Zitat:
Zitat von Zotac
Bak arkadas gözündeki at gözlügünü önce cikar.
Hertarafa bak.
Daha önce ne vardi?
Yokluk vardi!
Simdi ne var?
Hersey var!
Sen diyorsun ki 30 million alevi var.
Kürtler var.
Lazlar var.
Cerkezler var.
Tatarlar var.
Türkmenler var.
Süriyani var.
Romanlar var da var....
Zaten Türkiye 72 million.
AKP yüzde eli aldi.
CHaPe ne aldi?
Yüzde yirmi bes aldi.
Ve kimlerden aldi bu oylari?
Madem diyorsun ki ChaPe Atatürkcü parti demek ki Atatürkcü kalmamis!
Heee demek ki Millet gözlügünü cikarmis.
Hakki adaleti bulmus.
Sizin gibi düsünen askeriyeyi de temizlemek AKP'ye nasip oldu.
Arada bir Gazteleri oku televisyon bakmiyorsan;-)
Banane sari gülden.
Sonuc da Chape nin zihniyeti beli!
Bak deve cobanlarina dünyayi idare ediyor,ekonomi dersi veriyor.
Dervis de yunanistani kurtarsin.
Siz de Israel'le aranizi düzertirsiniz.
Israelin temsilcizi CHape avukatlik görevine devam etsin.
Siz kime inaniyorsunuz ve kime hizzmet ediyorsunuz?
Birde Allah'in C.C. adaletinden bahzediyorsun.
Bundan daha iyi bir adalet mi olur?
|
Simdi sap ile samani ayirmamiz lazim. Öncelikle belirtmek gerekir ki, Alevilik bir irk degil bir mezheptir. Benim kanimda da Alevi kani da var oldugu ve dinler benim ilgi alanim oldugu icin, bu konuda bazi seyler söyleyebilirim.
Türkiye'nin ücte birisi Alevidir bu asagagi yukari dogru bir hesaptir. Ve Türkiye nüfusu sirf 75 milyon kayitli ve Türkiye'de yasayanlardan ibaret degil. Yurt disinda yasayan ve Türk vatandasliklarindan cikanlarin sayisini ancak Allah bilir ayni gizli yasayan kacak ve köcekleri. Alevi'lerin cogunlugunu anneminde mensup oldugu Türkmen alevileri deskil eder. Sonra ikinki grubuda Kürt ve Zaza Alevileri teskil eder. Onlarin arasinda da cok büyük farklar var, ama burda belirtmeye baslarsam sabaha kadar yazsam yazimi yine bitiremem.
Benim gözlemedigim Türkmen Alevilerinde artik öze dönüs basladi. Öz nedir? Öz Islam'dir. Eger Aleviler Hz. Ali'yi seviyorum diyorsa onun yolundan gidiyorum diyorsa, kusura bakmasinalar o zaman o yol Islam yoludur. Bunun lami cimi yok. Hz. Ali'siz de Alevilik olmaz. Türkmenler Samanligi orta Asya'dan getirmis olabilirler, Kürtler ve Zazalar Zerdü$tlügü Iran'dan almis olabilirler Islam'nin da sartlari var bunlarda göz ardi edilemez. Bu sirf benim bildigim: Corum'da bir cami var ve adi Ehli-Beyt cami ve icinde namaz kilanlarin cogunlugu Alevilermis..
AKP yüzde 50% aldi bu dogru. Nasil aldigina girmek istemiyorum cünkü oyunu 2 kilo makarnaya ve bir kac kg kömüre satanlarin ne derece vatandaslik bilgisine sahip oldugunu sorgularsam moralim bozulur. Bir de sunu da belirtelim. Ve Alevilerin yarisi CHP'yi uygun göremedikleri icin ve hizmet gelmez eger ben AKP'yi secmezsen korkusundan da AKP'yi seciyor.. Bunu konusmlarda bizzat duyuyorum..
Ben CHP'nin aktiv üyelerindendim, sasirmadin degil mi

Zaten spordan haric iki üyeligim vardir. Birisi CHP ve diger de TEMA VAKFI üyeligidir..
CHP'de türbanli kizlar ve AKP'nin yolsuzluklarindan ve dünyevi cikar güttüklerinden dolayi hayal kirikligina ugrayan bir sürü bak sunni demiyorum, koyu muhafazakar ex-AKP'li üyeler bile var. Cuma namazini bir arkadasla beraber kilmaya gideriz hep. Ve bu arkadasta artik tanidigim kim varsa hepsini CHP'ye yönlendirecegim diyor ve ekliyor ama Levantiner bu isler 60 küsür yasinda bir genel baskan ile olmaz. Imam hatip mezunu, laik, demokrat, CHP cizgisine bire bir uyan, Yozgat'li gazeteci yazar AHMET HAKAN (Coskun)'nun can dostu olan MUSTAFA SARIGÜL ile olacagini düsünüyorum diyor.
Eger CHP sirf oyun icin oynamak istemiyorsa, iktidara oynamak istiyorsa her kesimin gönlünü kazanmasi lazim ve genc bir genel baskan lazim. Onunla bu konuda hemfikiriz. Mustafa Sarigül ile CHP asagi yukari 45% ile iktidara oynar..