za-Man " Sonun baslangici " 4
za-Man " Sonun baslangici " 4
Yasim ondokuzdu ve henüz milli olmamistim, askere de gitmemistim.Neclaya asiktim.
Gerci 13 yasimdayken bir keresinde, amcamin kizi Sevilayin bana kilerde „baak senin
böyle memelerin vaar mi“ diyerek cikarip tombullari gösterdiginde o ne be hele dur bir
elleyeyim demistim, ama Seray haspasi elimdekiyle birakiverip kacmisti bile.Bir daha da
yakalayamamistim.Amcam basina bela olmadan kizi 16sina varir varmaz, astsubayin
tekiyle evlendirip Erzincana gelin etmisti.
Daha sonra kankalarla (Remzi, Kenan,Veysel)Meshur „Aksaray“ sinemasina ögle
matinesine daliyorduk. Buradaki özelik:
film makinisti araya parca atiyordu. Alman, Italyan ve Ingiliz miki filmlerini bildigimiz
c tipi Türk filmlerinin arasina yapistirip gösteriyordu.Kuytu ve sak sak
seslerinden gecilmeyen izbe bir sinemaydi.En büyük zevkimizdi. 'Yah yahh zer shön'
Filmden ciktigimizda disi sinekler bile gözümüzde „klas kari“ gibiydi. Vicdan azabi
cekmeden cenabet-cünüp gezebilmenin sinirlarini asiyorduk. Gencligimiz herseyin cevabiydi.
Neclanin bir iki kez lise cikisi önünde kitap düsürmüs, islik calmis, yavrum aksama anam
istemeye gelcek filan diye salakca hareketlerim olmus, o da gülüp gecmisti.Bana karsi bos
degildi..düpedüz beni seviyordu canim. Galiba ..ee öö falan diye düsünürdüm...
Annecigim ve dayim, ayrica iki kilo baklava ve umut dolu bir delikanli olarak ben, Neclayi
istemeye gitmistik.Dayim odun deposunun müdürüydü, ve böylece onu tanimayan yoktu.
“ O Nafiz efendi hosgelmissiniz yahu“ diye kapida karsilamisti Neclanin babasi.Benim
suratima henüz bakan yoktu. „Demek genclerin basini baglayalim diyorsun Nafiz
efendi…peki öyle olsun.Lakin iki sarttim var 1. Askerlik ve 2. Ya meslek ya da isyeri sahibi
olacak“
Dayicimin cevabi“ Nafiz efendi bu salak oglani ilk is askerlik subesine yollayacagim,
döndügünde de ufak bir dükkan acariz“ demesiyle is bitmisti. Neclanin türk kahvesini
yaparken, ben müsaade isteyip helaya girdim, oradan da ufak bir hareketle Neclanin
yatak odasindaydim. Nelerden hoslaniyor, nasil neselendirebilirim diye günlügünü takip
ediyordum. Sira kahveleri icmeye geldiginde de kendisine“
ellerine saglik Necla, sey ben Ersen ve dadaslari cok severim ya sen“ dedigimde Necla
sasirmis..sonra da kikirdemisti. Cantada keklik.Artik sözlüm sayilirdi.
Kayinpederimi de 4 ila 5 yaris „ kesin banko babacim“ile altili ganyan tüyosuyla kafalamis
kendisine galeriden bir 1.3 Reno Toros cekmistik ayni hafta. Ama illa da askerlik deyip
tutturmustu yine de…gitcezz gitcezz babacim gitcezz!
Sürecek
|