Prag;
Şair memleketten uzak,
Hasretten delik deşik
Eski kentte duruyordu.
Meydanlıkta yapayalnız
Gotik duvar üstünde
Hanuş Usta'nın saati
On ikiyi vuruyordu./Nazım Hikmet
Geçen hafta Prag'a gittim.Bir arkadaşa uğrayıp otelde yar ayırdıktan sonra,bir bara gittim.Bira içerken kafamda buraya ilk geldiğim zaman vardı.Bayağı değişip düzenlenmiş,gittikçe gelişen bir şehir olmuştu Prag.Bira faslı bittikten sonra otele gittim.O akşam fazla uyumadan sabah erken kalkıp bir kahveye attımkendimi.Sonra arkadaşlarla buluştum,başladılar beni şehirde oradan oraya dolaştırmaya.Bu dolaşma işi uzayınca,neden dolaştığımızı sordum,bana turistik gezi yaptırdıklarını söylediler.Dalga mı geçiyorsunuz benimle ben 15 yıldır her 2 ayda bir gelirim buraya,buraları biliyorum zaten dedim.Hatta anlayabilmeleri için,onlara birinci dünya savaşında,osmanlı askerlerinin tedavi için buraya geldiklerini,çeşitli nedenlerden dolayı burada ölüp gömüldükleri şehitlikten,Atatürk'ün tedavi için geldiğini,burada kaldığınıda söyledikten sonra,turistik geziye son verdim...
Yinede 3 adam yürüyorduk bu şehirde,herbirinin dünyası ayrı,her kafada başka sorular,hafif esen rüzgar ve yürümekten sızlayan ayaklarım...Kısaca Fos....
|