Zitat:
Zitat von Adorno28
Bu yazdiklarini okudugumda sok oldum.. insan savundugu seyin arkasinda durmalidir.. iki satir önce beyaz, 3 satir sonra siyah dememelidir bence..
Tabiki elestiriyi yazan kisinin egitim durumu, yasadigi sosyal cevre, entellektüelligi elbette önemlidir. Fakat bunlarin hepsi bir yana! en azindan elestiri yapan kisi uslup tasimalidir düsüncesindeyim. mahalle kabadayilari gibi olursak, Fattonun borusundan ne farkimiz kalir ?
saygilarimla
|
Yazdiklarimin arkasinda duruyorum. Durmadigim kanaatine nasil vardigina sastim dogrusu. Hersey yerinde güzeldir. Cumhuriyeti korunmanin mahalle kabadayiligi ile uzaktan yakindan hic bir iliskisi yok. Gönül isterdi ki, ülkemizde demokrasi kültürü o kadar gelismis olsaydi da, darbelere gerek kalmasaydi. Ama ülkemim silik süpürük orta dogu kralliklari gibi basiretsizlesmesine de gönlüm razi olamaz. Eger Türkiye, icine laikligi ve demokraktligi sindiremeyen kisilerce yönetilmesine ragmen, ekonomi, kültürel ve askeri yönde Islam dünyasinin en güclü ülkesiyse bunu yarim yamalak isletilen laik Cumhuriyete borculuyuz. Atatürk'ün hayatimiza rehber olarak gördüdügü ilimden ve bilimden bizi mahrum koyma calisanlarin ve bu yolda önümüze tas koyanlarin yollarinida bizim kesmemiz ve onlari yolda ilerletmememiz lazim. Ne kadar demokrat olduklarini onlar cok gösterdiler. Onlar simdilik kalkamadiklari icin oturuyorlar. Hele bir basa gelsin görürsün o zaman nelere kadir olduklarini. Ama o zaman is isten gecer. O duruma gelmemek lazim. Darbe son cözümdür, ama eger sartlar onu gerekli kilarsa, pragmatik düsüncü ölcüsünde o careye de basvurulur. Türk askerden korkma, sapik mezcup cihatcilardan kork!