Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Foren Archiv (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=402)
-   -   Kopftuch (http://localhost/forum/showthread.php?t=4433)

hamsiye61 19.08.2004 13:43

bacim

ben orda sana direk olarak söylemedim niye kendi üzerine tek aliniyorsun, ben iki taraf icinde söyledim.

ama sunuda belirteyim. burda benim basörtüme cok cirkin yakistirmalar yapildi! bu bana ve diger bacilarima reva miydi? bunlari bizler hak ediyormuyuz bu gibi cirkin yakistirmalari! ben demiyorum ki sen söyledin diye. veya sen seviyesizce davrandin diye. ben genel olarak söyledim, eger bir tartisma varsa bunu seviye icinde, saygi icinde sürdürmemiz gerekiyor. basörtüye, yok acikliga cirkin yakistirmalar yapmadan. zaten bir insan cirkin yakistirmalar buldugu takdir o insanda, söz hazinesi azdir ve hemen saldirya gecer.

dedigim gibi bacim, ben tek olarak sana söylemedim herkes icin söyledim.

ve kizim sana söylüyorum gelinim sen isit gibi bir atasözüne de deginerek yazmadim. ben bunu bir zarf olarak ortaya attim ve belirttim.

bacim sen bide kendini bizim yerimize koy, sana durmadan cirkin yakistirmalar okuyorsun burda,kendini savunmaya kalktigin zaman sonra baska yöntemlere basvuruyorlar.

ben iki tarafida cok iyi biliyorum, acikligida, kapaligida. kapanip dini tam anlamiyla yaptigin anlamina gelmiyor. diger farzlarinida yerine getirmen gerekiyor, ama bunu tüm islam kardeslerimiz yapmasi gerekiyor

umarim simdi anlamisindir benim ne demek istedigimi seni sadece yargilamadigimi.

saygilarimla
sevgilerimle

nejo 19.08.2004 13:52

tam dogru degil...

..istiyen istedigini yazsin dedim dogru... ama dalga gecmeyin demedim.. bunu sirf izin almadan istedigimi yazabilirim anlamina getirmek istedim... son yazimda... herkez kendinde öyle eminki baska hicbir fikri kabul etmiyor ve o yüzden bu forumda sirf ben senden daha akilliyim sen bilmiyorsun ben daha iyi biliyorum tartismalar oluyor.. ve esastan sorusu olanlar yazmaya cekiniyorlar.. yani en kötüsü tam dinden soguyorlar.. televisionlarda müslüman denince .. kalasnikofla yüzü kapali bir teröristi gösteriyorlar.. buraya bakan sirf kavgalar görüyor.. bunu din?

19.08.2004 14:02

sorry

Kimse kusura bakmasin ama o kadar cok basini kapatim bilmem nerelerini acan varki!!! modele gelince belkide kapali olanlarin gercek yüzlerini gösterdi ,ne dersiniz??
ne insanlar var basi kapali ama insan degil önemli olan basinin kapali olamsi degildir insan olmasidir.

Herkesin kandili mübareak olsun

kafkasguezeli 19.08.2004 14:12

Cevap

Söyle bir durumla karsi karsiyayiz kardes..

Soru sormanin farklari vardir
.
Eger dinden haberi olmayipta bir sorusu olan varsa bu forumda ve sorusunu hic bir yargilama niteliginde olmayip ve insanlari asagilamayacak sekilde sormussa, asla hic bir kimse onu kücük düsüremez. Ve sorusuna ayni sekilde cevap verir.Yani benim gibi düsünenler öyle yapar.

Ama birde söyle insanlar vardir.. "Simdi ben su soruyu sorayim su aptallara" misali.
iste böyle sorulara soruldugu sekilde cevap verilir tabi.Ve buna seyirci kalanlar yok cevap veren asagiladi soru sorani, yok dalge geciyor, fealn filan der. Halbuki asagilamayi soruyu soaran sorusunda yapmistir bir defa. Ve buna kimse dikkat etmez.Hal böyle olunca ortalik birbirine karisir.Herkes birbirini yanlis anlamaya baslar.

