Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Foren Archiv (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=402)
-   -   Kopftuch (http://localhost/forum/showthread.php?t=4433)

cecenkiz15 01.09.2004 01:29

KOPFTUCH überflüssig !!!!

bakin yobazlarin hocalari bile bunu diyor.. yani yobazlar kendi hocalarini bile dinlemiyor artik..o kadar yobazki bunlar..
eski diyanet bakani süleyman atesin türban hakkinda yorumu
türban takip sisko olan yobaz kizlar ve onlari kullanan yobaz erkekleri iyi okusun !!!

Türbanın önemi nedir?
Bak Hanım kızım, Nur Suresi"nin 31"inci ayetinde kadınların, örtülerini üstlerine almaları emredilmektedir

Soru: Bu yıl üniversiteden mezun olacağım. Akademik kariyer düşünüyorum ama başımı açmak da istemiyorum. Bunun yanında çalışmak zorundayım. Türbanın dinen önemi nedir? Farz mıdır?

Cevap: Bak Hanım kızım, Nur Suresi"nin 31"inci ayetinde kadınların, örtülerini üstlerine almaları emredilmektedir. Ahzâb Suresi"nde ise kadınların örtünmelerinin nedeni açıklanmaktadır. Bu da cariye olmayıp hür olduklarının tanınması ve erkekler tarafından sözlü veya fiili tecavüzden korunmalarıdır.

Bundan yüz yıl, bin yıl önce Ortadoğu toplumlarında örtünme, hürlüğün simgesiydi. Hürler başlarını bir örtüyle kapatırlardı. Cariyelerin örtünmesine ise müsaade edilmezdi. Erkekler, özellikle akşamleyin baş örtüsüz dışarı çıkan kadınlara sataşırlardı. İşte kadının, böyle bir durumdan korunması için toplumun köklü geleneği olan baş örtüsünü kullanmaları emredilmektedir.

Baş örtüsü takma geleneği sadece Müslümanlıkta değil, Ortadoğu"dan gelmiş olan Yahudilikte ve Hıristiyanlıkta da vardır. Saint Paulos"un Korintoslulara yazdığı mektupta, "Kadının ya saçlarını kapatması veya kökünden tıraş etmesi" emredilmektedir. Demek ki baş örtüsü, İslâm"ın getirdiği bir uygulama değildir. Araplarda da vardı. Yahudiler ve Hıristiyanlarda da vardı.

Ama bugün, durum değişmiştir. Kadın, baş örtüsü takmadığı için erkeklerin dikkatini çekmez. Şimdi artık baş örtüsü takmadığı için kadına sataşılmaz. Kimse onun başındaki örtüye de bakmaz. Kadının korunması için eskiden beri toplumsal gelenek olan baş örtüsü, Kur"ân"da da emredilmekle beraber İslâm"ın olmazsa olmazlarından değildir. Çünkü cariyeler bu hükmün dışında tutulmuş, hatta onların, hürlere benzerler düşüncesiyle baş örtüsü takmasına müsaade edilmemiştir.

Kur"ân"ın baş örtüsü emrinin uygulanması daha iyidir. Fakat Kur"ân"ın bütün emirleri aynı ağırlıkta görülmemiş ve aynı titizlikle uygulanmamıştır. Alınan borcu iki şahit huzurunda almak ve onu yazdırmak da (borç senedi yapmak) da Kur"ân"ın emridir ama bunu yapanlar çok azdır. Boşamanın iki şahitle tespiti de Kur"ân"ın vurgulu emirlerindendir ama bu da pek nadir uygulanmıştır.

Hz. Ömer bile şartların değişmesi karşısında bazı Kur"ân emirlerini uygulamamakta bir sakınca görmemiştir. O, Kur"ân"ın ruhu doğrultusunda yürümüş, değişen şartlara göre hareket etmiştir. Ben size, başörtüsünü tahsilinize engel yapmamanızı öneririm. Tahsilinize engel oluyorsa resmi yerlerde başınızı açarsınız, tahsilinizi yapar, işinize devam edersiniz
ANLADINIZMI YOBAZ ve DUMM arkadaslar ?

dilayla52 01.09.2004 15:05

deutsch&türkce mix

nun... um deinen artikel zu verstehen, muss man entweder dumm sein oder aber man muss so intelligent(!) wie du sein... habs noch nicht rausgekriegt... aber ne idee habe ich schon: ich setz sofort ein kopftuch auf, da kopftuch bekanntlich dumm macht, vielleicht kann ich dir dann sogar deine theorie bestätigen... apropos liebe grüße an die kopftuchstudentinnen.. wir wissen alle, dass ihr es nicht mit intelligenz bis dahin geschafft habt.. ihr habt nur kerle im kopf und wahrscheinlich die richtigen beziehungen zu den prof´s...bei deutschproblemen oder eventuell türkischproblemen kann euch cecenkiz15 sicherlich weiterhelfen...

coach01 01.09.2004 16:00

Her seye cevap vermem.

veremedigimden degil sadece salak bir sey oldugu icin vermedim cevap. Sokaga git haykir dedim söylediklerini !!

