Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.08.2009, 11:59
albirt

Standard

aklima bi olay daha geldi..
seneler önce annemin amerikan askeri üssünde bir terzi dükkani var. bende arasira oraya gelip jobben yapiorum, cep harsligimi cikarmak icin. askerlerin cogu senci, ve ozamana kadar benim gözümde bu senciler hepsi birbirine benziyordu. nezaman daha yakindan tanimaya basladigimda, tek tek ayirdedebiliyordum, ve isimlerini bile aklimda tutmaya baslamistim.
ama aralarinda baya pislik ve gicik tipler de vardi. simdi aklimdan söyle düsünceler geciyor "yaw, adama simdi satascam, beni irkci filan sancak, rassismusdan baslicak, gelde bu isin icinden cik cikabilirsen" ve hep böyle tiplerle isim oldugu zaman, susuyordum.
birgün annem izine gitti, dükkanda yalnizim...bir senci asker geldi, koskocaman ve iri yari, ve islerini almak istiyor.
adama islerini veriyorum, fiati sukadar diyorum. islerin üstündeki etikete bakiyor. 'hayir, burda baska birsey yaziyor " diyor. "yok, diyorum, o fiyati zaten kendim yazdim, bu benim elyazim...kusuruma bakma, belki iyi okunamiyor, ama fiyat budur" .
"hayir, sen bana kazik atmaya calisiyorsun" diyor. "yok canim" diyorum, ve tek tek yapilan islerin fiyatlarini bildirip, adamin önünde tekrar hesap ediyorum, ve gene ayni fiat ortaya cikiyor. "Gecen sefer bukadar ödemedim ama" diyor. "ozaman, gecen sefer sana indirim yapilmistir" diyorum "sevin iste".
manageri soruyor. "manager benim" diyorum
adam dan gelen cevap kisa ve net
"Fuck you!!!" arkasini dönüp gitmek üzere
"efendim??"
"fuck youu!!!" diye tekrarliyor
busefer kendimi tutamadim ve ayni sekilde karsilik verdim "fuck yourself" dedim.
adam thekeye geldi, üstüne yaslandi, burunlarimiz nerdeyse birbirine degiyor.
artik daha yüksek sesle "FUCK YOUUU!!!" diye bana bagriyor bende ayni sekilde ona bagiriyorum....hahahahaha, aklima geldikce gülüyorum valla . bu böyle 2 dakika sürdü, elim ayagim titriyor, ama caktirmiyorum, adam silahi cekse isim bitik. kapini önünde insanlar toplanmis bizi izliyorlar...dedim tamam, beni burdan kovcaklar, annem tatilden döncek, dükkan elden gitmis, lol
adama islerini verdim, dedim al, paranda senin olsun...git basimdan.

Dicem, bu irkci mirkci düsünceleri bazen gecmek lazim...karsinda manyak biri durdugu zaman. ne irk olursa olsun...ona da rahat rahat kizabilmek gerekir. cünkü, senci diye kizamam düsünceleri bile bi nevi irkci düsüncesidir.