadenin, zinakarin önünü ancak Ekmeleddin Ihsanolgu keser.. Ve Türkiye'nin önünü de ancak o acar..

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2088737)
demirtasin secilme olanagi vardi.

kilicdaroglu mhp ve hdp arasinda secimini yapti.

hdp oy ugrunada olsa chp gibi ilkelerini unutup mhp ile koalisyon yapmak istemedi.

kilicdarogluda mhpnin ve cemaatin oy oranina göz diktigi icin ekmekci ekmeleddin kararini verdi.

türk muhalefeti cikmazda, omurgasiz siyasetle hicbir zaman AK Partiye karsi duramayacaklar.

bence muhalefet kendini yenilemeli.

o sevmediginiz erdogan ak partiye 3 dönem kurali getirdi. basarisiz olan cekilecek dedi. ve ak parti bunu uyguluyor.

malesef muhalefette gelen koltuga yapisiyor ve bir daha kalkmak bilmiyor.

uno 21.07.2014 22:31

Cogu insanin,Demirtas'in etnik kimliginden kaynakli mutlaka taraf olacagini düsünmesi gayet normal.

Beyliklerden-imparatorluklara,imparatorluklardan ise cumhuriyete gecislerde bayraklar ve renkler degismitir.1923 Türkiye cumhuriyetini gelistirip daha cagdas ve demokratik bir yapi insa edilebilinir. O dönem en iyisi yalin cumhuriyet olabilir günümüzde ise bunu zenginlestirerek Demokrasi kavrami sigdirabilinir.
Demirtas, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti kursa itiraz etmem,islamiyeti simgeleyen hilal yerine emegi simgeleyen oragi koysa baska bi keyiflenirim.

Degisimler seni korkutmasin benekalice

Kilicdaroglu,ABD ziyareti sonrasi Ekmelledin'e destek vermesi isin icinde Gülen'in oldugunu gösterir.

Basit oyunlari göremeyecek,anlayamayacak tarzda siyaset yapiyoruz ve ne kadar dibe batarsak batalim bu bizim hakkimiz.Gülen gibi birisi,CHP gibi "cagdas" siyasi örgütü etkisi altina alabiliyo,o güzel insanlarin dogup yasadigi topraklari ERDOGAN yönetiyo..

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 03:01 Uhr.