Sevgili Ezel,
Forumda süphesiz benim duyum ve teyit kaynakli bilgi paylasimimla bir
Lara sendromunun basladigi dogrudur. Zaten bu olay Chatte hüküm sürdügü icin, söz konusu kisiyle
(farkli düsünmeme ragmen sevdigim kisidir kendisi) irtabata girip
"ya haci, chatte aksama kadar bu kadina su sekil ithamlar yapiyorlar. asli yoksa digerlerine de söyleyelim kirmasinlar" girisi yaparak önlemek istedim ve üzülerek söylüyorum kisiden teyit aldim!. Sonra hic karismadim kavgalarina, NurBanu-Lara ikilisinin chatteki tavirlari ve cirkinlikleri herkes tarafindan biliniyor ve hakaret dolu ithamlarini
okumamak icin hep ignorieren opsiyonumu sectim. Forumlarda Banu bazen o saf düsünceleriyle bana catar-satasir. Aldiris etmem ve tebessüm ile karsilarim.
Ancak Lara gercekten de igrenc bir chat karakteri, tartisma konularindan bir tanesine damdan düsen kiremit gibi etkisi yapip benden de gayet olagan bir tepki aldi. Vaybee'de kadin nickleri kolay kolay erkeklere yazmaz, cünkü kadin nicklerinde normalinden de fazla ilgi var ve bu ilgi manyakliginda bir kadinin cikip erkege hic bir gerekce olmadan yazmasini düsünürüm.Lara yaklasik 8-9 ay önce kendiliginden bana yazdi Profil üzeri,beni tanimaya yönelik bazi sorular yönelti ve ben cevapladim. Is sevgili konusuna girince
"Evet ilgilendigim var" cevabiyla sohbeti kesmek istedim ve kestim. Daha sonra, *biz buna kapmak icin diyelim* yine yazdigi bir erkek tarafindan igfal ediliyo. Ve bu tarz bir insan,kalkip konularimda hic bir bagim ve baglantim olmadan bana is olsun diye hakaret ediyorsa onun, tarafimdan görülen bu karakterini yazmak ve paylasmak hakkim.
Lara nezdinde kadinlara hakaret ettigim sanilmasin. Bu nick, yasaminda erkek bulamayisi ve sanalda bu arayisinin verdigi azimle bazen cam gibi yere cakilip tuzla buz olabiliyo.Benim bu paylasiminda biraz ve bu yorumumda onun karakterini güclendirip,yanlislarini da görmesini saglayacaktir. Dedigim gibi chatte aksama kadar gündem bu olay, ben olayi dillendirir dillendirmez "ya öyle degil aslinda böyle" onaylamalarinda da bulunanlar oldu.
ne diyodu ahmet arif, tani bunlari tani da büyü!
Zitat:
Zitat von ___EZEL___
Son günlerde,tartisma adi altinda,bazi insanlar kendi öz karakterini ortaya cikarmaya basladi.Belki yazilanlar dogru,belki dogru degil,bilemiyoruz!Bildigimiz tek sey,insanlarin cigrindan cikarak yazmaya baslamasi!Biri iddia atiyor ortaya,"otel odasinda ilacli kola ile tecavuz"Biri de "Eger erkeksen sana para gönderim,Kobeneye git diyor!"Bir digeri ise,hemen para transfer islemi icin adres veriyor?
Sonra biri,seni 250 euro ya satin alip arap seyhlerine saticam diyor!Mehmetcik vakfina yardim edecekmis?
Bu tartisma buraya nerden geldi anlamayamiyor ve anlamak istemiyorum!
En azindan birseyin yalan oldugu benim acimdan net,mesela su cola hikayesi,cünkü;kadin gururunu kabul edemeyecegi bir durum oldugu icin,bana inandirici gelmiyor?Öyle bir durum yasanmis olsa,kisi burdan kendini siler gider ve böylesi bir berbat durumu unutmaya calisirdi...Bos zaten manyak bir adam oldugu icin onunla ilgili yorum bile yapmak istemiyorum,cünkü mantigi cok tehlikeli bir insan bana göre,tipik bir despot karakteri,bir iki cümle ile laf yapmasi,onun feodal despot kisiligini örtmüyor!Nur´a gelince,nur kendi halinde bir arkadasimiz,neden bu tartismada(Bu rezalette)yer almis onu anlamis degilim?Uno ise,farkinda olmaksizin(yada olarak)Bos un cektigi bataklik üzerinde bu tartismayi devam ettiriyor?Ben bu kisinin,chat te kimle ne yapmisiyla cok ilgilenmem,ama eger bir durusu varsa insanin,durusuna yakisir davranip davranmadigiyla ilgilenirim...
Yakisiyor mu diye sorarsaniz bazen evet,bazen hayir,tipik bir kücük burjuva gibi kendinden baska herseyi yanlis görme ve düstügü hatayi savunma güdüsü tasidigindan,iyi gibi görünen durusuna gölge düsürüyor...Insanlar desinler ki,su adam bunu yapmis,isi ile ilgilendiginde,bende olusan ilk izlenim,inanarak yapilan degilde,gösteris amacli yapilan bir caba,yardim edileni kücümseyen bir anlayis oluyor....
Bu tartismada,özellikle fark ettigim bir durum,siyasi,kültürel ve ahlaki yoksunlarin,basit bir sekilde kirli camasir savasina basladiklari!Bunun ne kadari dogru oldugu muamma olsada,tarz ve tavir yanlis!
Bireylerin düsünüp dogru tavir koymasini umuyorum(bos haric,bu adam hayati boyunca kendi dogrularindan baska dogru görmez),insani degerleri ayaklar altina aldiginiz icin sizleri kiniyorum...Saygilar Cenk
|