@ Virtual Reality
Zitat:
Zitat von Virtual_Reality
Es wurden nur Lobbeshymnen auf die arabische Kultur und Sprache gesungen und permanent des Propheten Muhammets gedacht, der aus diesem Kulturraum entsprungen ist.
|
Belki bizim milletden araplari okadar pohpohlayan var diye bunlarin burunlari okadar sis. Agizlari acilinca, kendilerini "özel ve secilmis" insanlar diye görüyorlar. Neden: peygamberimiz arapmis ve Kur'an onlarin dillerinde yazilmis. Arapcayi anlamayan Müslüman olmasi imkansizmis, filan falan... Daha gecen hafta bu sözlerinin yüzden bir fas kökenli is arkadasi ile kavga ettim.
Ama bizim millet araplara özenmesine cok sasirdim. Hele araplar firsati bulunca ilk dünya savasinda bizi arkadan bucakladigini düsündükce, gözümden baya düsüyorlar. Ve bize hala düsman kesikler.
Ve öteki beni sasirtan sey, Türkler hic kendi kültürüne, mutfagina sahip cikmasini bilmezlermi? Yunanlar diyor, biz gyrosu icat ettik, siz bizi taklet ederek döneri yaptiniz; güya biz cacigi bile bilmezmisiz, hintlilerden ögrenmisiz; baklava asil iranli ürünü ve internete kalirsa, Türk mutfagi diye hic birsey yokmus - hep orden burdan ögrenme ve toplama yemeklermis.
Ya Allahim Yarabbim,
bir kez olsun, Türk mutfagina sahip cikinsana. Biri bizim yemek tariflerin calinti oldugu söylerse, zaten türk mutfagina ait diye iddia edinsana.
Ve dönerin adi döne döne bistigi icin dönerdir. Bizim lübnanlilarin
bizim yemegimize koydugu isime ihtiyacimiz yok.