bilim,insanlarin meraklariyla gelismistir.bunun sonucunda,dünya ve doga ayrica tüm inanclar insanlar tarafindan sekillenmistir.kimine göre allah korkulandir, kimine göre ise iyilik dayanagi.
islamiyetin allahi insani iyilige iter.hani nasil cocukken oynadigimiz topun haci amcanin bahcesine kacmasinda patlak olarak geri dönmesinin verdigi öfkeye karsi yine cocukken kedi-köpege ya da benzer savunmasiz hayvanlara yaptigimiz bilincsiz iskencelerde bize "yapma yavrum, günah!" diye müdahale eden annelerimizce yani kisaca bu celiskiden anlamamiz gereken sey, hacinin sadist duygulari inacinin ötesinde,haci din önderi oldugunda dini kendince sekillendirir.bize savunmasiz bir hayvana eziyet etmememizi söyleyen anne ise dini ve allahi günümüze daha saglikli tasirir.
islamiyet de tipki komunizm gibi egemen inanc ve sistemlerin samar oglani olmustur."icine gir ve cürüt" mantigiyla hedef alinip günümüzde igrenilecek duruma getirtilmistir.
ateizm ise farkli cürütülüyor... beni en cok üzen ise bu.bunu biraz anlayacaginiz dilde anlatmaya calisicam size.Türkiye sinirlari icerisinde yasayan egemen inanc tarafindan "baski görmüs" farkli inanc grubuna dahil kisiler (alevi, ermeni, hristiyan, suryani, musevi) genelde ateist olarak kendilerini tanimlarlar ve sürekli egemenlerin mensubu oldugu dini bilincsiz bir sekilde yerler.Insanlar öldürülüyor ve allah niye yok diye isyan ediliyor böyle cocukca düsünme tarzi olamaz.Bakin, bilimi tetikleyen merakli insan allahi sorguluyor,sorgulamalari neticesinde yok oldugunu görüyor ancak daha önemli husus bilimsel anlamda allahin oldugunu ispatlayamayan insan bu sefer kendini kapitalizm tarafindan sekillendirilmis bilime köle olarak buluyor hani nasil onu insan yapan merak olgusu varya iste onunla birlikte diger tüm insani olgularini kaybediyor. Bu sefer yobaz olarak tanimladigi kisiden daha cani bir hal aliyor. O yüzden Allah'i degilde ona inan iyi insanlarin duygularini sömüren din tüccarlarini hedeflemek gerekiyor.
kisa bi özet yapiiim,benim de kafam karisti mk:
Bilimsel anlamda Allah yoktur,Allah beyinlerde ki korku imparatorlugudur ve kitleleri iyilige itmeyi hedefleyip yönetmeye calisir.Bazi insanlar ve kesimler tarafindan bu carpitilarak "kötü" bir hal almasina neden olmustur. Ortadoguda ki sicak ve kanli savas buna en güzel örnektir.
Ayrica, acliktan ya da baskidan ölen veya öldürülen insanlara allahin yardim etmesini beklemek ve yardim etmedigini görünce "Allah yok" demek büyük bir aptalliktir.Haksizligin karsisinda durabilecek olan Allah degil insanlardir.
|