Zitat:
Zitat von lafebesi
Hosgörmedigimiz seyler diye baslamis bu konu ama sevmedigimiz seylere dönüsmüs :-)
Genel olarak Türk Halkinin hos görmedigi bazi seyleri toparladim kendimce. En azindan benim gözledigim kadariyla bunlar hos görülmüyor:
- Bir Türk Kadini ile yabanci uyruklu erkek (alman, hiristiyan)
- Ogullarin cocuklu bir kadina asik olup durumu evlilige dönüstürmek istemesi
- Bir insanin farkli bir fikre sahip olmasi ve bunu savunmasi
- Bir Türk Erkeginin askerlik yapmak istememesi
- Escinsellik
Simdilik bukadar.. ama bu listeyi sürdürmek zor olmasa gerek :-)
|
Lafebecigim bir seye hosgörü beklemeden önce, insanin kendi basina gelmesini düsünmek lazim. Örnegin, ben baskalarinin escinsel cocuklarina son derece hos görülüyüm ama Allah bana escinsel cocuk vermesin diye dua ederim..
Evli bir kadina asik olma meselesine gelince. Evlenmis ayrilmis olabilir ama cocuklu bir kadina asik olmak ve onun cocugunu kabullenmek herkese göre degil. O erkek o kadini herseyden cok sevmesi lazim. ama su var, escinsellik kadar kötü birsey degil. Birinci cocuk onun olmaya bilir, ama o kadinin ikinci cocugu, ücüncü ve dördüncü cocugu onun olabilir
Farkli düsüncelere gelince, asil hosgörü burda baslar ve burda biter. Birisinin fikirlerine ne kadar karsi olursam oluyum, ama bir o kadar da onun o fikirlerini söyleme ve savunma hakkina sahip olmasi icin elimden geleni yaparim.. Netice de herkeste düsünmek icin bir beyin var, herkes ayni düsünmek zorunda degil. Seviyeli sekilde fikir catisimana da karis degilim...