Zitat:
Zitat von OnMyOwn
Avsarlar köyü var bizim oralarda da  Cerkezde cok. Cerkezleri cok severim, cok mert, ahlakli, temiz ve dürüst insanlardir. Cokta güzellerdir. Benide cok benzetirler Cerkezlere, hatta büyük annelerimde biraz cerkezlik varmis diyorlar ama tam olarak emin degilim. Bembeyaz ten, simsiyah sac ve yesil gözler... Ninelerim böyleydi ben kara gözlü cikmisim ama
Dügünlerine, danslarina bayilirim. Dügünlerinde bir cember olusturup bir tane erkek ortada dans eder, sonra begendigi bir kizin önünde dans ederek durup onu dansa davet eder. Ikisi bir ortada oynarlar ama hic birbirinin yüzüne bakmadan. Adetleri cok hos..
|
Dogrusunu söylemek gerekirse ben Cerkes'leri hep esmer ya söyle diyeyim, kara kas kara göz olarak biliyorum. Güzellelerinin oldugu mutlaktir. Kafkasya milletleri bir cok güzel ortaya cikarir. Ama Afsarlar da asagi degildir. Anneannem yesil gözlü sari sacli idi. Köyde zamane kizlarinin gelmis gecmis en güzeli diyorlardi.. Neticde hepimiz ayni bölgelerin ve ayni kültürün miracilariyiz ve torunlariyiz.
Adetlerine gelince, pek fazla derinine girmedim, ama bir vakit onlarin o meshur cerkes tavugunu yemek istiyorum. Annelerinde Cerkeslik olduguna göre Cerkes tavugunu yapmasini bilirler ve sana da ögretmislerdir degil mi? Ben Cerkes tavugu yemegini yapamayan bir bayana Cerkes demem
Danslari bana ilginc geliyor, Azeri danslarina da cok benziyor o tüylü sapkalariyla.. Ayna Grubunun asolisti Erhan Güleryüz de örnegin Cerkes asillidir. Bazilari da güzel müzik yapiyor..