![]() |
Başkaldırıyorum - Ali Erkan Kavaklı
İlk önce nefsine başkaldıracaksın! Cahilliğe, tembelliğe, pisliğe, içkiye, kumara, zinaya başkaldıracaksın! Her türlü haksızlığa, sahtekârlığa, vurgunculuğa, diktatörlüğe, zulme, yoksulluğa, bölünmüşlüğe, sömürüye, çifte standarda başkaldıracaksın! Laik olmayan laikliğe, demokratik olmayan demokrasiye, Müslümanların ikinci sınıf insan yerine konmasına başkaldıracaksın! Bu kitap, işte böyle bir başkaldırının yaşanmış gerçek hikayesidir. |
Boşluk - A. Günbay Yıldız
'Huzursuzdu. İçinde günden güne büyüyen boşluğu deryasında çalkalandı. Sokaklarda gayesiz gezinip durdu. Kurtuluşu zehir dolu kadehlerde aramaya başlamaştı. Korkuyu yitirdi... En sevdiği köpeği Toni'yi de... Gönlünde devleşen boşluğu. su gibi harcadığı paralarla doldurmak istiyordu. Arzularının peşinden koştu. koştu... Yoruluncaya kadar.'' Kendisine lanse edilen hayat şekliyle boşluğa itilmiş. amaçsız. gayesiz bir nesil... Ve beklenmedik bir zamanda. olmadık yerde filizlenen tomurcuklar... Elinizdeki kitap. sevgileriyle nefretleriyle. toplumun sosyal gerçeklerinden bir kesit sunmaktadır. |
Beyaz Atlı - Ahmed Günbay Yıldız
Ahmed Günbay Yıldız, iç içe geçen hikâyelerle kurduğu yeni romanı Beyaz Atlı’da gençlere sesleniyor: Umutların tükendiği yerde hayat da tükenir. Gençlik hülyalarının insanı kuşattığı, kötülüklerin kol gezdiği bir dünyada her şeye ve herkese rağmen kararlı adımlar atmak, zorluklara göğüs germek ve doğru sonuca ulaşmak sabır gerektirir. Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Şafak, hiç görmediği annesini bulmak ve karşılaştığı haksızlıklarla baş edebilmek için zorlu bir mücadeleye girişir. Babasıyla yakınlık kuramayan Şafak, dedesiyle ve köyün bilge kadını Bahar Ana’yla sırdaşlık eder. Şafak, kendisine diş bileyen Selman Ağa ve oğullarının tuzaklarına maruz kalır, annesine ulaşma yolunda türlü engellerle karşılaşır. Okumak için gittiği İstanbul’da Yunus Baba’dan ve Seyit Karabey’den destek alır. Bu arada Şafak’ın gönlünde kimseye dillendiremediği bir sevgi kök salmaktadır… Ahlaklı yaşamayı şiar edinmiş Şafak’ın mücadelesini okurken, kendinizden izler görecek, cevapsız kalmış sorularınıza yanıt bulacaksınız. |
Limit Siz - Melih Arat
Sıraradanlıkta nasıl kurtulur ve nasıl sıra dışı başarılara imza atarsınız? Kendinize güvenmeye başlamak için ne yapmak gerekiyor'' Kısa sürede yüzlerce kitap okumanın sırrı nedir? Projelerle kişisel gelişim konusunda aldığınız yolu nasıl yedi sekiz kat artırırsınız? Hangi araçlar, gerçekten bizim öğrenmeyi (iğrenmemizi sağlar' Dâhi değil, arna işlek ve kıvrak zekâlı olmanın formülü nedir? Yaşamınızı başarı, zenginlik ve mutluluk için nasıl planlarsınız? Bu soruların cevaplarını öğrenmek için kişisel gelişim yolunda vitesinizi 7'ye takın Melih Arat, Limit Siz'de. size sıra dışı başarılara imza atmak, kendini geliştirmek, öğrenmeyi öğrenmek gibi konularda sıra dışı cevaplar verecek. Melih Arat kişisel gelişim yazarlarının Mercedes'i... Haluk Imamoğlu Sizi okumak sadece düşündürmekle, zevk vermekle