![]() |
William Shakespaere
Unut gitsin adımı, arkamdan da ağlama, göz yaşınla da eğlenir, onu da alıp-satar bu dünya..
|
Turgut Uyar
Bozuk bir saattir yüreğim hep sende durur.
|
Turgut Uyar
Ne o beni kandırmıştı. Ne ben onu baştan çıkarmıştım. İkimizde bildiklerimizin ötesine, bulduklarımızın üstüne çıkmak istemiştik. Bir noksanlığı var sanıyorduk bütün olanların belki. Ama aslında bütünlüklerimize bahaneydik.
|
Turgut Uyar
Bazen sadece onun sende bıraktığı izleri özlersin, her şarkıda ayrı bir hatıra saklıdır sanki; istesende silemezsin.
|
Sunay Akın
Ne iş yaparsın dedi?''Hamalım ben dedim''
Nasıl yani dedi? ''Elimden tutmasını bilenin,yüreğini taşırım dedim.'' |
Nietzsche
Kendinden hiç söz etmemek çok soylu bir ikiyüzlülüktür.
|
Sait Faik Abasıyanık
Nefes aldığın şehir ne kadar şanslı.
Kim bilir, sesini gökyüzü sanan kuşlar bile vardır. |
Stendal
Ufacık bir umut bile,aşkın doğması için yeterlidir.
|
aklimda kalana HELAL OLSUN!!!
Ne pismanim nede kirgnim SELAM OLSUN. Hayat cok sey aldi benden SENI VERDI. Benim filmim simdi vizyona girdi |
Günü gecmis sevdam var benim, eskimeyen, yürek acitan…
Tam ortasindayim sevdamin, SEN ise hep uzagindasin. Kalbime actigin büyük yaralarin Ne kadar uzaksan, O kadar yakinsindir sevdama. Ama sen benim hep uzagimda. Al simdi sana uzaklardan son veda… HOSCAKAL GönlümünFatihi HOSCAKAL Bu sana son veda….. |
Yılmaz Güney
Biz, önceden küçük şeylerle mutlu olan insanlardık. Sonra aklımıza sevda diye bir şey soktular, toparlanamadık.
|
Nietzsche
Geride bıraktığım ne varsa kül.Ateş benmişim demek ki.
|
Nietzsche
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiçbir faydası yoktur.
|
Aziz Nesin
Sarılmak neden güzeldir bilir misin? Çünkü sağ tarafta kalp yoktur,
ve orası hep boştur. Sarılınca,sağ yanını O'nun kalbi doldurur. |
Zitat:
kalp sol tarafta atarrr .... |
Bukowski
Aslında hiç kaybetmedim; sadece sistemin istedikleri kazandı. Meteliksiz olabilirim; ama niteliksiz değilim.
|
Nasilmis BENSIZ
"Seni sevmiyorum diyorsun" agzindan cikani kulagin duysun
"Seni terkederim diyorsun" ASKIM agzindan cikani kulagin duysun =Yalan bunlarin hepsi yalan, senin o sevgin yalan Isigin olurum sönmem, melegin olurum ölmem, dünyayi bile durdursalar, ARTIK BEN DÖNMEM Görmem senden baskasin, evet SEN ALDIN CANIMI Senin icin ailemi bile sildim, dogruyu söyle yalan mi? Kimsin?.. - istedigini sayan mi? - Kendini begenmis bay mi? - Seviyorsun yalan mi? - Allahim dünya batar mi? - Sevdigim ADAM beni satar mi? = Satmaz = Onun kalbi takmaz, Cehennem de yanmaz Mutluluk kapimi calmadi, dalimda yaprak olmadi ILK VE SON ASKIMDIN, baskasida olmadi... Aglama biliyorum beni sevdigini, daha gözyasim kalmadi Eger senin gözyasin kaldiysa, hic biri benim icin akmadi "Senden artik ayriliyorum" deyip cekip gittin Ben mutlu olamadim, insallah sen olursun Seni cok sevdim .... Hayat garip Her aksam seni gizlice telefonda arayan "sana asigim diyen" bendim Konussana birtanem, askim derdimi dahi hic dinlemez oldun Tanistigimiz gün demistim "iste ben dünyaya yeniden dogdum" Sen yanimda olmayinca bi cocuk gibi karanlikta yatamiyorum Kalp atisini duyamiyinca fena oluyor, gözlerimi kapatamiyorum Elimde degil senden baskasini sevemiyorum, göremiyorum, önüm cok sisli Kalbim var, ama yok hissi. Dünyada sevdigim tek kisi SENSIN Bundan sonra ne yaparsan yap, nasilmis BENSiZ! |
Şems İ Tebrizi
Sanmayasın ki; aşk akıl işidir. Gül ki her gönlün mürşididir. Kimini kokusuyla şad eder. Kimini de dikeniyle irşad eder.
|
Şems İ Tebrizi
Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden bilebilirsin hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını.
|
Daumen hoch für unsere Mütter
Der Schmerz beim Gebären eines Kindes ist der zweitgrößte Schmerz nach dem Verbrennen.
