za-Man "Sonun baslangici" 1
za-Man "Sonun baslangici" 1
Kulagimi cekerek tekrar bügüne döndüm. Müsteri sayimiz su son günlerde artmisti.Bütün suc, salak mangalcim Samideydi.Gecen doldurup yatirmadigim , ve cöpte buldugu altili ganyan biletimin tuttugunu herkese anlatmisti. Halbuki ben, oynamaktan ziyade, geyik olsun diye oynardim-bileti yatirmamak daha zevkliydi.Haksiz kazanc edinmek istemiyordum.Inanin, hergün lottoda altiyi tuttrmak mutlu etmiyordu beni artik. Bu özelligimle, sadece cevremde, isittigim bazi kader kurbanlarinin yardimina kosuyordum. Kimsenin bundan haberi yoktu.Neclama bile söylememistim.
02.07.1989 Yasim onaltiydi.Konyanin Altinapa barajinin insaatinda komsumuz Recep abinin damperlisiyle cakila gidiyorduk.Parasi iyi bir isti.Geceleri santiyede kaliyorduk.Issiz, karanlik ve tenha bir santiyeydi.Toz duman ve sigaradan baska bir zevkimiz yoktu. Bu gece uyuyamamistim, kamyonun altina kurdugum uyku tulumumdan cikip biraz dolasmak istemistim.Maltepe ve kibridimi de almayi unutmamistim.
O gece havadaki tilsimi suya yaklasir yaklasmaz fark etmistim.Suda bir parilti vardi.Yaklastigimda tüm vücudum kaskati kesilmis, ödüm mokuma karismisti.Kipirdayamiyor ve sadece gözlerimi oynatabiliyordum.Suda harfler belirmisti, inanilmazdi, söyle yaziyordu>zaman ve mekanda seyahat - kaybolduk- burasi dünya mi?< Ilk evvela , bunu yapanlarin, betoncu Ahmetin denyo elemanlaridir- baska kimse yapamaz, inekler suyun altina girmis beni oynatiyorlar diye düsündüm, ama ya peki kipardayamami nasil aciklayacaktim?..MmMmm diye baska ses cikaramiyordum. Suda >>evet icin 1, hayir icin 2 gözünü kapat<< talimati belirdiginde altima isiyordum.>bu gece dolunay mi?<< tek gözümü kapatarak cevap verdim.>>bizimle gel!<< Iki gözümü kapatmistim.>>sana mükafatimiz var-kulagini cekersen bir gün geriye-tekrar cekersen tekrar bir gün sonraya döneceksin ve orada sadece 1 saat kalabileceksin sirrini anlatirsan-isin biter>>
Su aniden kabarmaya baslamisti. Barajin icinden göge yükselen dairenin - bir olimpiyat havuzunun büyüklügündeydi.Cesitli renkler yanip sönüyordu. Girinitiler ve cikintilarindan sular asagiya dogru akarken, Uzay gemisi kuzeye dogru hizlanarak gözden kaybolmustu. O gece hic ama hic uyuyamamistim.Yasin suresini 12 kez okumustum.
Sürecek
|