YEMEN TÜRKÜSÜ— Anatolian Epic Folk Rock Cover (Official Video)
Hicaz ve Yemen diyarında şehit düşen büyükdedem Deli Mehmet ve nice Mehmetçiğin ruhu şad olsun.
“Faaalistin, Faaaalistin, Faaaalistin” diye bağıranlara öğretmenimin cevabı şuydu: “Onların iki yakası bir araya gelmez artık; çünkü onlar Türklerin ahını aldılar.” Allah’tan izinsiz bir yaprak bile düşmez. Bugün ağladığımız Filistinli çocuklar, dedelerinin yaptıklarının bedelini ödüyor.
Zamanında bir yalan uydurdular. Dediler ki: “Türkler altınları kaçırmak için yuttu.” Bu iftira, sadece bir söylenti değil; bir milletin onuruna saplanan hançerdi. Ve bu yalan uğruna, sekiz binden fazla Türk askerinin midesi kesildi. Altın aradılar. İnsanlıklarını kaybetmiş bir güruhun, Türk’ün bedenine duyduğu kinle yaptığı vahşetti bu.
Filistinli kardeşlerimiz dediklerimiz, o gün dedelerimizin bedenini parçalarken, bugün çocukları ağlıyor. Ama unutmayın: Allah’tan izinsiz bir yaprak bile düşmez. O gözyaşları, geçmişin bedelidir. Türk’ün ahı yerde kalmaz.
Bu millet, Yemen çöllerinde susuz kaldı. Hicaz’da kurşuna dizildi. Ama yine de geri adım atmadı. Çünkü Türk, mazlumun yanında olur; ama ihaneti unutmaz. Tarih, sadece zaferleri değil; ihanetleri de yazar. Ve biz, bu satırları unutmayız.
O zaman, bu ortamda bile başıboş ölüme terk edilmiş bir askeri alayı görüp, rütbesi yetmediği hâlde onun başına geçerek o Mehmetçiklerle birlikte Mus’u Rus işgalinden kurtaran Mustafa Kemal’e sonsuz kere minnettarız.
Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derlermiş zamanında.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Ben bir Türkmenim! Türkmen: “Men Türk” demektir. Yani ben Türk’üm!
Ne mutlu Afşar Türkmeniyim! Ne mutlu Türk’üm diyene!