Zitat:
Zitat von the_last_time
Erdogan verteilt von oben nach unten? Kann sein dass er die Obrigkeit bedient, doch unten kommt wenig bis gar nichts an.
Ikincisi, protesto hakki anayasal bir hakktir, basbakan dahil hic kimse nerde ne zaman protesto edeceksin diye izin almak zorunda degil. Bu anayasal hak. Polisler ilk günlerde düsman ordusu gibi "karsi halki" coplamasaydi 300 kisi ile kalirdi. ama onlar siddeti sectiler.. Ben eylemlerin durmasini istiyorum, ben Türkiye'de yükselen borsaya ve TL'ye yatirim yaptim. Cünkü TL'yi güvenli buldugum icin. Su an bayaga bundan dolayi zarar ettim. Ben protestolarin sürmesini istemiyorum, ancak Erdogan'nin da külhanbeyligi canima tak etti.. Basbakan gibi davransin, eger maganda gibi konusup davranirsa, sokaklarda en azindan böyle olur..
|
The_last, protestolarin hangi usuller cercevesinde olacagi da anayasada belirtilmistir bunu da unutmamak lazim. Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 22. Madde de bunu aciklar. Yani kimse kafasina gore park, kamu binasi veya yol isgal edip protesto yapma hakkina sahip degil. Oralari isgal ederek baskalarinin ozgurlugunu kisitlamis olursunuz.
Olaylarin ilk gununde ''zabita'' birkac cadiri yakti (oyle duyduk oyle biliyoruz), ondan sonra gostericiler polise saldirdi. Zabitanin alani ile polisin alani farklidir. Polisin mudahale edemeyecegi alanlar bellidir. Tepki zabita yerine polise gosterilince dogal olarak polis mudahalesi basladi.
Ayrica zor kalindigi durumda polis neden goz yasartici bomba ya da tazyikli su kullanmasin? Sirf karsindaki T.C vatandaslari diye neden bu gibi onlemler alinmasin? Her T.C vatandasi melek degil.
Bence de gosteriler sonlanmali. Olaylar sonunda dolar stogu yapanlar kazandi (dolarin 1.82'den 1.92'ye ciktigi gunler oldu) TL de dolayisiyla dolar karsisinda deger kaybetti. Yani kaybeden halk oldu. Farkinda bile degiller. Ya da olmak istemiyorlar. Onlar darbeye programlanmis zombi gibi geliyorlar bana artik.