acik ve net görüsün beni mutlu etti,
eyvallah kaan abim,
hemfikir oldugumuz cok sey var, aslinda aklin yolu birdir !
ben akli yolumla Islam ve diger bütün ilahi dinlerin Allah in insanliga , insan gibi yasasinlar diye , belli kanunlari bilsinler önemsesinler diye gönderdigine inaniyorum.
Lakin, Dinin bütünlestirici özelligini bilen, Insanlar, bundan rahatsiz olduklarindan ve ISLAMIN ilk kanunu , OKU emrine bile itaat etmeyen , cahil müslümanlarin kolay kandirilir özelliklerini iyi okuduklarindan, cahil müslümanlari her dönem ve her alanda , kullanmaktadirlar !
keza terörist benim icin ister müslüman ister yahudi hiristiyen veya dinsiz olsun, TERÖRISTIR ve Lanetlenmelidirler.
kim olursa olsun insan canini bes kurus icin satiyorsa NAMERTTIR ! insanlik tan pay almamistir ve cahildir !
bu oyunlara gelenlere ne diyeceksin kaan abim ?
ne yapabiliyoruz? kimi nasil koruyalim ?
nasil insanlarin arasindaki buzdaglarini eritelim?
bunun icin tek bir yol vardir, oda insanlarin ORTAK özelligi olan , VICDAN KARDESLIK dürütülerini harekete gecirip, insanlarin birbirlerine düsmanca yaklasmamalarini saglamak !
ama görüyoruz ki, ÜST AKIL denilen YAPI, bizleri yani kendini bir sey biliyor sananlari bile, zehirleyebiliyorlar !
cünki ellerinde ki malzeme cok güclü !! MEDYA !
Medya yoluyla savaslar hazirlaniyor, pay ediliyor, aleni bir sekilde legal olmayan her bir seyi legal gösterebiliyorlar.
bunu iyi kullanan yine ayni kisiler, yani silah tüccarlari ! ayni gücler ! yani seninde tabirinle emperyalist gücler !
sanirim biz ne olursak olalim, her daim sunu iyi yapmaliyiz !
sohbet ederken karsi tarafi rencide edebilecek bütün gercek bildigimiz olumsuzluklari bile , tatli dille anlasilabilir akil yolu ile anlatmaliyiz !
illaki farkli fikirlere sahibiz, lakin konusurken sohbet ederken, kesinlikle , degerler cignelinmeden, yüksek düzeyde ,ama seni anlayabilecek kapasiteye sahip olanlarla baslayacaksin isine !
eger sen bir okuma yazma bilmeyene, abc... ögretmeden, cümleler kurup yazmasini veya gazete okumasini beklersen, inan cok beklersin.
kesinlikle her dogru her yerde konusulmaz , degimindeki haklilik payina dikkatini cekiyorum.
PS. inan bütün insanliga kötülük yapanlar hep ayni kesim ! bu kesimin birde yalakalari vardir, bunlarda genelde piyon gibi kullanilir !
bunlarin isimleri ve dinleri farkli olsada , hepsi AYNI üst akila hizmet ederler, ama farkinda olamazlar.
cünki beyinleri yikanmistir, farkinda degildirler.
dogruyu sadece HÜR DÜSÜNCE anlar bilir ögrenir !
kelepcelenmis ve betonlasmis düsünceler, asla bir yere varamaz, ve iste bu o üst akilin en iyi bildigi ve becerdigi methodlardan biridir.
salih
Zitat:
Zitat von __KAAN__
Tabiki bölgesel savaşlar çıkararak rant elde eden emperyalist güçler var,bu konuda hem fikiriz.Fakat müslüman ülkelerde insanlar,neden bu oyuna düşüyor?Çünkü bu ranttan pay veriyorlar ordaki gruplara.Bak Çin de yaşananlardan yeri göğü ayağa kaldıranların ne hikmetse,fantastik ölüm tasarlayan ve amerikan korku filmlerini aratmayan islami idam mangalarına,hiçbir müslüman grup veya kişi alenen eleştirip lanetlemiyorsa,hepsinin kültüründe ölüm var demektir.Anlamadığım şeylerden biride bu,neden hiçbir müslümanın sesi çıkmıyor?Bosna olaylarını çok iyi biliyorum,sırf eğitim diye,askerlere nasıl kafaya silah sıkılır öğretiliyordu,katliamlar nasıl yapılır vb.Ben Bosnayı çok iyi biliyorum.Bosna üzerinden palazlanan sözde müslümanları,Merimek davasınıda biliyorum....
|