Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 21.03.2013, 17:09
Benutzerbild von Herrlichkeit
Herrlichkeit Herrlichkeit ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
Evet Atatürk hayrani milli mücadele sairimiz Memet Akif Ersoy mühtis eseridir Istiklal Marsi. Bitmis ve tükenmis bir millette moral asilayan bir yazi..

Korkma sönmez bu safaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdum üstünde tütünen en son ocak
O benim milletim yildizidir parlaycak
O benimindir, O benim milletimindir ancak

Catma kurban olayim cehreni ey nazli hilal
Kahraman irkima bir gül, ne bu siddet bu celal
Sana olmaz dökülen kanlarimiz sonra helal
Hakkidir, Hakk'a tapan milletimin Istiklal!

Vatan haini Sultan Vahdettin vapura binip kacinca Türk Milleti basi bos kalmisti, ordular, dagilmisti, topraklar isgal edilmisti. Milli mücadeleye basvuranlar idam cezasiyla yargilanmisit, günümüzün Ergenekon davasi diye Türk milli öykülerini kafalarinca kötülemeye calisan zihniyetin dedeleri. Ama 19 Mayis'ta bir Vapur'dan bir asaletli mir adam inmisti ve Anadolu topraklarina ayak basmisti. Karadeniz'in hircin rüzglarinda sari saclari dalgalaniyordu ama bu gördügü felaket manzarasi mavi gözlerinden kacmiyordu.. Geldikleri gibi gidecekler diyordu ve sözünü tutacakti. Kavusuyordu Anadolu ÖNDERI'YLE...

Ben ilk okul cahili Said-i Kurdi'leri ve digerlerini kaale almam, 3958 kitap okumus, ki bunlara Bulgaristan'da ataseligi döneminde okudugu kitaplar dahil degil, tahsili, gözü pek, tuttugunu koparan, yarinlarin tarlasina aydinlik tohumlari sacan bir babayiyigit'i kaale alirim...

Ey yüce Atam, ya izinde yürür bu millet, ya da yolunda ölür!
lastosch atatürkünü yüceltme calismalari icin yalanlara basvurmadan yapamadigin cok acik.

1. Mehmet Akif atatürkün serefsizligi yüzünden türkiyedek gitmek zorunda kalmisti.

2. Vahdettin Pasa kacmadi. KOVULDU. 5 kurus para verilmeden sürgün edildi ve yurt disinda vefat etti.

o atan yüceyse, niye yüce olani korumuyorsun? buraya kadar mi senin yüce ye gösterdigin saygi?