kalmıyor; ifşanı harekete geçmek için dürtüyor. - Pelin Seyidoğlu İnsanların yaşamını değiştiriyorsunuz. Sadece beni değil, çevremdekiler! de etkilediniz. - Selim Cenda Sıkıştığım anlarda sizi okuyunca lıep bir çıkış yolu buluyorum. Teşekkürler!.. - Belül Altınel Sahilde bir çayın yanında giden en iyi iki şey: Simit ve Melih Arat yazıları!.. - Hakan Turgut Sıradan bir satıcıyken sızın düşünme stilinizle Türkiye'de satış şampiyonu oldum İnsanın sadece utkunu açmıyor, başarıya taşıyorsunuz. - Mehmet Koca Bıyık Karar almak artık benim için çok kolay. Ne zaman karar almam gerekse biriktirdiğim Melib Arat yazılama bakıyorum. Cevap orada bazır bekliyor. İyi ki varsınız!.. - Zeynep Saçmacı Gülümseyen gözler, kıvrak bir zekâ. insanları düşündürmek ve potansiyellerinin doruğuna çıkarmak jsteyen bir kafa. Ve bunu çok iyi başarıyor. İşte Melih Arat. - Kandil Akıncı Melih Bey. sizden başka hiçbir yazarın yazısını evde ber sabab kahvaltı sofrasında yüksek sesle okumuyoruz. Hatta sizin yazılarınızı bizzat annem okuyor. Ailemizin yazarısınız. Ailecek yaşama bakış açımızı değiştiriyorsunuz Sizi çok seviyoruz. - Semaşen Tuğra |
anne frank
|
nach fast 16 Jahren noch einmal: Umberto Eco, der Name der Rose
tekrar okuyunca bazan bir kitabi daha önce görmedigin detaylari görüyorsun, hemde bayagi enteresan, bir teenie birde ilerde yasta okumak:D |
Kötü Çocuklar – Soluk Soluğa
Kötü Çocuklar – Soluk Soluğa
M. Leighton Kötü Çocuklar – Soluk Soluğa e-kitap Yazar: M. Leighton Bir kız, iki erkek ve bir aşk üçgeninin ateşli hikayesi Olivia Townsend özel biri değildir. Okul ücretini çıkarmak için çalışan, babasının işlerini yürütmesine yardım eden sıradan… |
Zitat:
Bitmesine üzüldügüm nadir kitaplardan birisi Bosluk. |
Zitat:
|
Zitat:
senin unutamadigin, tekrar okumak istedigin kitap hangisi? |
Gurbeti Ben Yaşadım - Ahmed Günbay Yıldız
Osmanlının son dönemleri… Anadolu’da küçümsenmeyecek derecede bir yozlaşma yaşanmaktadır. Ve selin önünde bir adam… Gerçek bir hayat hikayesi olan bu eser, yıllarca okunulup nesilden nesile tavsiye edilecek bir halk romanı… “Anne benim babam yok mu, nerde kaldı gelmedi? Gözlerimden akan yaşı yavrum diyip silmedi. Ben büyüdüm, beni görüp muradına ermedi. Hep gidenler döndü fakat, benim babam gelmedi...” Birbirinden nefis ve ünlü romanlarıyla okuyucularının gönlünde taht kuran "Ahmet Günbay Yıldız" bu romanıyla sizi yaşanmış bir hayata götürecek. Gerçek bir hayat hikayesi olan bu eser yıllarca okunulacak, nesilden nesile tavsiye edilecek, unutulamayan romanlar arasına katılacaktır. Gurbeti Ben Yaşadım, halkımızın romanı.. |
Pir-i Türkistan A. Yesevi'nin Romanı - Fatih Duman
|
Ha,ha Hitler-Kultur (Erschreckend und Faszinierend )
Timur Vermes:Er ist wieder da
