Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 26.03.2015, 11:54
feyzade

Standard

Zitat:
Zitat von SevtapTuran Beitrag anzeigen

Zitat:

Merhaba Rebelle,

Umarim yazdiklarimi anlarsin. Sen bizim aileye potensiyel gelin adayi olarak tanismak amacli gelsen Ben sunlara dikkat ederdim:
Bir türk Kizi olarak (sunni alevi ön planda degil) türkce bilmen seni bana karsi daha sempatik yapardi ( yoksa kafama takilirdi: ailesi yeterince neden anadilini ögretmedi).

Ama asiri makyajli olmaman seni sempatik yapardi.
Temiz, dogal ve yardim severmisin, misafir severmisin onlari Test ederdim

Yoksa gelinine randevulu gidenlerin yerinde olmak istemem.
Gecenin ikisinde gelsem beni güler yüzle karsilamani beklerim ( evet böyle kizlarimizin soyu daha tükenmedi)
Simdilik bu kadar. Liste uzun ama ilk tanismada buna önem verirdim.

Rebelle, Du solltest deinen Treff nicht hinauszögern.
Das würde keinen guten Eindruck machen. In diesem Fall einfach dazustehen und erklären, dass du zwar der Sprache nicht so mächtig bist und beabsichtigst dies zu ändern. Glaub mir, damit würdest du mehr punkten als umgekehrt.
Natürlich erwartet man keine Sprachkenntnisse oder Kenntnisse über unsere Gebräuche usw, von einer nichttürkin aber wenn du Türkin bist erwartet man automatisch bzw. selbstverständlich einiges. Die Erwartungen sind natürlicherweise nicht gleichzusetzen mit jemandem, die nicht aus unser Kulturkreis kommt.

Kisaca, fazla düsünmeden tanis ailesiyle. Zayif noktani anlat ve bu seni dahada güclü yapacaktir Eger dogru anlarlarsa. Benim komsum var Anne alman Baba türk ve cocuklariyla benim türkce konusmami Rica ettiler Anne türkce bilmedigi icin. Bir türk kadinda: keske benim gelinimde böyle olsa dedi üzgünce.
Önemli olan istek ve bu istek sende var ve buda insanlar arasinda köprüler kurmanda cok basarili edecek eminim. Simdi aglama yerine arkadasinla ailesiyle tanismaya git en kisa zamanda bence ve yerine gülerek vaktini gecir
Hayirdir turan? ilk baska ne dedin simdi ne diyorsun?? Benim yazimi okuyunca fikrini degistirdin galiba. zavalli kizin icinde bosu bosuna korku yarattin. Daha fazla cirpinma istersen.