Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.08.2009, 20:30
FairyLady

Standard

Zitat:
Zitat von albirt Beitrag anzeigen
"Sence neden tüm bu belirli BIR kisiyi bulabilme ve sadece biriyle mutlu olabilme arzusu insanlarin? "

Bence bu Arzu Annelerimizden ve Babalarimizdan gördügümüz seylerden kaynaklaniyor. Gecmis zamanda Evlilikler daha uzun belki de hayat boyunca sürüyordü, cünkü toplumsal baski daha agir basiyordu, ekonomik sartlar kadinlar icin baska bir secenek burakmiyordu. Türk kültüründen yola cikarsak mesela, erkek calisir, kadin evde cocuklara bakar, kendi karyerini sürdüremezdi, ve ekonomik bagimsizligi yoktu. o yüzden evli kalmak zorundaydi, belki aldatiliyordu bile, ama buna da göz yumuyordu. biz cocuklar böyle bir ortamda büyüyoruz, filimlerde baska seyler görmüyoruz, ve böyle olmasinin gerektigini düsünüyoruz.
Bir kisiyle mutlu olabilmek.

Filimlerde ki asiklara neden aglariz...onlar filim cünkü, bizde beklentiler yaratiyorlar, ve bu beklentilerimiz yerine gelmeyince..üzüntüden aglariz...beklentiler yerine gelince gene aglariz...aslinda cok antika bir milletiz...otur oturur aglariz halimize

Ama sunu da eklemek istiyorum...kendi arastirmalarima göre, bir insan cocuklugunda belli miktar SEVGI alabildiyse, o sevgi ona hayat boyu yeter. yani yeter derken, o sevgiyi baskalarina yansitabilir, ve baskalarini da sevebilir. Cocuklugunda yeterince sevgi alamayanlar ise...hayat boyu o boslugu doldurmak icin, sevgi pesinde kostururlar. Bazen sevgi arayisinda olduklarinin da farkinda olmayabilirler. Ve o boslugu, cabuk asklarla, para, lüks, ve kisa tatmin edici seylerle doldurmaya calisirlar. Cünkü alamadiklari sevgi temeli olmadigi icin, ufak dosajlarla kisa zaman mutlu olurlar, ama sonra gene boslugu his ederler..

biraz karisik oldu simdi, ama bunun kitabini yazdim, 3 satirda anlatmaya calisiyorum burda.

karisikbirt

Bagimsizlik ve kendi ayaklari üzerinde durabilme insanlari umursamaz ve gamsiz mi yapiyor acaba? "Amaan elimi sallasam ellisi ona mi kaldim peeeh" deyip hemen kaciyoruz.

Olsun biz arabesk bir milletiz, dramayi severiz :-D

Ben o konuda farkli izlenimler edindim. Mesela tanidigim bazi kizlar hemencecik ve herkese asik oluyorlardi. Cok kolaydi onlar icin. Bir erkek iyi davransin, azicik ilgi göstersin yetiyordu. Ama sonra terkediliyorlardi. Ve hepsinin ortak özelligi cocukken BABA sevgisi tatmamis olmalariydi Babasi ufakken ölmüs yada hic kucagina alip sevmemisse bu kizlar cok kolay kandirilabiliyorlar. Sonrada terkediliyorlar cabucak.

sohbetbirt

Yada yazarbirt mi demeliyim? Hangi kitapmis o?

Geändert von FairyLady (02.08.2009 um 20:38 Uhr).