Der Roman beginnt damit, dass Adolf Hitler auf einer Wiese mitten in Berlin aufwacht. Zunächst ist er verwirrt und glaubt einen Filmriss zu haben. Eine Gruppe spielender Jungen entdeckt ihn, erkennt ihn aber nicht. Hitler begibt sich in die Stadt, noch immer im Glauben, dass Krieg herrsche. Beim Anblick der Stadt glaubt er, dass sich die Situation des Deutschen Reichs verbessert habe. An einem Kiosk sucht er nach Zeitungen wie dem Völkischen Beobachter und sieht, dass das aktuelle Datum der 30. August 2011 ist. Der Kioskinhaber kommt mit Hitler ins Gespräch, glaubt aber einen Schauspieler vor sich zu haben und nicht den Führer. Er bietet Hitler an, im Kiosk zu übernachten und mit Hilfe der Zeitungen dort versucht Hitler auf den aktuellen Stand der Weltpolitik und des Zeitgeschehens zu kommen. |
Noah Gordon
- Der Medicus - |
John Grinder&Richard Bandler
- Die Struktur der Magie -
|
Patrick Süskind
- Das Parfum - |
Şule Yüksel Şener, Seyit Göktepe
-Huzur Sokağı-
Huzur Sokağı, bugüne kadar milyonlarca okura ulaşmış, neredeyse her evin kütüphanesinde yerini almış, soluksuz okunan bir roman. Hatta bir klasik. Sahip olduğu haklı şöhretle, yüzlerce baskı sayısına ulaşan Huzur Sokağı, birkaç neslin kült kitabı haline geldi.Gazetelerde tefrika edildi, beyaz perdeye uyarlandı, tiyatroda sahnelendi, televizyon dizisi yapıldı, herkesin gönlüne girip huzurun sembolü oldu.Huzur Sokağı, hasretini çektiğimiz, huzurlu bir cemiyetin, küçük bir sokakta sembolize edilen sarsıcı, duygusal, ama hepsinden önemlisi gerçek hikâyesi.Dönüp dönüp tekrar okuma isteği duyduğum yegane eser. O kadar güzel bir tat bırakıyor ki insanın damağında, zamanla tiryakisi oluyorsunuz. İçimden bir ses hala bir yerlerde Huzur Sokağı'nın var olduğunu fısıldıyor. Bu öykü bir hayal olamayacak kadar güzel.(Tanıtım Bülteninden) |
J.R.R. Tolkin
- Der kleine Hobbit -
|
John Katzenberger
- Der Professor -
|
Resat Nuri Güntekin
- Yaprak dökümü -
|
John Franklin
- Die Entdeckung der Langsamkeit-
Sayet ben tavsiye etmem. Ich habe das Buch gelesen, es ist wie der Titel schon sagt, sehr laaaaaaaaaaaaaangsam und langatmig. Ich beende immer was ich beginne, somit habe ich es auch zu ende gelesen, aber ich musste mich wirklich überwinden. |
Neil Strauss
- Die perfekte Masche -
Du hast sie noch perfekter gemacht Sunshine :) |
![]() Leyl Işıkları Bir medya patronunun oğlu olan Bulut, istediği her şeye sahip olabilecek güçtedir. Hayatı zevk ve eğlence içerisinde geçer. Buna rağmen içinde git gide büyüyen bir boşluğun, bir yitiğin varlığını hissetmektedir. Yitiğini her bulduğunu sandığında kendisini yeni çatışmaların içinde bulur… Romanlarıyla hayata ayna tutan Ahmed Günbay Yıldız, bu kez Leyl Işıkları’yla gençliğin yaşadığı buhranları gözler önüne seriyor. |
Mavi Gözyaşı - Ahmet Günbay Yıldız
![]() Ahmed Günbay Yıldız bu eserinde değişik bir kompozisyonla karşımıza çıkıyor. Yaratılışın tabii bir sonucu olarak, hiç karşılık beklemeyen, hep kendinden veren babanın sevgisi... Ve kendilerini büyütene kadar üzerlerine titreyen bu babaya yüreklerindeki sevgiden yeterince pay ayıramayan evlatlar... Bir de bir genç kızın nakış nakış işlediği tertemiz sevgisi... Ahmed Günbay Yıldız?ın bu eseri bir sevgi mozaiği... |
Kimileri entel mentel aydin takilirlar, kadinlara sözlüdede olsa siddeti birakmazlar. Olmaz olsun böyle sahte okumuslar.
