za-Man " Sonun baslangici " 12
Kaptan Anthony Quinn-in biraz zayifiydi „Buyur ne istedin yigenim? “ derken, alnindaki ter damlaciklari güneste birer boncuk gibi parlarken, gercek emegin ve zahmetin otantik bir ispatiydi. Kaptan abi bu dalis takimlarini kiralamak mümküm mü acaba?! „Vallaha yigenim mümkün de, daha evvel dalmadiysan hic bir isine yaramaz.Dalis ekibinden evvela kurs alman ilazim!“ Yardimcisinin bana uzattigi reklam brosürünü tesekkür ederek alip oradan uzaklastim. Dalsana Diving Team 3 günlük Scuba kursu 230.-TL
„Dalis kursu mu? ben korkarim.Sen sonra anlatirsin!“ Neclanin gelmemesi tam istedigim seydi.Otelin havuzundaki iki günlük kurstan sonra, iskeleden de denize girerek ilk dalis tecrübemi kazanmistim. Suyla saka olmazdi. Gectigimiz 3 gün zarfinda, Sami Summer ise cesitli kiyafet ve degisik kiliklarda devamli etrafimdaydi. - Dalis ustamizdan karnemizi almistik. Malzeme odasindaki iki dalis takiminin eksik oldugunu farketmemislerdi.
O aksam Neclaya Istakoz yedik, normalden fazla beyaz sarap icirttigim Neclamin uykusu saat 10 demeden gelmis, odamiza cikmistik.Onu yataga yatirdiktan sonra sira veda mektubunu yazmaya gelmisti. Sevgili askim Necla..bu satirlari okuyorsan eger, bil ki seni daima sevdim….*** Mektubu yastigimin üzerine birakip sessizce kulagimi cektim ve ondan ayrildim.
Sami Summerin yataginin basucundan ona „geldim uyan! „ dedigimda, zavalli adamin kalbi duracakti neredeyse.“Be beni nasi nasil buldunuz..eähm..“ - Gevelemeyi birak! Sirrimin pesindesiniz biliyorum! Sana sadece bir kez soracagim! Pesimi birakabilecekmisin? Beni kaybettigini söyle..ya da sirrimin olmadigini! - Sami: Hayir inanmazlar! Ben olmasam bile baskasini gönderirler! - Sinirim had safhadaydi.
Madem öyle, gel o zaman benimle! Sirrimi aciklayacagim sana. Otelin arka kapisindan birlikte cikip iskeleye gittik. Orada daha evvel hazirladigim dalis takimlarini giydik ve suya atladik. “Sey..ne yapiyoruz burada ..hani bana sirrini anlatacaktin..pek iyi dalamam ben..“ Merak etmeyin Sami bey ! Bu ve tüm dertlerinden kurtaracagim sizi, dedikten sonra bir kolumu onun beline dolayip, öteki elimle kulagimi cektim ve 30 kilometre ötesine ve suyun 30 metre altina gönderdim ikimizi.
....nefes alamiyorum...son bir nefeslik..kaldi ...
|