Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 21.07.2010, 15:17
Isis_

Standard

Zitat:
Zitat von fosfos Beitrag anzeigen
@isis

"..biras kafasi ve gururu olan kendi ülkesinde yasar .." Hoopp nooluyoruz.. ?

Büyük konusmamak gerek demis Atalarimiz. Halinden memnun olanlara bu cümlenle gereksiz bir hakaret etmektesin bence..

Cok zor degil Türkiyeye gitmek, orada is bulmak, calismaya baslamak. Gersini getirebilmek önemli.
100 kisiden2 kisi gidiyor, gerisinin agzinda da bunlar kuru laf olarak kaliyor. Bu konuda akil fikir ihtiyaci olan, bana mail atsin. Seve seve bilgilerimden faydalandiririm.

"Italyan" denince , aklina ne geliyor? Veya 'Rus' denince ? Veya Laz denince ?
" ah seni türk zannetmemistim" Aci ama, bu klise sözü yine biraz da biz onlara dedirtiyoruz ! Öyle düsündün mü bunu hic ? mesela basörtüsüz gezen kizlarimiza, "o du bist sicher alevite..oder bist du kurde " diyen cok duyuyorum. Adamlar artik alismis, her "klasik" Türk basörtülüdür diye. Ayrica ne alakaysa artik.
Hem bizde de her Almana Domuz gözüyle bakan cok.

Not , niyetim tartismak degil, sadece muhabbettir
maksatim genellemek degildi.ama derine girersek bence her sözün altinda verdigim örnek gibi "ah seni türk sanmiyordum" kücük belki kötü niyetli olmayan asagilamalar görünebilir.tabi bu birde algilama meselesi.
bir arkadasa almanlar dediklerinde"hey was für ein gefühl ist es als türke mit abitur?" o gülüp gecerken beni negativ etkileyen bir söz.
ama aynisini amerikalilar almanlara deyince "habt ihr in deutschland auch waschmaschinen?" onlarada dokunuyor ve diyorlar, bunlar kendi ülkelerinden baska bir ülkeye ilgi göstermiyorlar.
demek istedigim burda bunca türk yasadigi halde hala cok az bilgileri var almanlarin türkler üzerine, kendilerini üstün görmek istedikleri icin galiba..
herkes kendisi bilsin artik...dokunan gider, vurdumduymazliktan gelen kalir