Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy, bazi konularda ilk zamanlar farkli düsüncelere sahip olmus olsalar bile. Sonra ayni nokta da birlesiyorlar. Mesele birisinin bir seyi daha önceden görmüs olmasiydi öbürünün de bu konuda tecrübe edinerek ayni fikiri benimsemesiydi..
Her ikisini de rahmetle, saygiyla ve sükranla anmis oldum bu yaziyla...
Mehmet Akif Atatürk için ne demiş?
Arap ülkelerine, özellikle Suudi Arabistan gibi gerici olanlarına gidenler Atanın büyüklüğünü fiilen görüp anlar “Atatürk ne büyük adammış” derler. BAKINIZ
Gericilerin ve elbetteki AKP’nin baştacı ettiği, Atatürk’e ve onun devrimlerine karşı olan en büyük kahraman saydığı Mehmet Akif Ersoy bir dostuna yazdığı mektupta bunu ne kadar güzel ifade etmiş:
“Mısır’da on bir yıl kaldım. Fakat on bir saat daha kalsaydım, artık çıldırırdım. Sana halisane (içtenlikle) fikrimi söyleyeyim mi? İnsanlık da Türkiye’de, milliyetçilik de Türkiye’de, Müslümanlık da Türkiye’de, hürriyetçilik de Türkiye’de. Eğer varsa Allah benim ömrümden alıp O’na versin.” Kaynak Hasan Pulur Milliyet
Akif’in Atatürk hayranlığı işte böyle. Empoze edilmek istenilenin tam tersi. Esasen Akif Milli Mücadele sırasında başta Şeyhülislam Dürrüzade olmak üzere bir avuç satılmış gibi İstanbul’da kukla hükümetle değil hep Ankara’da Ankara Hükümetinin yanında olması Anadolu’yu dolaşarak halkın milli mücadeleye katılmasına katkıda bulunması da bunu ayrıca kanıtlamaktadır.
http://www.milliyet.com.tr/2008/02/23/yazar/pulur.html
Bastigin yerleri "toprak" diyerek gecme tani
Düsün altinda kefensiz binlerce yatani
Sen sehit oglusun yaziktir incitme Atani
Dünyalari verseler degisme su cennet vatani..
Daha dün acliktan agzi kokanlar ama günümüzün gemi ve gemic sahipleri atfendir bu sözler..
Tarih Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü hakli cikardi.. Zaten Atatürk 20.yüzyilin bir dehasi idi, bir harikasi idi. Eger Atatürk gibi düsünmesini becerebilirsek nice büyük olaylar imza atatabiliriz.. Ay'da niye Türk bayragi dalgalanmasin? Istikbal göklerde degil miydi?