Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.02.2017, 00:32
Benutzerbild von Lara__
Lara__ Lara__ ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard $akamisin sen Cakabey?

Zitat:
Zitat von Caka_Bey Beitrag anzeigen
Bu söylediklerinin aksini ispat eden kitaplar okudugum icin coguna cevap vermeme gerek yok. arkadaslar güvenilirliligimin kanitini isterseler liste verecegim okusunlar, sasiracaklar.

Özellikle su tecavüz konusuna gelmek istiyorum; Daha öncede Atatürk'ün dönemindeki düsmanlarimizdan daha güclü bir düsmanla karsilasti Türkler, Cengizhan'la. onlarda tecavüz etti, kadinlari yanlarinda götürdüler, kimisini 1,2 gün sonra öldürdüler, kimi kadinlar da tecavüzden kurtulabildiler ama aradan fazla zaman gecmedi, ortaya Celaleddin Harzemsah cikti, komutan Temür Melik'in yardimlariyla Mogollari perisan etti. sonra Ertugrul Bey cikti, Turgut Alpler cikti, Saltuk Alpler cikti Cengiz han'in torunlarini perisan ettiler.

Atatürk döneminde de savas yeni basladiginda, yunanlilar izmir aydin bölgesinde kadinlara tecavüz ettiler, hatta o tecavüz eden serefsizlerden birinin infazini ben bizzat okudum. Yörük Ali Efe kafasini kesti tecavüz eden adamin. bir cok bölgede Atatürk varkende tecavüzler yasandi. yani anlayacagin, Müslümanlarin, Türklerin, Türkiyelilerin topraklarinda düsman gelince tecavüz gibi seyler zaten oluyor ama belli bir süre sonra baska lider cikiyor ve milleti kurtariyor. burada Atatürk döneminin bir özelligi yok. Atatürk durdurmasa, tecavüzleri saldirilari baskasi durduracakti.

Düsünün, Atatürk döneminde Yörük Ali Efe gibi, siradan bir Kahraman Ingilizlerden Generallik teklifi aldi, cünkü bas edemediler. adam yunan karakollarini, ingiliz karakollarini az bir askerle darma dagin etti. Yörük Ali Efeyi durduramadiklari icin makamla, söhretle kandirarak kendi taraflarina cekmeye, Türkleri zayiflatmaya calistilar. düsünelim, Yörük Ali Efe gibi fazla askeri egitim almamis bir adam bile ( bunu kendisi söylüyor ) ingilizleri caresiz birakiyorsa, Atatürk olmasaydi, baska biride cikip bizi kurtaramayacakti, cok uzun esaret yasayacaktik diyebilir misiniz???

diyemezsiniz. Atatürk olmasaydi diyecek kadar büyük bir rol yok cünkü herkesce paylasilmis bir sorumluluk ve herkesce ortaya konulmus bir kahramanlik vardi... bütün bunlardan Atatürk olmasaydi sonucu cikarmak icin gercekciligi kenara birakmamiz gerek.

ja ,Sen bu yazdiklarinda gercekten ciddimisin? aklimi'mi siniyorsun? Zekanla dalga'mi geciyorsun? gercekten anlamadim???

yazdiklarimdan bunlarimi cikardin ?

Peki:

daha bircok efeler vardi
sen yörük ali ve Cengizhani örnek olarak verdin kabul edelim,diyerlei aklina gelmedi var sayalim.
bunlarin Atatürkle ortak yönü neydi?

Atatürk neden laik'lik ilan etti?

ben atatürkden önce düsman yoktu kadinlara tecavüz edilmiyordu diye birsey yazmadim
atatürk döneminde savas döneminde kadinlara tecavüz edilmiyordu diye birseyde yazmadim..sen isine geldigi icin cimbizla bunu sectin...

Osmanli döneminde bütün bunlarin yasanmadigini aksini isbat et...okudugun hangi kitablarda bunlarin aksi yaziyordu????

Atatürk olmasaydi daha ne mi olurdu???
kafanı çevirip İslam coğrafyasına baksan neler olurdu görürdün..

Babasından ve abisinden ayrı odada oturtulan kız çocuklarını...
Kocasını 3 kadınla daha paylaşmak zorunda kalan kadını...

Sokakta tek başına yürümesi yasak olan kadını...
Erkeğin üç adım gerisinde yürüyen kadını...
Tek başına seyahat etmesi yasak olan kadını...
Görmüşsündür...

Çocuğuna istediği adı veremeyen kadını...
Bir işte çalışması yasak olan kadını...

Çarşafının rengini değiştirmesi bile yasak olan...
Orta öğretim, lise veya üniversitede okuması yasak...

Yüzünü göstermesi yasak...
Kocasından boşanması yasak...
Sevdiği kişiyle evlenmesi yasak...

Boşandıktan sonra çocuklarını görmesi yasak...
Sosyal toplantılarda konuşmaları yasak olan kadını...

Erkeklerin elini sıkması yasak olan kadını...
Kocasından dayak yerse şikayet etmesi yasak olan kadını...

Siyasete girmesi yasak olan kadını...
Derneklere üye olması yasak olan kadını görürdün...

Baksaydın bunları görürdün...Dahası var elbette ama sadece kadınları anlattım

İşte Atatürk olmasaydı bunlar olurdu...
O yüzden işte...
OLMASAYDI OLMAZDIK...Siz Yobaz takimi o dönemde vardiniz evet bu dönemde olurdunuz

P.S.Kurtuluş sadece silahla olmaz. Eğitimle olur çağdaşlaşmakla olur, ekonomi ile olur, birey olma bilincine sahip olmakla olur. Bunlar olmadığı sürece silahla vatan kurtarılsa bile 5-10 sene sonra tekrar işgal edilir. Aydınlanmanın ilk şartı Cumhuriyet ve laikliktir. Bunlar gerçekleşmeden kendisini padişahın kulu olarak gören bir milletin gerçek manada kurtulması mümkün değil.

Geändert von Lara__ (20.02.2017 um 00:42 Uhr).