Zitat:
Zitat von Cakabeyy
Bosphorustaurus,
bu devrimci arkadaslar her seyi senden benden iyi bilirler.
Akpyi cözmüsler, bizi sorsan sana neler anlatirlar neler. amma kendilerine bakmazlar
Cünkü mükemmeller, kötülük ile hic alakalari olmaz.
Türkiyeyi cok severler, Mustafa Kemal Pasamizin dogum tarihini biliyorlar.
Cok rahatlar, hayatin tadini cikarmayi severler. psikolojileri hic bozulmaz. Türkiyeye hic zarar gelmeyecegini garanti edebiliyorlar. düsün Dünyada hic bir Millet Ülkesine,'' Biz bir sey yapmasakta, yan gelip yatsakda Ülkemiz en iyi ülkedir, bir sey olmaz '' demezler ama devrimciler, Akp düsmanilari der.
dedim ya, cok rahatlar ve kendilerini daima iyi hissederler..
daha fazla anlatmama gerek var mi? 
|
Bazi sol gorusluler var, onlar gayet makul konusur. Ama cogu anarsizmi, artistligi bir meziyet kabul ediyorlar. Cogunun dogru duzgun isi gucu bile yok. Alanlardaki 20 yas altindaki cocuklar bunun en onemli kaniti.
Daha lisedeyken 16 yasindaki cocuk komunist bir dergiyi getirip sinifta dagitiyordu, bu kadar beyni yikanmis. Simdi ne isle mesgul diye soracak olursan? Surunuyorlar. 5 parasiz, egitimsiz.
Bunlar orayi burayi yikmayi delikanlilik saniyor, saldirip kacan tipler, saldirip kacarken yakalanip saglam bir sekilde dayagi yiyince mazlum edebiyati yapiyorlar.
Bana sorarsan polis bunlari DOVMEMELI, yakalayip sessizce gozaltina almalilar, sonra cezalari neyse onu hapiste gecirmeliler, sebep olduklari maddi zarar odetilmelidir. Bak bakalim bu herif hapisten ciktiktan sonra bir daha o olaylara karisiyor mu. Ama ne diyorum? Bizim adalet ve polis sistemimiz cok toleransli. Boyle cezalar verilmiyor. Amerika'da bilgisayarindan bir cihatci siteye merakindan girmis olan adama 10 yil ceza veriliyor. Hicbir gosteriye karismamis olmasina ragmen, kimseye zarar vermemis, patlayici bulundurmamis olmasina ragmen, sirf tehdit olarak gordukleri icin.
Dun isci sendikalari bir bildiri yayimladi ve taleplerinden biri de suydu:
* TUM gozaltindakiler kayitsiz sartsiz serbest birakilmali, cezalandirilmamali.
Yani bu ne demek? Milyonlarca dolar zarar vermis, 300'den fazla arac yakmis adamlar serbest birakilsin, tutuklanmasin. Her tarafindan hukuksuzluk akan bir talep. Ve bunu, isci sendikalari istiyor. Vahamet burada.
Gecenlerde borsa sert dusus yasadi, bu embesillerin ekonomiden iktisattan anladiklari yok. 2002 krizini bile hatirlamiyorlar, borsanin dususu, gecelik faiz ve dolain artisi. Bunlar hep ulkeye kaybettiren seyler. Ama elitistlerin umrunda mi? MAŞA gibi kullanilmaktan gozleri kor olmus.
Dikkatini cekti mi? Butun dunya, kendi yabanci kaynaklarina guvenerek Turkiye'ye uyarida bulunuyor, Allah'in Bulgaristan'i bile TR'ye ayar cekme cabasinda. BM ''yakindan izliyoruz'' diyor. Hepsi Turkiye'ye cokme pesinde. Ve bunlarin MAŞAlari da protestocular. Bunu anlamak icin uzman olmaya gerek yok.
O kadar anti-amerikan kesilenler İzmir'deki ve Incirlik'teki usleri neden protesto etmiyor? Bu anti-amerikan komunistler, simdi abd'den yardim istiyor. Boyle bir samimiyetsizlik.
Protestolar olmali mi? Elbette olmali. Protestolar ve muhalefet her zaman olmali ki iktidar partiler hizaya gelsin, yanlis yapmasinlar. Ama burada yapilanlarin %80'i terorizm, vandalizm. Ve makul protestocular da bunlardan kendini ayri tutmuyor, uyarmiyor. Suca ortak oluyorlar.
Zitat:
Zitat von the_last_time
Benim derdim AKP ile degil, AKP'nin iyi yaptigi seylerin dogru oldugunu da söylerim. Ama Erdogan'nin konusmlarini dinleyince bir baskbakana yakismayan cümleler, küfürler, hakaretler ve ilimden bilimden uzak ifadeler görüyorum.
Ben CHP'ye sirf Atatürk'ün kurdugu parti oldugu icin yatkinim yoksa, CHP'de de elestirdigim bir cok konu var. Kendine yakin gördügü bir partiyi elestiren birisi elbette ki görüslerini fazla desteklemedigi bir siyasi olusumu da elestirme hakkina sahiptir.
Bosphorus kardes, ben Almanya'da okudum orada herkese, kendi fikirini üretmeyi ögretirler. ezberlemekle, ezberceyle olmaz..
