Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.07.2013, 00:08
the_last_time

Standard

Zitat:
Zitat von Zulfiqar Beitrag anzeigen
okumasini bilsen bunun böyle olmadigini bilirdin.

35. maddenin taslagi AK Partiden. CHP MHP ve BDP bunu kabul etti cünkü halkin baskisi büyüktü.

kivirdaroglu yarim agizla kiniyorum dedi ama ayni anda bircok chpli tersini söyledi. bu darbeyi övenlere karsi kivirdaroglu sessiz kaldi.

bunun ne demek oldugunu ilkokul cocugu bile anliyor ama sen orospucocugu anlamiyorsun.

her tarafi memnun etmek icin devamli iki yüzlü ve iki sözlü siyaset yürütenin sandikta tokat yemesi sasilacak bir olay degil.

2.yasa değiştirerek darbeleri engelleyebileceğini düşünen andavalların inandığı saçmalık. darbe seviciler iktidarda zaten amk, ne darbesi. ordu darbe yapacak olsa yasaya mı bakar. adamın elinde silah var silah. 35.maddede yapılan değişikliğin amacı darbelerin yasal dayanağını ortadan kaldırmak değil, tsk'yı pkk karşısında etkisiz bırakmak, yurt içindeki terör faaliyetlerine müdahale edemez duruma getirmektir. bir süredir dile getirdiğimiz "eyalet sistemine geçiş hedefi doğrultusunda tsk güneydoğu'dan çekiliyor, pkk kendi emniyet teşkilatını kuruyor" söyleminin ne derece doğru olduğu son günlerde güneydoğu'da yaşanan gelişmelerle iyiden iyiye ortaya çıkmıştır. pkk kendi asayiş birimlerini adım adım kurmaya başlamıştır. 35.maddedeki değişiklik de işte bu hedef doğrultusunda atılmış bir adımdır. darbeyle marbeyle ilgisi yoktur.