Der Körper eines Menschen kann bis zu 45 Schmerz Einheiten aushalten. Bei der Geburt eines Kindes empfindet die Mutter bis zu 57 Schmerz Einheiten. Der gleiche Schmerz entsteht wenn du dir 20 Knochen gleichzeitig brichst. Kannst du dir jetzt vorstellen, wie groß der Schmerz und die Liebe einer Mutter für ihr Kind sind ??? |
Ağaçlar böyleymiş
Ama sizin adınız ne Benim dengemi bozmayınız Aşkım da değişebilir gerçeklerim de Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı Yangelmişim diz boyu sulara Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum Hiçbirinizle dövüşemem Bemim bir gizli bildiğim var Turgut Uyar |
sesin gelmez oldu, bir haber gönder nerdesin?
dönemedin, ulasilmaz yerdemisin? Ben aklimi seninle bozdum SEVGILIM SENDE KALDI YÜREGIM SENDE SOLDU YÜREGIM |
Hayat aldigimiz nefesle deyil .kefesimizi kesen anlarla ölcülmekmi$
dikken üstünde ya$amak ,kontrol edemedigin bir arac'in icinde oturuyor gibi ,korkak,titreyerek ya$adigini hisederek ...soluksuz kalmak yani |
Oscar Wilde
Düşen bir çığdan hiçbir kar tanesi kendisini sorumlu tutmaz...
|
Zülfü Macit
Söylediğim kadar değil..
Sen... Sustuğum kadarsın bende.. |
"Mutluluğa giden iki yol; kendinden çok şey, başkalarından az şey bekle"
[a.herbert] |
Nazim Hikmet Ran.. .
Söylediklerimden cok sustuklarımda saklıyım.. Ve gizlediklerimde gizliyim..
Beni anlamak için; Konuştuklarımdan çok Sustuklarıma kulak verin.. Aklım sukütu sever benim.. Çünkü çok ağır ödeştik biz hayatla.. Ben sonu olmayan çok yollardan geçtim.. Üç Noktalar Koymaz Bana.. . |
wey burde Titten yaziyür
bu söz cok bi anlamlidir wallak
Zaman Köti, kolla Göti ! |
Özdemir Asaf
"....Ne bileyim;
keşke kan davası yerine AŞK davası olsa da, herkes birbirini öldüresiye sevse..." |
Özdemir Asaf
Tek kişilik miydi bu şehir?
Sen gidince bomboş kaldı. |
Cemal Süreyya
Olan umudumuzla kalakalırız ortalıkta,
bizim bu insanca üzgünlüğümüz dillere destan... |
Yılmaz Odabaşı
Bul dostunu, bas bağrına,
göster yaranı, Çiçekçiden bir karanfil al sevdiğine, Ekmeğini de bölüşmeyi bil, yüreğini de... |
Audrey Hepburn
Eğer güzel gözlerin olmasını istiyorsan, insanlara iyilikle bak.
Eğer saçların güzel olsun istiyorsan, bırak çocuklar elerini geçirsin saçlarından. İnce bir bedense isteğin, ekmeğini açlarla bölüş. Ve güzel dudaklara sahip olmak için, sadece güzel sözler söyle. |
Turgut Uyar
'Başka havalar getir bana
İçinde biraz bahar olsun. Biraz sen, Biraz da cumartesi...'' |
Cemal Süreya
Birgün aklına gelecek olursam,
bana şiir ısmarla. Eylül'ü konuşalım. |
Cemal Süreya
Mutlu olmanın yolunu,
karşıdakini mutlu etmek sanıyorduk. Yanıldık! Çünkü ne kadar mutlu ettiysek, o kadar yalnız kaldık |
Oğuz Atay
Mürekkeple yazmışlar oysa...
Ben kurşunkalem silgisiydim. Azaldığımla kaldım...'' |
Charles Bukowski
Kimseyi değiştiremezsin hayatta.
Ve kimse için de değişmemelisin. Kimliğini kaybettiğin an yaşamını çöpe attın demektir. İstemediğin sürece hiçbir şey için ödün vermeyeceksin. Çünkü gün gelir verecek hiçbir şeyin kalmaz . ... Her şeyi sen istediğin için yapacaksın... başkası senden istediği için değil. Ve sen sen olarak kaldığın sürece senin yanında olanlar da mutlu olacaktır. Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler gelsin seninle. Yolun bitimine kadar gelmeleri şart değil. Herkesin gidebileceği bir yol vardır. Sen yeter ki yanında yer almayı bil. Ne sen kimse için mecburi istikametsin ne de bir başkası senin için... Seninle gelmek isteyenleri yanına al. Belki beraber daha çok şey katabilirsiniz bu hayata. Yanındaki seni mutlu ettiği sürece kalsın hayatında zorlama kendini. Hayat rahat ve anlayışlı insanlarla Ve hayat hak ettiği gibi yaşandığında güzel... Ve unutma ; Aynı dili konuşanlar değil, Aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir... |
Dalai Lama
en karanlik günlerde bile umut bulur, aydinlik günleri düsünürüm, ben evreni yargilamam...
|
Birlesmis milletler Dünyanin besten büyük oldugunu bilmeli,Yeryüzünde huzur istiyorsa, Bütün Teröristleri ipe cekmeli!...buda bizden olsun
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:01 Uhr. |