Zitat:
Zitat von benekalice
konu senin de farkina vardigin gibi, Ayet'deki aciklamalarin her yöne cekillebilir olmasi. Herkez istedigi yöne cekiyor, sende su an diyorsun yok öyle degil böyle. O Arapca oldugu icin her yöne cekilebilir.
Bende diyorum, Din ve politika bir arada yürümez. Politika, görüdgümüz gibi halkin gözünü boyamak, birde dini icine karidtirdigin zaman, halkin bir bölümünü eve de kapayabilirisin. Ve bu olacak Türkiye'de, halk bir daha Zorbaliga, Soytariliga, simdiki hükümete oy veririse.
|
Kuran'in anlami 1 tane. Oraya buraya cekilemez. Supheli bir sey gordugunde orijinalligine ineceksin dogru mu diye. Mesela huri olayi cok sacma geliyordu, orijinal arapca'sini irdeleyince huri'nin bir cinsiyet belirtmedigini, her iki cinsiyetten de olabildigini ogrendim. Turkce'de ise huri denilince akla direkt kadinlar geliyor. Garip. 72 huri olayi da sacma geliyordu, aradim Kuran'da oyle bir sey yokmus. Sen de olmadigini gormus oldun. Demekki her soylenilene inanmamak gerekiyormus.
Sen ise supheli tercumleleri politik anlayisina, AKP dusmanligina bahane olarak kullanip Kuran'i ve ayetleri sucluyorsun. Yanlis olan sey bu. Yoksa istedigin kadar AKP'ye kufur et, karala. Bana ne, avukatlari degilim. Ama gordugum bariz yanlislari duzeltmek de benim hakkim.
Omer Hayyam'in siirini tekrar yazmissin, bir onceki mesajimda Omer Hayyam'in 'temiz esler' olan hurilere genelev fahisesi muamelesi yapmasi seni rahatsiz etmiyor mu? Dedigim gibi, adam bir nevi tum temiz kadinlara genelev fahisesi demis oluyor zaten

bir kadin olarak neden bundan rahatsizlik duymuyorsun !?!? Ilginc.
Konudan bayagi da cikmis olduk..