|
Ok ,also ich hab mein 1tes "türkisches" Buch
auf Amazon Deutschland geordert .. und siehe da ...nach 2 Tagen erhalte ich Post aus Poland unglaublich wie weit die "Globalisierung" schon fortgeschritten ist ![]() |
Son okuyabildiklerim,
![]() Hasret, ete kemiğe duyulan bir sevda değilmiş meğer... Hasret, ebedî vuslat için çırpınan yüreklerin duasıymış. Bu kitap; Hasret ve Hikmet'in; iffetle, aşkla ve sadakatle yoğrulmuş, yürekleri yakan yaşanmış hikayesidir. Hasret çekenlere… ![]() Ne anlatıyor? Osmanlı tarihine “Rumeli Fatihi” olarak yer bulan bir kahramandır Süleyman Paşa. Onun açtığı kapıdan giden Osmanlılar; Rumeli’nin, Balkanların, Avrupa’nın tarihini kökten değiştirir. Ülkemizde onun hakkında yayınlanmış olan ilk roman çalışması olan Şehit Şehzade, bir kahramanın nasıl yetiştiği, hangi ufuklara sahip olduğu ve öldüğünde mezarının neden Bolayır’da olmasını istediğinin cevabını veriyor. Niçin okunur? Orhan Gazi’nin kendinden sonra gelecek padişah olarak yetiştirdiği şehzadesi, vefat ettiğinde üzüntüden kahrolur. Devlet işlerini Şehzade Murad’a bırakır, inzivaya çekilir. Bir şehzadenin yetiştirilmesinden vefatına, ideallerine, hayallerine yapılan keyifli bir yolculuk Şehit Şehzade’de. Kendisine kahraman arayan nesillerin çok uzaklara gitmemesi için. |
![]() "Atatürk'ün liderlik ve yöneticilik özelliklerini çok farklı bir derleme ve anlatış şekli ile aktarmış olan Sayın Adnan Nur Baykal'ın böyle bir eseri, Türk yönetim dünyasına kazandırmış olması teşekküre ve tebrike şayandır." Tanju ARGUN "Liderlik ve yönetim konusunda önemli bir başvuru kitabı niteliğindeki bu yapıt, eğitimlerimize, her alandaki lider ve yöneticilerimize önemli bir kaynak oluşturacaktır." Ulaş BIÇAKÇI "Gerçek tasarım, gerçek bir yaratıcılık örneği... Adnan Baykal'ı yürekten tebrik ediyorum ve bu çizgideki diğer çalışmalarını hararetle bekliyorum." Feridun HÜREL "Adnan Baykal, bu değerli yapıtıyla lider olacaklara Atatürk'ten göndermeler yapmakta ve onlara yol gösterici bir kaynakça sunmaktadır." Oktay Bora YAĞIZ “Ne örümcek, ne yosun, Ne mucize, ne füsun (büyü) Kâbe Arap’ın olsun, Çankaya bize yeter.” Mehmet Akif Ersoy "Cumhuriyet olmasaydı, ben istiklal marşını ne için yazacaktım? hürriyet, özgürlük, milliyetçilik, devrimcilik, müslümanlık...hepsi Türkiye'de... bunu bize sağlayana müteşekkirim. Allah benim ömrümden alıp Mustafa Kemal'e versin..." Istiklal marsi sairimiz Mehmet Akif Ersoy... |
Batman und Superman lese ich immer noch gerne. Muss ja nicht immer harter Stoff sein
![]() Die brandneue Sammlung mit den berühmtesten Superhelden der Welt stellt Ihnen die legendärsten Abenteuer von Superman, Batman, Wonder* Woman und vielen weiteren Figuren des DC-Universums vor. Jede Erzählung wird in einem Hardcover-Band präsentiert, eine kurze Einführung erläutert den Hintergrund. Neu aufgelegte Geschichten von den kreativsten Köpfen der Comic-Welt, darunter so berühmte Zeichner wie Jim Lee, George Pérez und John Byrne oder die Star-Autoren Geoff Johns, Grant Morrison und Denny O’Neil. Zusätzlich enthält jeder Band einen Nachdruck der prägenden Momente* aus 75 Jahren DC-Geschichte, wie die Erstauftritte zahlreicher Charaktere von Superman bis hin zum Joker. In dieser Ausgabe Im zweiten Teil der Suche nach dem geheimnisvollen Schurken Hush muss sich Batman unter anderem mit dem Joker und Ra’s al Ghul auseinandersetzen. Inhalt: Batman 614 - 618 (Hush Teil 2), Detective Comics 33 |
Niye daha önce okumadim diyeceginiz bir kitap.
