Zitat:
Zitat von kizkarsli
Peki hangi zorunuklar icinde yapildi bu anlasam o zamanki sartlar neydi
onu da bilmekte yarar vardir bilmeden anlamadan yargi hüküm edilmez
|
malesef o günün sartlarini bilmeden kemalist veya atatürkcü olmayi cogu arkadaslar sorgusuz sualsiz kabul ediyorlar.
1922 zaten baris saglanmis, misaki-milli sinirlari icerisinde hakimiyeti elde etmistik. hatta yine orduyu harekete gecirmeyi bile düsünen osmanli/tc vardi.
ne oldu bittiyse lozan antlasmasinda oldu.
yok efendim hilafet kalkacakmis
zorunlu sapka takilacakmis
islama reform uygulanacak
kadinlarin basörtüsü yasaklanacak
kurtulus savasin basarili olmasini saglayan hocalarimizi burada hic konu etmek istemiyorum.
hepsi tek tek asildi. onlar hakkinda ne kadar belge ve kitap varsa yakildi.
daha önce dedigim gibi arastirmadan atatürkcü olunmaz. bende bir zamanlar kör dolasirdim ama biraz tarihimizi incelemeye basladigimda bize anlatilan tarihin dogrulugundan süphelendim.
bir gün londra ziyaretimde londra-devlet arsivinde osmanli/tc ve atatürk hakkinda okuduklarim beni cok sasirtti ve asil ne kadar beynimizin yikandigini orada anladim.
bize tek tip egitim ile atatürkü lider olarak önümüze koyup onu sorgulamaya bile hapis cezasi veren bir sistem koymuslar.
atatürkün gecmisinle ilgili hersey yok edilmis.
osmanli kütüphaneleri, belgeleri yakilmis ve tarih yeni yazilmis.
bize ögretilen tarih bu carpik zihniyetin uydurdugu tarih, o zamanlar bunlarin yalan oldugunu yanlis ögretildigini söyleyenler acaba niye idam edildi?
niye o kadar insanimiz sürgün edildi.
Mehmet Akif Ersoy üstadimiz niye kacti?
lütfen bilgi edinin. egitim herseydir. lütfen tarihimizi sorgulayin. atatürkü sorgulayin.
gercekleri ögrenmek istiyorsaniz sorgulayin, biz büyük bir millet iken kücücük kendi kabuguna cekilmis bir topluluk olduk.
bu konular cok derin ve bize ögretilenlerin cogu masal ve yalan.
ps. atatürkcü olmamak kötü birsey degil. belki atatürkte kandirilip dis güclerin masasi oldu belkide para pul söhret güc kuvvet iktidar icin bunlari yapti. iyi yönleri 1922ye kadar görürsünüz. 1923 den sonra bamabaska bir atatürk vardir. arastirin arkadaslar.
iyi insanlarinda nasil vatan hainine dönüsebildigini ögrenin.