Zitat:
Zitat von zerrecikler
üzücü bir durum,ama hicte sasirmiyorum.benim nüfüsumda'da diyarbakir yazar.türkiyeye her ucusumda,bazi memurlar tarafindan bastan asagi süzüldügümü hatirlarim.yani adam cesaret bulsa,bana nerdeyse su soruyu soracak; sen pkklimisin?
bunun sorumlulari güzel genclerimiz degil! bunun sorumlulari zamaninda yanlis politika yapanlar! o yanlis politika yapanlar utansin!!!
|
Tabii haklisin üzücü. Her kürde Pkk gözüyle bakilmaz.
Ama "ich komme aus der Türkei" diyememek, Türkiyenin varligini inkar etmek belki PKK li olmak demektir. Güneydogu Türkiye sinirlari icindedir. Herkes sütten cikmis ak kasik degil. Ne türkler ne kürtler. Ki benim okudugum Unide cook PKK toplantilari oldu. Yani bariz bir gruplasma var zaten. PKK lilar hemen belli ederler kendilerini. Bi kiz vardi durmadan "eskiden Gerillaya katilmak istiyordum" derdi. Ve benim arkadasimdi. Öyle biriyle hemde en yakin arkadaslik ettim. TR de anlattigim zaman nasil öyle biriyile arkadaslik ediyorsun derlerdi.
Ben hayatta Politik toplantilara katilmam, gruplasmam. Sevmiyorum.
Bizde burada azinlikta olabiliriz, ama durumumuz Türkiyedekilerden farkli. Biz Almanyayi bölmek istemiyoruz. Su NRW yi Türkistan yapalim, bizim olsun demiyoruz. Ayrica bizler sonradan geldik buraya. Yani karsilastirilamaz.