Sana acik söylüyorum, CHP Kemal Kilicdaroglu'na bes numara büyük geliyor, ya Muharrem Ince, ya da Mustafa Sarigül genel baskan olmasi lazim..
O cami olayi öyle ya da böyle provokasyondur. Biz milletce, dinli ya dinsiz dine ve dindarlara saygili bir insaniz..
Bunu yapanlar toplumun her kesimini icine alan bir protestoyu parcalamak icin yapmistir bence.. Cünkü camilere öyle gelisi güzel girilmez.. Bahcivani vardir, kapicisi vardir.. Birak icinde icmeyi 100 kenarinda icmezler..
Bu olaylar hic ortaya cikmazdi, eger Polis, Almanlarin degimi ile topla sercelere ates etmeseydi..
Bende Türkiye'de ic huzursuluk istemiyorum, faturasi cok agir olur. Insan cani kaybindan tut, ekominik külliyen zarara ve Türkiyenin imajina kadar..
Ama böylesi de olmaz.. Hele su an hic istemiyorum. Ama baskanda keyfi kararlar alamaz..Isine gelmeyen insanlri kücümseyemez...
her önüne geleni terrörist ilan edemez bu basbakan...
http://sozcu.com.tr/2013/ekonomi/bel...-aciliyor.html
|
Cami olayi provokasyon degil. Gelisiguzel girildi, yaralilari orada tedavi etmek icin. Bunu inkar eden hicbir kaynak yok. Sol goruslu gazeteler bile bunu yazdi, kabul etti. Bahcevani filan yok, imamin izniyel yuzlerce kisi birkac camiyi doldurdu. Hep su cami insaatina karsi cikanlar.
Polisin kullandigi materyaller: GOZ YASARTICI GAZ ve TAZYIKLI SU. Bunlar avrupa'da yok mu? Babasi var. İspanya, yunanistan, fransa... polis yerlerde surukleyip jopladi. Occupy Wall Street'te biber gazini 10 cm mesafeden ogrencilerin yuzune siktilar.
Basbakanin dili dobra, Obama da oyle. Kesin ve net konusuyor. Bazi yerlerde doneklikleri var. Ama neden 90 derece dondugunu de dusununce anlayabiliyorsun.
Ornek:
1. ''NATO'nun Libya'da ne isi var?'' demisti. Birkac ay sonra:
2. ''NATO Libya'da guvenligi saglamalidir'' dedi.
Herkes ''basbakan donek'' vs. diye konusurken, olayin derinine bakarsan. Kendi alanimi cok ilgilendirdigi icin iyi biliyorum.
Libya'da on milyarlarca dolarlik insaat yapiyor Turk muteahhitlik sirketleri. 1500'u muhendis 20 000 tane Turk calisiyordu Libya'da. Bizden baska cok is yapan yabanci sirket yoktu orada. Ayrica Kaddafi, dunya Kibris Savasi'nda TR'ye ambargo uygularken Libya uslerini Turk ucaklarina acti, gemiyle TR'ye yardimda bulundu.
Ilk demeci Kaddafi'nin isyanlari bastirmada basarili oldugu zamanlardi, o zamanlar dogal olarak NATO mudahalesine karsi cikildi.
2. demecini de Kaddafi Libya'da kaybetmeye baslayinca verdi. Cunku Kaddafi kaybettiginde, sen halen Kaddafi'yi destekliyorsan, onun yerini alacak yonetim sana Libya'da INSAAT isi vermez. O milyarlarca dolarlik zarardan olursun. Erdogan bunu dusunerek, savasin gidisine gore, TR icin kararini degistirdi. Bunu kimse pek bilmiyor. Yoksa tamamen Kaddafi'yi destekliyordu, tum TR milleti gibi.
Bugun ABD'nin usakligini yapiyor mu? Evet bazen yapiyor. Ama dikkatini cektiyse Turkiye savas helikopteri, tank, askeri malzeme uretiyor artik. Hatta otomobil ve ucak yapimi projelerini de dusunuyorlar Turk sirketlerle gorusuyorlar.
Eskiden TR ne zaman otomobil, ucak uretmek istese basta ABD olmak uzere AB ulkeleri TR'yi bundan vazgecirdi, aksi takdirde TR pazarini kaybedeceklerdi. Ve TR, bati ulkelerinin araba, ucak (boeing-airbus) sattigi ulkelere otomobil ve TR ucagi satma tehlikesiyle korktu. Geldi'ler TR'de Renault, Ford fabrikalari actilar. TR'yi kendi projelerinden vazgecirdiler.
Ne zaman TR kendi malini uretirse ve bunlari ihraca baslarsa (ki silah ihracati su an TR tarihinde rekor duzeyde), o zaman abd'ye ve ab ulkelerine, tabir-i caizse daha rahat ''posta'' koyabilecek. Simdiden basladilar bile.
Tabi Koc gibi yahudi sermayeli sirketler Turkiye'nin buyumesini istemiyor. TR bakanlari Koc'a TR mali otomobil yapalim, tesvik verecegiz vb. deseler de Koc bunu kabul etmedi.
Kisacasi, TR'nin buyumesi bazi Turkleri bile rahatsiz ediyor.