Zitat:
Zitat von Der_Levantiner
Bak PasaZade, iste aramizda ki fark bu. Biz sosyal devlet anlayisiyla yola cikiyorzt. Almanya'da Ludwig Erhard'nin "Rheinische Marktwirtschaft" dedigi olay. Yani sosyalizim ile kapitalizimin bulusma noktasi. Güclü omuzlar sayif omuzlarin üzerinden yükü alir.
Siz ise zekat zihniyetiyle yola cikiyorsunuz.
Simdi ben Türkiye ekomoni uzmani degilim. Ama sayin Kilicdaroglu ömrünü sayilarla gecirdi. Aklin yolu birdir. Her sey mathematiktir. "Yandas meyda" dedigimiz, Zaman, Sabah vs. yazarlarin karsisinda TRT'e "aile sigortasini" enine boyuna anlatti ve üzüm yemek degilde bagciyi dövmek niyetinde olan Zaman yazari, Sabah yazar, Vakit yazarindan tik diye bir ses bile cikmadi. Kaynaginin hesabini kitabini tuttu. Sayin Kemal Kilicdaroglu'nun lisede de okul arkadasi olan ve Kemal beyin "en iyi ögrencilerden birisi" olarak taktir eden MHP genel baskani Sayin Devlet Bahceli de sonra "Hilal Kart" konzeptini ortaya koydu. Ki aile sigortasi konzeptinin aynisiydi. Eh Allah'in sansi üctür eninde sonun Sayin Recep Tayyip Erdogan'da bu konzeptin dogru oldugu gördü ve bir sekilde yarim yamalak uygulanmasi icin yagverlerine talimat verdi yanilmiyorsam. Eger uygulamaya gecerse ben sevinirim. Ben parti gözetmeksizin ülkemin ve vatandasimin cikarina olan herseyi taktir ederim ve olmayan seyleri de hastir ederim.
Ben Deniz Baykal'li bir CHP'yi asla secmezdim! Bak bunu sana ve herkese söylüyorum. Artik futbol takimi tutar gibi parti tutmayin. Hani su "anca beraber kanca beraber iyi günde kötü günde hep beraber" anlayisi.
Bunun götürüsü getirisinden daha cok. Parti programlarinin icerigine bakin. SÖYLEYENE DEGIL SÖYLENENE BAKIN VE ONA GÖRE VICDANEN KARAR ALIN. Demokrasi demek yasam tarz demektir ve oy kullanma hakki bu ucsuz bucaksiz deryada sadece bir sahildir..
Objektiv olmasini ögrenmek gerek. Objektiv bakilinca CHP'de daha da uygun gelir. Haa CHP herseyi dogru mu yapiyor? Hayir! Ama CHP dogru yolda adim adim ilerliyor. Almanca parteiinterne Demokratie derler Türkce'de parti ici demokrasi uygulamasina gececek ilk parti CHP olacaktir. Devrimcilik ruhunu yine kesfetmis kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan CHP. Atatürk ilke ve devrimleri her zaman degerligini koruyor ve koruyacaktir.
Insallah diger partilerde parti ici demokrasiye geceler ve sirf tavan degil demokrasinin asli olan tabaninda söz hakki olmasi lazim. AKP'nin yaptigi "ailes reisidir" gibi tek adam yapar ve konusur ya da MHP'nin yaptigi gibi "Lider, Doktrin, Teskilat" tartisilamaz anlayisi dünkü fasizan anlayistir ve günümüzün acik toplumlarda uygulama hakkini yitirmistir..
Gelisen ve degisen dünyaya ayak uydurmamiz lazim. Dünya'da tek daimilik degisimdir. Yüce Atatürk ne dedi ben milletime kaliplasmis fikirler ve doktrinler birakmiyorum. Ben onlara sadece akil etkeninden faydalanmalarini istiyorum.
|
Evet futbol takimi tutar gibi parti tutmamak gerekiyor.
Futbolda sike ile deniz feneri olayini ayni kefeye koyan sen degilmiydin???
CHP takimini niye tuttugunu aciklarsan sevinirim.
CHP futbol takiminda adamlar kendi mesai arkadaslarini satmakta sakinca görmüyor. Yalandan kacinmiyorlar.
Sen kac verirsen ben 5 katini veririm mentalitesine sahipler.
Plastik omurgali yöneticilerin neresine/nesine oy versin akli basinda olan???