Zitat:
Zitat von manbee
bak simdi tarafsiz bakmaya calisarak sana calikusu / feyzade sorununu göz önüne koyayim.
gecmiste tartismis olabilirsin ama aradan zaman gecti ve foruma geri döndügünde yine ayni kisilere hakaret etmen / satasman / kavga etmen dogru degil.
senin dedigin gibi gecmiste calikusuna "machst du immer noch blinddates" demistim. bildigim bir sey varki bunu ona dedim. ama gecmistekini gecmiste birakmak gerekiyor. ve bu konu ikimizin arasinda gecen bir konu. burada kaynatip kaynatip öne sürülecek bir konuda degil.
calikusu asksehidiyle yüz göz oldugunun yanlis oldugunu anladi. ve su an mesafesini koruyor. simdi onun gecmiste yaptigi hata icin aylarca/yillarca düsman olmak mi gerekiyor?
hakli oldugu yerde haklisin ve haksiz oldugu yerde haksizsin demeyi bileceksin.
bu konuda calikusu hakli ve onun icin sürü halinde ona saldirmaniz dogru degil.
belki sence hakli olmayabilir ama hakli olmasa bile hakaret etmeyi gerektirmez.
benim bu forumda gözlemledigim bir kac sorun var. en büyügü herkes digerlerine sürekli baska nick üzerine saldirmasi.
ben buna asksehidi sendromu diyorum. sürekli baska nickleri öne sürerek sen sununla kavga etmistin veya bununla sevismistin diyor. birakin artik eskileri, olanlara bakin ve gelecege bakin.
burada gecmiste kavga ettiklerine saldirmak yerine simdiki tutumlarina ve yorumlarina bakarak nötr cevap vermeye calis. yoksa seninde timeraiser, lafebesi, benekalice ve tatlibela ile farkin kalmiyacak bir zaman sonra.
hep ayni nakarat, hep ayni kavgalar.
bu ara asksehidi demisken yigidi öldür ama hakkini yeme. bir cok erkekcik arasinda o yine az cok erkekligin ne oldugunu biliyor. bu nedenden dolayi onunla tartismayi seviyorum. bak bi etrafina. timeraiser, imogdi, deniz1008 ve diger erkek kiligindaki nickleri. bunlar gibi arkadasim olacagina asksehidi gibi düsmanim olsun. adam aglamiyor sizlamiyor, sürekli yenilse bile :-) kalkip güreselim diyor. ich mach ne anzeige diye aglamiyor ve kadinlara sürü halinde saldirmiyor. anlatabildimmi???
arkadaslarini ve düsmanlarini iyi sec.
so verschieden bist du und calikusu und feyzade nicht.
und ob du es glaubst oder nicht so verschieden bin ich und asksehidi auch nicht.
herkes kendi görüsünce vatanini milletini seviyor ve bunun icin caba gösteriyor.
diger nicklere baktiginda bu tür iyi niyet göremiyorsun, kör cehaletin getirdigi sorunlarla bogusuyorlar.
|
bu yazdiklarin aslinda cok dogru ve takdir edenilecek öneriler.
yanliz, bu önerilerini bana iletmeden evel, birincisi kendine, ikincisi calikusuna, ücüncüsü feyzosa söylemen gerekirdi. bir insan öncelikle kendisini elestirmeli, sonra karsisindakini. ben calikusunun xxxx oldugunu coktan biliyorum. kendileri o dönemler benimle adam akilli konusacagina, kacmayi tercih etmisti. önemli degil, herkes kararlarinda hürdür. tekrar aramiza gelerek, ilk basta yine bana saldirdi. ben düne kadar pek orali olmamistim...
bak manbeecigim, simdi beni cok iyi dinle, bilirsin tekrarlamayi sevmem. bu genelde tartisdigim bayanlar, ilk basta bana saldirida bulunmuslardir, bunu sende cok iyi biliyorsun. durduklari yerde bunlarin nedense kasintilari tutuyor. ufak tefek sakalarimi bile kaldiramayacak kadar aciz insanlar. ayrica, onlarla bir konu üzeri konusmak, tartismak istedigimi belirtmek istedigim halde, sordugum sorulara cevap bulamadiklari vakit, saldiriya geciyorlar. illa benim sordugum sorulari cevaplandirmak zorunda degiller, bu durumda öylese saldirmalardan vazgecmeliler. biri gelir türk kültürümüzün A`sini bilmedigimizi söyler, digeri gelir bize edepten, saygidan, insanliktan bahseder. digeride gelir, allahin her gününde seriat seriat seriaaaaat geldi deyip, insanlarin gereksiz yerde huzurunu bozar. yalan üstüne yalan anlatiklarina ragmen, nasil olurda bu tür insanlar bizlere DEGERLERDEN bahsederler !?!
eger ki hatalarini anladiysalar, benden ve bazi diger arkadaslardan özürdilemelerini beklerim. aramizda yanlis anlasmalar olduysa da, özelden konusarak halledebiliriz. su sayfada takdir ettigim iki bayan var, gercekten hem zekiler hemde cok saygi deger bayanlar, birincisi lafebesi ikincisi Monday.
sunuda tekrardan hepinize söylüyorum, benim sizlerin oldugu kadar, zamanim yok. zamanimi yogun olarak özel hayatimla geciririm. calisip para kazaniyorum
benim zaman zaman sergiledigim bazi tavirlarimin gizli bir nedeni var ….. catlasanizda patlasanizda söylemeyecegim.
http://www.vaybee.de/forum/showthrea...33#post2081533
surada: Und was hältst du von der amerikanischen Politik? Sorusunu calikusuna iletirken, senin bana sordugun soru: o seninle konusuyor mu? bu Soruyu sormakla amacin neydi? neden eskilere deyinmistin?