![]() |
ANA"dan baska güzel kelimemi var???? o.T
ohne Text
|
:-))))
BEIDES SCHEISSE
|
Ich Verlange Ein Forum Für
Kurdische Umgangssprache!!!
wenn schon, denn schon.... |
welche Sprache sprichst Du ? o.T.
ohne Text
|
Ich auch!:-) o.T.
ohne Text
|
umgangssprache?`??
wenn ich türkische mädchen/jungs sehe die kein türkisch können...brauchen wir ja nicht über die tr. umgangssprache zu reden :)
|
Eger....
türkceyi yarim yabalak konusanlar bunu birde argo kelimeleriyle süslüyorsa...hani karizma yapiyoruzya .... ozaman buna cok karsiyim cünkü kelime yetersizliginden olusan argo lar...cehaletin nekadar bügüdügünü gösterir...ama genelde de türkceyi düzgün konusa biliyorsan ve kelime hazinen bir cok alana yeterliyse ... argo da bunun icinde bir degisiklik olusturuyor...tabiki yerine göre...
ama saadece argo konusan kisilerden ben sahsen hic hoslanmam...ki türkce o kadar genis bir hazine kelimesine sahip ki...bunu kullanmamak yanlis olur bence... surup:) |
Argo kendisine has bir dil !
tamamen ayri bir kelime hazinesine sahipdir...
Argonun parladigi zamanlar Yesil Cam zamaniydi...eger o Türk filmleri olmasaydi Argo Dili hic taninmiyacakti ! Belli bir kesim Argoyu kullandigi icin güncel konusmalara pek karismazdi. Konusulan kesimler: sokak, meyhane, katil ve hirsiz kesimi, vs... Yesil Camda Argo süslenip ve topluma uygun bir sekilde sergilendi- bu sefer Argo harbi ve delikanli insanlarin dili olmaya baslamisdi ... Argo popüler olmaya basladi ve Ayhan isik ile Belgin Doruk ve diger yildizlarimiz Argo dilini Turist Ömeri ve Söför nebahati oldular ... :)) gercek Argoyu ögrenmek istiyenler icin bir tafsiye : Türkcenin Büyük Argo Sözlügü : Hulki Aktunc (1998) 5. basim harika bir sözlük ! |
güzel...
fakat benim demek istedigim sanirim ulasmadi..:)
argo kendine has bir dil olsa bile...dedigin gibi her duruma uygun olmadigi kesin bence...ve sanmiyorumki herkezin senin gibi bunun gercegini arastirsin...bu vesileyle bende ögrenmis oldum belkide bir kac kisi daha...tskler... ama...sonucda argo degil türkce konusmali ilk basda...bu benim görüsüm...türkceyi düzgün bir sekilde konusa bilen kisi...argoyuda gerekdigi veya uygun buldugu yerde kullanir...ters tepki yaratmadan...buydu aslinda demek istedigim... bilmem anlatabildimmi:) surup:) |
hehehehe
was ich immer bedauernswert und doch irgendwie lachhaft finde ist (das liegt den türken im blut) egal wie schaffen unsere landsleute den "ausengeländern" als aller erstes schimpfwörter beizubringen:) yauw adam sandik yol sorduk!!1
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:35 Uhr. |