Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.07.2012, 18:26
Benutzerbild von Der_Levantiner
Der_Levantiner Der_Levantiner ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Bundan bir kac gün önce Ankara-Karsiyaka mezarliginda amcamin mezari basina gitmistim, bir fatiha okumak icin! Insan hem dirilerini hem de Hakk'in rahmetine kavusmus olanlarini unutmamasi gerek! Derken Hüseyin Inan'nin, Mahir Cayan'nin ve Deniz Gezmis'in de mezarini gördüm. Isin garip, ilginc ve komik yani! Mezarlari o dönemde ic savas'ta hayatlarini kaybeden ülkücü gencler ile yan yana ebedi istirahatlerinde yatiyorlardi! Aslinda sol ile sag kavrami Türkiye'de ikisi de milliyetciligi temsil eder. Sol laik-cagdas milliyetciligi ve sag da muhafazakar dinci-milliyetciligi! Bana kalirsa bu iki tezi de sentez etmek gerek! Insan bal gibi de hem laik ve hem dindar olabilir! Hatta hem müslüman ve hem de koyu sosyalistte olabilir örnegi Recep Ihsan Eliacik'tir!

Zaten Türkiye'yi hep böyle engellerler, ya Alevi-Sünni catismasi, Türk-Kürt catismasi, laik-seriatci vesaire vesaire. Bunlari ancak cagdas ve AB-Standartlarina uygun ve sirf kagit üzerinde degil gercek hayatta da yasama gecirilmis bir özgürlükcü anayasa ile asabiliriz!
Böyledir iste benim benim sevdam sirf bir kadina indirgenemez! Hayattin her bölümü kaplar, ormanlari, hayvanlari, dogayi, florayi, faunayi ve niyatinde de insani...

Neyse bir yerden aklima Can Yücel geldi, Can Yücel'de bana Deniz Gezmis'i cagristirdi..

Grup Yorum-ŞArKışLa-Deniz Gezmiş

http://youtu.be/4U35uHVAuOA

Geändert von Der_Levantiner (10.07.2012 um 18:32 Uhr).