Anlasilan, sen bu laiklerin icerisinde, en akli selim olanisin !
bundan dolayi lafim senin eksenine girmiyor , ve benim düsünceme göre yaklasmiyor bile !
bu manada senin alinganlik yapmana veya okuduklarindan birseyler cikarmana gerek kalmiyor !
zaten göreceksin ki , eger ki , benim kastettigim laik-sazanlari bu yazimi okurlarsa , sayet , kesinlikle yaygara koparacaklardir !
yani onlarin anlayabilecegi dil ve düsünce bacak aralarindan yokari cikmamakla beraber, mide de bile pek nadir duruyor !
öyleki bu kisilerin düsünceleri sadece bagirsaklarinda ve anuslarinda barindiktan sonra, sonuc olarak kanalizasyon yolu ile bosa gidiyor !(umarim öyle oluyordur, yoksa bunlarin artiklari bile laik disgisiyiz , bizler siz normal disgilardan farkliyiz, diye, ellerinde bayraklar kanalizasyonlari tikarlar !
bilinen odur ki , benim tahminimce tikanan bütün kanalizasyonlarin , sorumlusu laik fiskalardan olusmaktadir !!
zaten beyinlerdeki tikaniklarinda yegane sorumlusu bunlarin düsünce darligindan kaynaklanmaktadir !
bu kisilerin ve cevrelerinin egemenlik savaslari arzulari asla bitneyeceginden, dünyadaki akagelen kan gölleri nin de, tek sorumlulari bunlardir!!!
EGRI oturup dogru konusmaya yanasmayan , bu tiplerin tek arzu düsünceleri, EGO laridir !
Kisisel ve Bireysel düsüncelerinin kurbanlari olduklarini bilmediklerinden , her bir hür düsünceye karsi alerjileri vardir !
Ama seytani akillarindan dolayi , yan kirmak,ückagit, yavsaklik, ve saire, daha sayamadigim özelliklerinin ürünü olarak insanlarin kanlarini ve düsüncelerini bir sekilde kirletmeye calisirlar !
basarili olduklari tek eserleri ise, uckuruna sahip olamayan tipik delik düskünü erkekler olmakla kalir !!
PS: Atatürk'e göre lâiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların
vicdan, ibadet ve din özgürluğü de demektir.
( Yokaridaki Atatürkün anladigi laikligi tam analiz ettigimizde,ve simdiki laiklerin pratige dökmek istedigi laikligi düsündügümüzde, göreceksiniz ki , cümle kesinlikle celiskilerle doludur).
DEMEKKI LAIKLER ATAYI HIC ANLAYAMAMIS !!
KEZA bunlarin Gruplandirmalari bile OLMALIDIR : Atatürkcü, Kemalist ve Laik !!
Bu üc kavram veya kelime bile birbirleriyle asla örtüsmüyorlar !
Yani aslina bakilirsa , Ben Atatürk cü yüm , ve diger düsünce birimlerinden farkliyim !!
yani simdi ben atatürk düsmanimiyim ??
Bunu söylemek akla mantiga sigmaz !
Aslinda Laiklik, DINSIZ YASAMAYA kurulan bir merdivendir !!
Bence Atatürkün hatalarindan birtanesi, Bu kavramin ana kelimesini kendi ÖZ DILIN den
secmemesidir !!
LAIK KELIMESI ASLA ISLAM iLE BAGDASMAZ !! Kuran da gecen AYET ler isiginda illaki yanlis
anlasilmalara yol acabilecek en DENGESIZ kelimelerden birtanesi laik kelimesidir !
EEEEEEEE Simdi bu Kiriklarin ,ATA nin laiklik anlasiyla bagdasan, laiklik terimindeki , anlamlarin, hangisi bulunmaktadir ??
saygi sevgi ve hörmetlerimle
algilanmasi zor düsüncelerin inkilap tarihine sigmayan argo kelimelerinden dolayi , ince düsünce sahiplerinden , özür dileyerek yazimi bugünlük sonlandiriyorum !!
saglicakla ve dostca kalin
salih
Zitat:
Zitat von lafebesi
Bukadar kelime kullanmissin.. yine de anlamadim ne demek istedigini. Ufkum yeterince genis degil sanirim..
Tam olarak ne demek, kime tas atmak veya elestirmek istedin? Laik düsünceye sahip oldugum icin galiba yazdiklarinin ucu bana da dokunuyor ama bilir bilmez yazmaktansa önce bir sormak istedim.
|