Evet kardes durum budur iste.

Oysa kalbimizden gecenleri bilen biri varsa o´da yalnizca Allah- u Tealadir..

Burda kimseye hesap vermemiz gerekmez..
Önemli olan Rabbimize bunlari nasil sunacagimiz..

VESSELAM!

nejo 19.08.2004 14:18

eee bendende bir cevab olsun ...

dogru konusmak gerekirse... lala pek alay edilecek soru sormadi... dedigim gibi yaziyi ben okudugumda ayni soru aklimdan gecti... störst du dich an dem wort "betuchte" ? ansonsten passt deine antwort an lala nicht zu dem was du grad geschildert hast...

kafkasguezeli 19.08.2004 14:27

NEIN!

nicht nur das Wort "Betuchte" ist äußerst unpassend, auch der Ausdruck "eine soziale Initiative für Blinde?"ist unpassend.

Ich meine, es kann sich doch hier jeder Mensch, der einen gesunden Menschenverstand hat, die Antwort auf diese Frage denken..

Ne anlami var ki bunu aciga getirmenin..

Mü´min mü´minin hatasini örter, aciga vurmaz.
Eger o manken lala´nin dedigi gibi belkide iman sahibiyse, lala onun bu hatasini bu sekilde vurgulamaya calismazdi!
okisch? :)

lala1 19.08.2004 14:33

böse lala !

lieber sagt dir ein mümin (für die, die es nciht wissen, heisst dieses Wort Gläubiger der isl. Gemeinde) was, als dass ein *ungläubiger* dir die heuchelei vorwirft! Was es ja in diesem Fall ist.

Und Du äusserst jetzt auch direkt, dass man die Fehler lieber unter den Teppich kehren sollte !

Sehr falsche Einstellung!

ich gehe davon aus, dass ich es mit Menschen zutun habe und keinen prophetischen Erscheinungen. was ich meine ist, das Menschen Fehler machen können, und besser ist es diese Fehler in den eigenen Kreisen zu diskutieren als das lächerliche Schild von Ungläubigen zu sein.

Häng Dich nur auf dem Begriff *betucht* auf - es wird dich nicht besonders weiterbringen, eine semiotische Diskussion- lächerlich.

kafkasguezeli 19.08.2004 14:43

Al iste!

simdi de gel bunu sana anlat.
Ben sana "MÜ´MiN iN" hatasini örteceksin, yüzüne vurmayacaksin diyorum! Özellikle Mü´min kelimesini vurguluyorum! Mü´min kelimesini bu kadar hafife alma. Mü´min= iman eden, Allah´in emirlerini yerine getirmekle mükellef olan anlamindadir.

Benden bu kadar. Anlamadiysan kusura bakma lala!

nejo 19.08.2004 15:06

?

häää???? warum soll man nicht darüber sprechen...?

"Ne anlami var ki bunu aciga getirmenin.. "
bunu lala degil vaybee aciga getirdi.. warum willst du das vertuschen? tanidikmi o manken? akrabami? ich fand das war eine ganz normale bischen humorvoll gestellte frage...
fühlst du dich angegriffen weil du auch ein kopftuch trägst.. sana laf atan olmadiki.. sadece o manken icin soru soruldu... war nichts verallgemeinerndes dabei..
bischen humor würde dir auch nicht schaden.. ama dur.. birisi ne demisti.. müminler icin sesli gülmek yasak ve günahtir.. onun icin yavas gül kimse duymasin okisch...

lala1 19.08.2004 15:35

Mü´min mü´minin hatasini örter, aciga vu

Mü´min mü´minin hatasini örter, aciga vurmaz.

Zitat von KafkasGuezeli ...

vergiss es einfach ... ist besser so

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:56 Uhr.