Sizin tayfaya cevap yetistiremedigimi sanma. Ama eli bacaklari arasinda gezenine cevaplarim ne kadar yararli olurki. Hele hele böyle bir konuda. Ben söyle böyle diyecem o hemen karsiligini bulacak. Cünkü nefsini düsünen bir varlik nefsi icin yapamayacagi bir sey yoktur. Dünyada yasamanin sadece Para, Kadin ve Zevkten ibaret oldugunu sanan zavalli varliklar. Bir düsünün. Son Duraga vardiginizda ne yapacaksiniz? Parmaginizda hafif bir yara siyrik oldugunda *Allah* diyenler. Yani isi düsdügünde hatirlayanlar siz Allahi kandirdiginizimi saniyorsunuz? Bu yalan dünyada agliginiz en fazla 80-90 sene gecer. Ama öldükten sonrasi icin özel bir fonunuzmu var? Bazilari hayat sigortasinida getireceklerini sanir öbür dünyaya.

Siz (VonDerStrasse, XXZ1) insallah sizin icin Ahirette özel bir tören düzenlenir. Insallah benimde görme imkanim olur!!

Bu dünyada sagliklar dilerim.
Görüsmek üzere !
coach

coach01 01.09.2004 16:15

öyle öyle

Garb"in afakini bozmussa celik zirhli duvar;
Benim iman dolu gogsum gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasil boyle bir imani bogar,
"Medeniyet" dedigin tek disi kalmis canavar?

Medeniyet Medeniyet diye inleyen varliklar, medeniyet karini, anani satacaksin dese satarmisin ? Plajlarda erkeklerin gözleri önünde soyacaksin kizlarini karini anani diyor. Medeniyet dedigin sahirin dedigi gibi canavardir!!

Irtica konusuna gelince, bunu serefsizler o kadar büyüttülerki asil düsman PKK dan bile tehlikeli diye ilan ettiler. Utanin be Türkiyeyi kimse böylemez. Kimsede bölmek istemiyor. Cit pat iki kisinin kafasina göre gidiyorsaniz vay Türkiyenin haline. Her hükümet kendinin bir seyler becerdigini isbaatlamak icin her zaman dini kullanmistir. Bazilari ezani yasaklamistir. Simdikileri basörtüsünü protesto etmistir. Ama 82 senelik Türkiyeyi kimse bölmek istemiyorki (PKKlilar haric). Siz kendi kendinize kiz gelin oluyorsunuz.

Dine saygi derken ne demek istemedigini anlayamadim. Sözün gelisi dedin galiba. Dini görevleri edenlere ne derece saygi gösterdigin bu forumdaki yorumlarindan belli.

Demokrasiyi bende savunuyorum. Ama dine karsi kullanmak icin degil ok.

Selamlar.
coach

haydut007 01.09.2004 17:40

kommt drauf an :))

wenn du beim furzen ein micro benutzt und ein anderer sein ohr an fette boxen dran hält dann könnte es schädlich sein :))

nicht zu vergessen die ganzen verstärker usw.

das macht bestimmt was kaputtttttt :))

haydut007 01.09.2004 17:46

MUAHAHAHA

boooah geeeeeeeiiiil!!!

mir fehlen die Worte echt.....

haben die dir ne waffe an die stirn gehalten oder warum schreibst du so einen gequirlten hirngespinst ???

krass, aber deftig!!!

Um so zu denken muss man ja schon oft scheisse gefressen haben denn anders kann ich mir es nicht erklären warum so viel scheisse aus deinem Mund kommt, igitt!!!!

tut mir leid das war jetzt vielleicht unappetitlich aber was solls... sana du bu yakisir zaten :))

nochmal zum schluss...

muahahahaha :))

aliconda 01.09.2004 18:57

Ampül Heykeli, Takunya heykeli, Sakal...

ohne Text

aliconda 01.09.2004 19:01

Morddrohung?

Das ist wohl deine religiöse Ausrichtung!

"Der Wolf im Schafspelz"

Aber bei euresgleichen eher:

"Der Teufel im Turban"

aliconda 01.09.2004 19:02

*g* ... und was ist dein nun dein begehr

ohne Text

aliconda 01.09.2004 19:08

Suudi Arabistan ve Al Kaida

Cecenistanda en fazla agirlik gösteren "Dis gücler" !

Bu yalan degil!

Yeterince deliler var.

Yazaik olan sey, Türkiye Cumhuriyetinin yeterince Cecenistan ve diger orta asya Cumhuriyetleriyle ilgilenmemesi!

Türkiye onlara yeterince demokratik destek verebilir. Ama simdiki politikacilarin korkusu:
"Cecenlere manevi destek verirsek, Türkiye Cumhuriyetinin kürt Vatandasi isyan eder..."

Problem bu!

al"

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 00:37 Uhr.