Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.08.2013, 15:00
Benutzerbild von benekalice
benekalice benekalice ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard in der Türkei kannst Du gesetzlich, jederzeit Deinen Nachbarn verpfeifen

Tayyip’in ihbar kutuları -(TAMAMI)

PDFYazdıre-Posta

Pazartesi, 29 Temmuz 2013 02:52
Takip et: @AydinlikGazete
Paylaş
Tweet

Sokaklara ‘polis ihbar’ kutuları yerleştirilecek

Başbakan tencere-tava çalanları ‘ihbar edin’ demişti, Emniyet uygulamayı vatandaşın ayağına götürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, başlattığı ‘Sırdaş Polis İhbar Noktası Projesi’ ile sokaklara yazılı ve sesli ihbar kutuları yerleştirecek vatandaşlardan ihbar gelmesini bekleyecek.

Suçla mücadelede, işlenen suçların zamanında öğrenilmesi ve gecikmeksizin müdahale edilmesini sağlamak gerekçesiyle yeni bir proje hazırlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı’nın projesinin adı “Sırdaş Polis İhbar Noktası.”

Proje kapsamında polis, sokak, mahallelere yazılı ve aynı zamanda sesli ihbar kutuları yerleştirecek. Emniyet yetkililerinin verdiği bilgilere göre, bu kutular sayesinde ihbarı yapanlar da ‘kimliğim tespit edilir mi’ endişesi taşımayacak. Çünkü, bu kutulara yapılan ihbarlar kesinlikle gizli tutulacak. Projenin, kısa zamanda hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Her şeyi devletten beklemeyin

Başbakan Tayyip Erdoğan, 19 Temmuz günü Kastamonu’daki havaalanı açılışında yaptığı konuşmada, tencere ve tavalarla hükümeti protesto edenlerin ihbar edilmesini istemişti. Erdoğan “Tencere tava kullanmak suçtur. Bunu ceza olarak söylüyorum. Ben söylemiyorum yasalar söylüyor. Onun için tencere tavacıları da çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Her şeyi devletten beklemeyin. Müracaatınızı yapıp siz şikayet edeceksiniz. Herkes haddini bilsin” demişti. Erdoğan’ın bu sözlerinin hemen ardından Emniyet’in bu projeyi hazırlaması “başbakan istedi, polis bu hizmeti muhbirin ayağına götürüyor” şeklinde yorumlandı.
Son Güncelleme: Çarşamba, 31 Temmuz 2013 15:38

Zitat:
Zitat von Zagros4 Beitrag anzeigen
Ja ja bevor der böse Tayip kam war die Türkei natürlich eine Musterdemokratie und ein Wirtschaftswunder . Ihr seid echt armselige Mitläufer..