Muhammed Ali vardi, böksör. Derdi ki hep, önemli olan hayatta düstügünden bir kere daha fazla ayaga kalkmaktir.
Kendimizle olan savaslar en zorlaridir. Kendine insan niye yenilir biliyormusun? Cünkü seni senden daha iyi bilen yok. Örnegin sigara gereksiz bir sey. Insanlar merak edip denemek amacli basliyorlar. Sonra bu aptalliga zekalari isyan ediyor ve bu insanlar kendilerini bir takim bahanelerle kandiriyorlar. Yok stressliyim, yok sen benim durumda olsan falan filan. Günün birinde sigari birakmak istiyorlar, cogu da basaramiyorlar cünkü. Nikotin, ki sinir sistemine en tehlikeli zehirlerden birisi, basa vurdumuydu, bu sefer beyinleri onlara söyledigi yalanlari plak gibi geri caliyor ve birakmak niyetinde olan insanlar da o kirilma noktasinda düsüyorlar cünkü, kendilerinin uydurdugu bahaneleri beyinleri onlara bu sefer aktariyor.
Ben insanlarin kendileri ile barisik oldugunu düsünmüyorum. Murak Kekilli'nin de dedigi gibi, kendim ile nasil barisik olabilirim ki, biz müslümaniz, bizde nefs denen bir sey var demisti..
Ikinci ve en önemli mesele de nefs iste.
Asik Veysel'in degimi ile: Topraktandir cümle beden / Nefsini öldür ölmeden....
Ancak ben bunu dogru bulmuyorum. Nefsi olmayan insanda insan olamaz. Nasil vicdani olmayan insan insan degilse, nefssiz insan da körlesmis robotlasmis bir insandir..
Ne yapilmali o zaman. Nefsini müslüman yapacaksin.. Bak sünni demiyorum, müslüman diyorum

Sana Bitlis-Güroymak'li (halk dilinde Nor$in) ABD-Kürt-Türk asilli Edip Yüksel'in kitaplarini tavsiye ediyorum.. Hepsi din ile alakali degil, günümüzün sosyo-ekonomik sorunlarina da el atan cok zeki bir insan. Neyse bende konuyu fazla saptirmayim..
Övünmeyiz aslımızla
Sevişiriz dostumuzla
Uğraşırız nefsimizle
Kimse İle davamız Yok
Gercek insan-i kamil böyle olmasi lazim. Bütün yer yüzunü memleket, bütün insanlari, 72 milleti bir görmesi lazim.
Zaten dogrusu ben baska insanlari kendime düsman olarak görmüyorum. Ayakta durabilmek icin kendilerine düsman arayan ideolojileri de saglikli görmüyorum, cünkü gercek bir idejolinin düsmana ihtiyaci olmaz.
Bir insan olarak ancak bütün insanlarin düsmani olan seytani kendime düsman olarak görüyorum.
Pir Sultan'nin degimi ile, uyarmiydin kör seytanin sözüne, bu dünyada benim der miydin kafa.....
Zitat:
Zitat von ___OZAN___
Ben Avrupaya sonradan gelen biriyim,bunu herkes bilir burada zaten.Almanca yazmıyorum doğru,almancamın edeb konularda yetersiz olduğunu düşündüğüm için,Türkçeyi tercih ediyorum.Kendimi en rahat ve geniş türkçe ifade ediyorum.Dersimli olduğum için,ana dilim farklı,fakat ana dilimi bilmiyorum.
Eşyaları,kontrol etmek adına kullanıyorum anlaşılmamış bence.
Ayrıca yolda yürürken önüne bakmalı insan,aksi taktirde geriye bakarak yürünmez,tökezler düşeriz.Önüne bakmak başka,geçmişi unutmamak,geçmişi anmak başka brşey.Ben hep önüme bakıyorum,kaybettiğim herşeyde ben çatışmaları kaybettim,savaşı değil diyorum.Hayatla olan savaşıma devam ediyor,her düştüğümde yeniden kalkıyor,her kaybettiğimde yeniden başlıyorum.Bazı kayıpların telafisi imkansız biliyorum şems gibi ''Yarim ile değil,yaram ile hoşum''diyorum....
Kısaca insana dair ne varsa dünyada,iyi yada kötü yaşıyor ve savaşıyorum.Şavaşı önce kendimle başlatıyorum,bazı yerlerde kendimle olan çatışmalarıda kaybediyorum ya neyse....
|