Mesru gösterme degil,bakis acim.Diger bi anlamda dogrular.ABD'nin isgal gerekceleri cürüdü,yargilanabilindi mi? hayir!
Peki neden ABD yargilanamadi? cünkü Saddam kendi halki basta olmak üzere diger halklarada baski uyguluyordu.Bunu acmanin örneklendirmenin anlami yok,yakin gecmisimizde kuveyt savasi var.Sen böyle diktatör olursan müdahale edenin cok olur.
Suriye'de ayni.Türkiye,Suriye'de yasananlara seyirci kalamayiz diyor.Aciklama ve dalasma öyle bi hal aldiki,neredeyse iki komsu ülke savasa girecekti,neden ne peki? Esad'in kendi halkina olan baskisi,diktatörlük.
Türkiye'de Geziparki olaylariyla ayni hataya düsmek üzereydi,olaylar yüzünden Türkiyeyi kinamayan ülke kalmadi diyebilirim.Toplumsal reaksiyon ve tepkiler barbarlikla,diktatörlükle bastirilamaz.Onurluluk ve insan olgusunun degismeyen tek kurali,ezilen ve haksizin yaninda yer alabilmektir.Sen,kim olursan ol...gücünü kullanip haksizlik ediyorsan,müdahale edenin cok olur.bunu anlatmaya calistim.
----!ALINTIN-----
Ama adamlar zerdustken, hristiyanken Kurtlere yonelik (vahsi) politikalarinda Islam dinini kullanmaya calismalari, din ile onlari ikna etmeye calismalari ikiyuzluluk dedim.
----ALINTIN!-----
birbirimizi kandirmayalim,daglarda sayilari binleri asan kürt direniscileri.senin benim gibi islam inancina bagli.aralarinda lider kadrolarinin düsünceleri gercek anlamda marksist olabilir ancak "özgür kürdistan" umuduyla savasan binlerce kürt genci var.diyarbakir zindani olaylarinin ve devamindaki asimilasyona dayali, baskici,katliamci ve inkarci siyasetin bu insanlari daga ittigini hepimiz cok iyi biliyoruz.
AKP'nin örgütlenme tarzi,ideoloji ve altyapisi hosuma gitmez ayni zamanda benimsemem.Ancak,ülkemizin bazi "ihtiyac"larini görüyor ve bu dogrultuda adimlar atmak istiyor.80 anayasasi degisimi, Devlet ve PKK müzakeresine verdigi destek takdir edilecek ve son derece cesaretli adimlardir.Bence bu sorunu dogru tespit etmis ona görede cözüme gidiyor...Ancak sizleri görünce ben bunun basarili olacaginida sanmiyorum.sekteye ugrar,ve bu hayalkirikliginin verdigi öfkeyle bölgede kan gövdeyi götürür. "Umarim olmaz"
33 asker olayindan sorumlu olan Semdin Sakik,su an devlet saflarinda.O olay celiskili,ateskesi baltalamak isteyen güclerin yapma ihtimali cok yüksek.Derin devlet,kendi askerine ve halkina acimaz.
Terrörü baslatan devletin yanlis politikalardir,sürdüren pkk'dir.
AKP'e nin politikasi yaklasik 5-6 aydir silahlarin susmasina neden oldu,eger farkli bir politika uygulasaydi.bu mevsimlerde bol bol catisma ve sehit haberleri izlerdik. kürt cografyasina özgü politikalar üretilmesi gerek,80 ya da 90larin politikasi o cografyayi türkiyeden koparir,türkiyeyi geriletir.
Peki hic kendine sordun mu?
ya bu heriflerin binlercesini öldürüp cukurlara attik,toplu gömdük.bunlar nicin bizi öldürdügünde cesetlerimize ve cenazelerimize bu sekil vahset icerisine girmediler.
Toplu mezarlar insanlik sucudur.
Savas cigirtkanligi insanlik sucudur,
asimilasyon insanlik sucudur.
Benim yasam tarzimda,bunlari mesru gösteren suca ortaktir ve bu barbarca düsüncelerini,özgürlük olarak algilamam.
|