Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.02.2015, 12:58
Beyazguel60

Standard

Gazeteciye Facebook paylaşımından dolayı 'Erdoğan'a hakaret' davası açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlara açılan davalara bir yenisi eklendi. Erdoğan’a Facebook üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla Milliyet gazetesinin Adana muhabiri Mine Bekiroğlu hakkında iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından sabah saatlerinde gözaltına alınarak sorgulanan Bekiroğlu’nun bilgisayarına da el kondu. Adana Cumhuriyet Savcısı’nın iddianamesinde, Bekiroğlu’nun “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan bir yıldan az olmamak üzere iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istendi.

'HAKARET DEĞİL, YORUM VE ELEŞTİRİ'
Bekiroğlu, Adana 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede yer alan "Şüphelinin internet ortamında kamu memuru olan müştekiye yönelik atılı suçu işlediği anlaşılmıştır" ifadesine şiddetle karşı çıktı.

Paylaşımların kendisine ait olduğunu söyleyen 28 yaşındaki gazeteci, “Bu cümlelerin hakaret değil yorum ve eleştiri içerdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Suç unsuru içerdiği iddia edilen paylaşımı Gezi Direnişi sırasında eylemlere karşı çıkanların saldırısına uğradıktan sonra yazdığını anlatan Bekaroğlu, “Gezi Parkı eylemlerine katılmıştım. Güzelyalı Mahallesi'nde eylem sırasında otomobilin teybinden İstiklal Marşı çalmıştık. Eyleme karşı olanlar arabamızın camını kırdılar. Ben de bu duruma dayanarak paylaşımlarda bulunmuştum" dedi.

Sorgusunun ardından serbest bırakılan Bekiroğlu’nun ilk duruşmasının önümüzdeki günlerde görülmesi bekleniyor.

Quelle:

http://www.birgun.net/news/view/gaze...i-acildi/12724