Zitat:
Zitat von guel_
Soru 1`e yanit: Kesinlikle yoktur! Inananlar da günaha girmis olur, bu asikar. Büyünün olabilirligini kabul etmek, cehaletin en somut örnegidir.
Evet Voodoo ayini veya büyüsü de bir nevi seytanlik ile isbirligine girmek anlamina gelir.
Ben Kur`ani Kerim`i okuyorum ve bundan da bahsetmiyorum cogu zaman, cünkü gerek görmüyorum. Burada konuya aciklik getirmek icin diyorum ki bilgim bir hafiz gibi olmasa da, türkce mealini bilmesem de tam olarak, az biraz bilgi sahibi oldugumu düsünüyorum. Mesafeli olmak gerek...
|
Dogru cevabi vermissin. Evet Islam'da buyu/sihir ve nazar haramdir, buyuk gunahlardan sayilir. Buyu ayni zamanda Allah'a sirk kosmaktir. Allah kimseye gelecek hakkinda bilgi verme yetkisi tanimamistir dolayisiyla falci ve medyumlarin uydurmalarina inanmamak gerek. Medyumlar ve falcilar isleri olmadigindan dolayi para kazanmak icin o yola basvuruyorlar. Insanlarin duygusal boslugundan faydalanmaya calisiyorlar. Biyolojik ve psikolojik(duygusal-hassas) yapilarindan dolayi ozellikle kadinlari buyu ve sihir gibi safsatalarla inandirmak maalesef daha kolay.
Buyu ile ilgili Kuran'da cok ayet var, geneli Hz. Musa ile firavuna hitaben gecer. Google'da ufak bir aramayla bulunabilir.
Hz. Muhammed'in hadisi:
"Büyücüye, müneccime, gaibden haber veren kimseye inanan kişi Kur'an-ı inkar etmiştir."