Sökeli Cafer Efe - Sabahattin Burhan Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarından Sökeli Cafer'in hayatı, düşmanla yaptığı mücadele ve bir milletin şahlanışı ancak böyle destansı bir üslupla kaleme alınabilirdi. Sabahattin Burhan, sadece usta bir roman yazarı değil, çok iyi bir araştırmacı, iyi bir gözlemci. Üstelik üslubu son derece akıcı. Dev gibi eserleri onun kaleminden bir solukta okuyabiliyorsunuz. Sökeli Cafer Efe, mazimizden bugüne açılan bir perde. Bizlere bu perde vasıtasıyla, ülkemizin ve insanımızın yaşadığı zor ve dehşet dolu günleri gösteriyor. Neredeyse unuttuğumuz değerler, kahramanlarla birlikte gözlerimizin önüne geliyor. Ayrıca unutmaya yüz tuttuğumuz bazı gerçekleri de bizlere hatırlatıyor. Bir milletin kurtuluşu için neler yapıldı, nasıl büyük zorluklar yaşandı öğrenmek isteyenler için Sökeli Cafer Efe ideal bir kitap. Bebekleri gözlerimin önünde öldürülen kadınların çığlıklarına, kuyuya atılan genç kızlarımızın feryatlarına, herkesin önünde gözleri çıkarılan, ağızları burunları kesilen, bağırsakları deşilen delikanlıların durumuna tahammül ederek okuyun bu kitabı. Okuyun ve memleketi ne pahasına bize bırakan yiğitlerimize ve böylesi muhteşem bir eseri yıllarca emek harcayarak bizlere kazandıran yazara teşekkür. |
ich hab das Buch nur deswegen gekauft ...weil
es seitens der AKP verboten wurde ... ![]() ich muss gestehen ..ich habe es noch nicht gelesen ... |
![]() Bu güne kadar yüzbinlerce okura ulaşan bu roman, bir çok genç kızın içine düştüğü açmazı göz önüne sermektedir. Bu öyle bir açmaz ki, etrafında cazibe ve özentilerden oluşan tuzaklarla dolu... Açmazdaki genç kızlar ise bizim insanlarımız... Usta yazar Ahmet Günbay Yıldız, bu eseri ile insanımızın içinde bulunduğu şartları sebeb-sonuç ilişkileri içinde çok boyutlu işlerken, çözümü de gösteriyor. (Tanıtım Bülteninden) |
Cennete Giden Günahkar - Halit Ertugrul
Yürekleri paramparça eden böyle bir "hayat savaşına" dayanmak mümkün değildi. Gencecik bedenlerin lime lime doğranışına... Kan revan içinde, akılların çıldırışına... Taptaze umutların yeşermeden sönüşüne... Nasıl dayanılabilirdi? Bu öyle bir savaştı ki; Hasret ateşinde sevdaların tutuştuğu... Gönül ocağında özlemlerin korlaştığı... Kavuşma hayallerinin eriyip, buharlaştığı... Bir kıyametti. Okurlarımdan birisinin anlattığı bu hayat hikâyesi, beni çok etkilemişti. Derhal hikâyenin canlı şahitlerini bulup, bu hatıraları bir kitap haline getirmeyi düşündüm. Emindim ki, böyle bir eser, toplumun yediden yetmişe tüm karamsar fertlerine bir umut, bir ışık olacaktı. İnsanın kanını donduran bu gerçek hayat hikâyesinin esrarlı yolculuğuna var mısınız? Cennete Giden Günahkâr, karamsar dünyalara bir cennet ümidi ekmek için sizleri bekliyor. |
