Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 13.10.2013, 09:45
Cakabeyy

Standard Veliler: Çocukları dövüyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesindeki Mecit Ataklı İlkokulu ve Ortaokulu’nda derse çarşafa benzer siyah tesettürle giren Türkçe öğretmeni E.K., bu kez de dayak iddiasıyla gündeme geldi.

İddiaya göre, 9 Ekim Çarşamba günü öğrenciler sırayla derse girerken 8’inci sınıf öğrencileri bahçede kalıp, öğrenci andını okumak istedi. Bunun üzerine Müdür Yardımcısı H.Ç., öğrencilere izin vermeyip, içeri girmelerini istedi. Öğrenci ve velilerin iddiasına göre önceki gün de Türkçe öğretmeni E.K., birbirlerine kağıt atıp, gürültü yapan öğrenciler E.G., E.H., A.C.B. ve Y.E.’ye tokat atıp, içlerinden birinin de başını tahtaya vurdu. Okulda yaşananları çocuklarından öğrendiklerini söyleyen bazı veliler, Küçükköy Jandarma Karakolu’na giderek öğretmen E.K.’den şikayetçi oldu. Velilerden 55 yaşındaki Aytekin Hunutlu, “Ben öğle tatilinde olayı öğrenip okul yönetimiyle konuşmaya gittiğimde diğer 3 öğrencinin velisi de okuldaydı. Hep birlikte jandarma karakoluna giderek şikayetçi olduk. Bu öğretmen, çocuklarımıza bir şey öğretmediği gibi şiddet de uygulamaya başladı. Öğretmen de olsa kimsenin öğrencilerimize şiddet uygulamasının hakkı yok” dedi.

UYUM SORUNU YAŞIYOR

Okul Aile Birliği Başkanı Levent Güler ise E.K.’nin, öğrencileri ders sırasında susturamadığı için tokatladığını öğrendiğini söyledi. Öğretmen E.K.’nin bir uyum sorunu yaşadığını ileri süren Güler, şunları söyledi: “Öğretmen, giydiği kara çarşafa benzer kıyafetiyle Türkiye’de gündem oluşturmuştu. Kendisi Erzurum’dan buraya gelmişti. Veliler olarak, ‘Uyum sorunu yaşıyor’ diye düşünüp, adapte olmasını bekledik. Ancak, bu kez farklı. Biz çarşaflı da olsa, başı açık da olsa çocuk döven öğretmen istemiyoruz. Eğitimde dayak dönemi kapanmıştır. Eğitim öğretim dayakla yapılamaz. Öğrenci velileri jandarmaya giderek şikayetçi olmuş, bayramdan sonra da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığa şikayetlerimizi yapacağız.”

Hürriyet