Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.11.2014, 14:17
CakaBeyy

Standard

Zitat:
Zitat von ___EZEL___ Beitrag anzeigen
Bazen insanlar sacmalamak icin yaziyor veya is olsun diye...4. murat kücük yasta tahta gecmistir dogrudur..Fakat osmanliyi herzaman oldugu gibi,ulema yönetmistir,o zamanda ulemanin en sadik usaklarindan biride 4. murattir....Osmanli yikilmaya mecburdu,cünkü;dünyadaki degisiklikleri göremeyeck körlüge sahipti...Osamanliyi ceviren,etkisi altina alan gerici yobaz ulema takimi su an yine iktidarda,dikkat edelimde bu sahte 4. murat,türkiyenin anasini aglatmadan,daha fazla calip cirpmadan iktidardan indirelim.....
Ulema yönetmis? Yavuz Sultan Selim'in alimligine cok güvendigi yakininda olan bir kisiyi öldürttügünü de biliyor musun? Ve IV Murad'in böyle zamanda Yavuz gibi olmaliyim diye ona özendigini?
Ayrica Osmanlinin son dönemlerinde yasamis Said Nursi de birileri ne göre kötü, alim. Kemalist ve Komünistlerin düsmanlik ettigi birisi. Bediüzzaman Said Nursiye kötü diyenin aklindan süphe etmek lazim..

Neyse Osmanliyi sen farkli okudun ben farkli okudum, zaten 10 cesit farkli anlatanlar var.

Osmanlinin yikilmasindan rahatsiz oldugumu söylemedim, sözü yanlis anlamissin.

Mesele Osmanlinin yikilmasi degil, mesele ingilizi gözü kapali begenmek.

Hani Osmanli kötüymüs ya, Osmanli yikilinca yerine gelen gücler illa iyi mi olacak?
gelen gideni aratir sözünü hatirlatirim

Benim arastirmalarima göre Rumlar Yunanistan'a gittiklerinde sikayet etmisler, Osmanli bize böyle davranmiyordu, Yunanistan'a geri dönmekle, Yunan askerine yardim etmekle yanlis ettik diye...

Biz bunlari okuyunca tabii ki Osmanlinin diger devletlerden bir farki oldugunu söyleyecegiz.

Simdi ki Hükümete gelince; Komünist olarak mi begenmiyorsun? Ülkücü olarak mi begenmiyorsun? Atatürkcü olarak mi? Kürtcü olarak mi?

Bütün dünya adina begenmiyorum diyemezsin sonucta, Almanlarin icinde bile belki Erdogani sevmezler ama Erdogani sevmeyen kisileri sevmeyen bir sürü Alman var...

iyi bir baslangic icin ortak noktalar her zaman önemlidir....

Ben Erdogani sevmeyen kisileri sevmeyen Avrupalilarin ilerde bununla kalmayip Erdogani seveceklerini düsünüyorum...

Hristiyan, Müslüman fark etmeyecek Tayyip Erdogani sevenler cogalacaktir diye düsünüyorum...

Geändert von CakaBeyy (07.11.2014 um 14:31 Uhr).