Zitat:
Zitat von the_last_time
Darbe öyle ha dendiginde olacak bir sey degil. Tabir-i caiz ise, "kan gövdeyi götürecek" ki ordu kislasindan ciksin, zaten Tayyip hazretleri de Kapikulu Kislasini istiyor, ordu da ona baska kislalar da gösterir bu kan gölü icinde.. Ama Allah muhafaza.. Kimsenin cani yanmasin ve darbe de olmasin, bu ancak adil bir düzenle olur... Ama birisi kasip, kesip gürlerse, o zaman ona sevgisi az ya da hic olmayan kesimler sokaga cikar, polisler de coplarsa ve gazlarsa, hicte hos olmayan görüntüler ve olaylarin ardi arkasi kesilmez..
Kirilma noktasi iste burasi!
|
last time
wo ist Abs II ?
MAdde 34 anayaasasinin birde (türkcesini bilmiyorum) Absatz II si var!
bu bütün hukuk devletleri icin gecerlidir. bir örnek:
alman anayasindada gecerli:
Artikel 8
(1) Alle Deutschen haben das Recht, sich ohne Anmeldung oder Erlaubnis friedlich und ohne Waffen zu versammeln.
(2) Für Versammlungen unter freiem Himmel kann dieses Recht durch Gesetz oder auf Grund eines Gesetzes beschränkt werden.
http://dejure.org/gesetze/GG/8.html
bu! türk anayasasi icinde gecerlidir!
senin hakkin, baskasinin hakkini ezmedigi sürece vardir yani.
hazal40
tabiki ekonomi ile demokratinin arasinda bir bag vardir. bunu 40 derece sicakta tarlada/fabrikada calisan bir ciftciye isciye anlat.ac karinla beyin calismaz, bunu bertold brecht de demisti
zulfikar
görüyorum 11 yil icinde neler degistigini. 8 yil sonra türkiyeye gittigimde inanamadim."halk" parklari, yesillendirmeler, yollar, sosyal evler (nihayet gecekondulardan temizlenmeler) olmus.
bunu daha önce bir tanesini bile gerceklestiren varsa gelsin söylesin ve bende erdogan devletin parasini yiyor demokratiyi eziyor diyeyim. haaa 10 yil öncesi türkiyede eylemciler bu yaptiklarini bir yapsaydi. erdogandan önce demokratimi vardi? 1980 yillarda jeans yada biyikla üniversiteye gitmesi bile yasakmis. yigidi öldürün ama hakkini yemeyin. bu adam (arastirdim iki tarafada baktim sonuc), gercekten birseyler yapiyor bu ülkede!