Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 22.05.2014, 21:47
penalti

Standard

Zitat:
Zitat von manbee Beitrag anzeigen
penalti cok yaziyorsun ama bos yaziyorsun.

fanatikligini cok belli ediyorsun. bilgin olmadigi konularda bilgi edinmeden yazma.

sosyal yardim yok o issizlik maasi demissin. bu tür yalana göz yumup görmemezlikten gelemem.

2002'de sosyal yardima harcanan miktar 2 milyon lira 2010'da harcanan miktar 20 milyon.

yani sira okul yardimi, üniversite burslari ve genclere yapilan harcamalari eklersek simdiki hükümetin neler basardigini görürsün.
manbee, kendini çok zeki sanıyorsun, çarpıtmayı da iyi beceriyorsun! Ama sen bunları ancak başkasına yutturabilirsin. Sosyal devletten kastın makarna, kömür dağıtımı, ramazan aylarında iftar yemeği ise diyecek bir birşeyim yok. AKP'den önce de vardı bunlar. Örneğin; hiç unutmuyorum Özal hükümeti köylerde oy alabilmek için tencere dağıtırdı, tencere kapaklarını ise oyların sonucuna göre verirdi. AKP'de örneğin Dersim'de elektriği olmayan köylere buzdolabı falan dağıtmıştı. TV'lerde yayınlanmıştı.

Benim köyümün bozulmuş yollarını seçimden önce daha da delik deşik ettiler, araç geçemiyordu ve seçimlere kadar bilerek beklettiler ve köylüden "oy vermezseniz, yolunuzu onarmayız!" tehditiyle oy almıştı sizin müslümancı AKP'niz. Kimbilir başka yerlerde başka ne tür Ak-kepazelikler sergiliyorlar!

Üniversite okuyan her öğrenci bugün kredi alabiliyor, bu doğru. Ama faiziyle birlikte sonradan ödemek kaydıyla! Eskiden yalnızca torpillilere ve bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine verilirdi, faiz hemen hemen yok gibiydi. Faiziyle parayı sattıktan sonra bana, bunu adı başarı mı oluyor? Hmm, İslam'da faizi haram diye bilirdik! Bu nasıl müslümanlık?

Soma'nın AKP'li belediye başkanı madenci cinayetinden sonra kaçmış, haberin var mı neredeymiş? Belki Somalılara polis sopasıyla kabul ettirirler kendisini.

Eskiden emekli olanlar son yılda aldıkları maaşın %67'sini emekli maaşı olarak alırlardı. AKP bu oranı %50'ye indirdi, bunu biliyor musun? 2008'den sonra işe girecek gençler ileride emekli olabilirlerse, aldıkları para kendilerini idare etmeye yetmeyecek! Ayrıca emeklilik yaşı da yükseltildi. Türkiye'de ortalama insan ömrü Avrupa'dan 10-15 yıl daha geride olduğuna göre, emeklilik çoğu insan için hayal oldu.

Türkiye'deki gelire bak bir de benzin fiyatlarına bak! Almanya'daki sıradan bir işçi 1500 € net alırken, TR'de 1200 TL civarında bu. Ama benzin fiyatları ise tam tersine, dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor yurdum insanı. AKP, bunu düzeltmek için hiçbir şey yapmıyor!

Milleti keriz yerine koyuyorlar, herkesi o kadar çok borçlandırdılar ki, kredi borçlarından intihar edenlerin haddi hesabı yok ama artık doğru dürüst haber bile yapılmıyor bunlar yalaka medya tarafından. Somalı madencilerin dediği gibi, 'oy vermeyeni işten atarız!' tehditiyle insanları kendilerine iyi köle yaptılar.

Unutma!
KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜNÜ GELİR HESAP DÖNER!
Atasözlerimiz ne kadar güzel değil mi?