![]() Kitabin bazi yerlerinde tam benim aradiklarim var, soruma cevap buldum, Zaten hayatimda özellikle bir yazar icin kendime aptal dedim, oda Muhammed Bozdag'dir!! gercekten cok iyi yaziyor, insana aradigini bulduran bir yazar... Ve Hakikaten Büyük bir yazar, kitaplari cok satiyor lakin bence daha da cok satmali... bizim böyle insanlara gercekten ihtiyacimiz var! hakkin ödenmez hocam, özellikle istemenin esrari ve Düsün ve Basar adli kitaplariniz ilac gibi! |
![]() Çözüm Yaşanmış Eğitici Hatıralar - Halit Ertuğrul Yaşanmış güncel ve ibretli hatıralarla çocuk ve gençlik eğitimi ele alan bu kitap, aile içi problemleri sorgulamaktadır. Evliliğe hazırlık... Anne-baba bilinci... Eşler arası iletişim... Çocuk eğitiminin incelikleri... Gençleri anlama ve yaklaşım teknikleri... Kavgalarımızın nedenleri ve çözümler... Psikolojik problemlerimiz... Aile hayatıyla ilgili eğitici hatıralar... Aile hayatında dünya-ahiret dengesi... |
![]() Vehbi Vakkasoğlu 6 yıl Avrupada yaşadı.Batıyı içinden tanıdı.Çok ilginç gözlemleri ve tespitleri oldu.Çağına tanık olma sorumluluğu ile birikimlerini yazdı. Dünü bilmek, bugüne anlamak ve geleceği aydınlatmak için faydalı olacağına inanıyoruz. |
Bugün nasibime düsen....
![]() Ahmed Günbay Yıldız, okurlarını yine derinden etkileyecek bir romanla çıkıyor karşımıza. Kaderin Çağırdığı Yerdeyim, mazisini oğlundan gizleyen bir baba ile bu maziyi biteviye öğrenmek isteyen bir oğulun hikayesi. Üniversiteden mezun olmuş, genç bir avukat adayı olarak Davut, artık gerçekleri öğrenmek için doğru zamanın geldiğini düşünmektedir. Annesi neden ve nasıl ölmüştür? Babasının asla kabul etmediği memleketi nasıl bir yerdir? Akrabaları, halaları, dayıları, varsa aile büyükleri kimlerdir? Davut bu sorularla babasının karşısına çıktıkça çember daralmakta ve okurlara birbirinden değerli dersler sunan sır perdesi aralanmaktadır... Kitapta ki olaylar, hadiseler tanitimdan cok daha heyecanli.. |
![]() Kavramlar sahi bu kadar ikiyüzlü müydü? Yoksa, istediğimiz gibi yorumlayışımız mıydı onları özünden koparıp birer karmaşa haline getiren? Bilmiyorum doğrusu. Bildiğim tek şey, işimize gelmeyen gerçekleri kendimize uyduruşumuz!... Maskeler utanç vericidir benim bildiğim. Utançsa, gerçeklerden gocunduğu için doğar suçlu vicdanlarda. Sahi, utandın mı yaptıklarından? Daha şimdiden hayal eder gibiyim, mektubumu okurken neler hissedeceğini... 'Afedersin Hayat!...' diyeceksin kahırlanıp; ama hayat, yaşanmışları affetmez ki! Evliliklerde ilan gerekir benim bildiğim... Eş, dost, anne, baba... herkesin duyumuna açık bir ilan... Sorumsuz yaşamak mutluluk gibi görünse de başlangıçta, her istediğini yapmak, sonuçlarınıda göze almayı gerektirir; bunu öğrendin mi hiç olmazsa?... |
ich lese zur Zeit:
METIN HARA - YOL |
...
Gekaufte Journalisten - Udo Ulfkotte
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:24 Uhr. |