Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.08.2017, 18:45
seyrangah_06

Standard

Bir tane Iskocyali (Schotte) bir is arkadasim vardi. Bu da bana söylemisti her insanda biraz irkcilik var diye. Ama bilmedigi bir sey vardi, ben kendimden olmayini adamdan saymazdim ciddiye bile almazdim ve kimi zaman öyle davranirken görüyorum kendimi. Onlar da kim imis benden üstün olacak diyorum hep.

Insan olarak saygimi gösteririm. Simdi söyle bir sey, cay icecek insan baska, kahve icilecek insan baska, raki icilecek insan baska, yol arkadasi baska, sir arkadasi baska, is arkadasi baska vss. Sen dillerden yanikmistim degil mi? Mevlana'nin cok güzel bir sözü var. Ayni dili konusanlar degil, ayni duygulari hissedenler anlasabilirmis..

Hz. Ali efendimizin bir sözü var. Bütün insanlar kardestir ya din üzerinden ya da kan üzerinden demisti..

Böyle seylere mi kafa takmaya deger hic?
Bu ayrimcilik Karac'oglanin degimi ile Seytan ile Adem'den beri var olan bir hizipcilik..

Tabiata Veysel asik
Topraktan olduk kardasik
Ayni yolcuyuz yoldasik
Sen yolcusun ben bacmiyim....

Zitat:
Zitat von ___OZAN___ Beitrag anzeigen
Bir çok ülkede şovenizmin olduğu,bilinen bir gerçek.Fakat,şovenizminde kendine ait bir karakteri vardır, Bu karakter Ab ülkelerini ve akabinde halklarını saçmalaştırıyor ne yazık ki.Mesela;Polanyalıların Almanya sınırında almanca bilinmemesi gibi.Almanya da bülbül kesilen Polanya lılar,sırf şovenizm yapıcaklar diye almanca konuşmuyorlar.Türkçede bilmiyor geri zekalılar zaten......

Geändert von seyrangah_06 (07.08.2017 um 18:55 Uhr).