Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 04.04.2009, 18:20
GoerenBilir

Standard

Zitat:
Zitat von fos Beitrag anzeigen
Bence esas üzücü olan baska seyler var sayin bay ve bayanlar.
Tek satirla ancak ahkam kesilebilir.

Komsularimizla iyi gecinelim, kanunlara uyalim, sempatik olalim
vs. vs.Satir aralarinda bunlari okuyorum.

Maymunmuyuz kardesim?Cok merakliysaniz gidin ZOO da sempanzeleri
seyredin.Burada bir milletten bir vatandan bahsediliyor.Inceden inceye.
Basta sunu söylemeliyim, bir irki veya bir kökene küfür etmek ne haddime,
edilmesini de sevmem. Ama sahsen bir irki veya kökeni sevmek de zorunda
degilim.Bu herkesin hakki. Bazi züppeler buna irkcilik diyebilir,Buyur kardesim
de, o da senin hakkin.

Bir insanin sadece iyi arkadaslari olamaz.Öyle olsaydi kimsenin arkadasi olmazdi.
Biraz kötü, azicik kinci, veya daima hesapci arkadaslarimiz yok mu? vardir vardir.
Kavun degil ki koklayasiniz degil m?!
Ülkeler de buna benzer iliskiler icerisindedir.Belcikada 2 dil varmis, yok Canada aslinda fransizmis, yok Basklar Ispanyanin kürtleriymis..vs.vs.. Ne mutlu Türküm diyen bir insan - toprak bütünlügüne de muhakkak saygi duyan insandir.Baska türlü olamaz.
Nicin mi? Eskilerin bir bildigi var demek ki yazmislar anayasaya. Cünkü..yoksa..alin size bir örnek:
Simdi Ermenice yayinlara baslamis TRT. Hayirli ugurlu olsun.Insallah iyi yayinlari olur, haberlerin tercüme edilmisini Ermeni vatandaslar da kendi dillerinde dinlerler.
Baska ne yayini olacak?!. Ama isin bir sinyal yönü var ki, iste tüm taktik burada yatiyor. Cok degil , birkac yil icerisinde buna da alisinca halk(nasilsa herseye alisiyor)Basbakan Sarkisyandan uluslarararasi bir dilekce," sözde soykirim magdurlarina tazminat ve toprak talebimiz olacakti..sey kem küm.."patlatacaklar bombayi..
Alin size kücük harflerde gizli kalmis büyük sorunlar. Yani is sadece birazcik komsu sevgisi ve uluslararasi statümüzü düzeltmek ya da ABye girmek icin yaptigimiz ödünden ibaretle kalmayacak.Isin icerisinde baska seyler var.Pek sevmem bu gavur kelimesini ama "gavur sinsidir düsman sabirlidir" diye bir söz duymustum bir yerde...

Bir baska haber de dün geldi. Bizim yakinlarimizda, "Gülsüm "isimli bir kürt asilli türk kizi (simdi buna da sinirlenen olacak..TV de Kurdin..deniyor, ama kiz bir türktür! asli kürt olabilir)kendi abisi elleriyle bogmus, ormana atmis. Namus lekesi böylece silinmis olmus. Hesabi kime cikartiliyor? hic düsünen var mi?...Bas sayfadan veriyorlar!

Sirada arapca yayinlar varmis. Zaten araplar petrol-dolarlariyla avrupanin yavas yavas cöken firmalarini da eline gecirmeye basladilar.
Yazini okudum ve begendim. Anlasilan sende benim yazimi okumussun. Her zaman olmasa da bu konuda ayni dalgada yayin yapiyoruz. Diyarbakirli Türkler biraz tasfirindir fos!

Olay kürtce'yle bitmiyor, yarin bir gün federal bir devlet kuralim diyecekler. O da gerceklersirse, Türkiye'yi bölgelere bölecekler. Kürt devletinin sinirlari belirlenmis olacak. Sonra bunlar bagimsizlik isteyecekler, Avrupa'da medeniyetten dem vurup referandum falan filan diyecek. Bizim Rizeli Recep herseye eyvallah dedigi gibi bu ise de Van minit deyip üzerine bir soguk su icecek. Sonra fiilen Irak'in kuzeyinde kurulmus olan kürt devletiyle Türkiye'den ne kadar koparabilirlerse o kadar bir parcayla birlestirip tarihte hic olmayan bir kürt devleti kurulmus olacaktir.
Bu konuda bende senden az tavizsiz degilim. Tahammül edilecek bir yani yok. Ayni basörtüsü konusunda da tavizsiz oldugum gibi. Önce basörtü özgürlügü diye ciyik ciyik öterler bunu elde ettikten sonra bu sefer de meczup takiminin da corapsiz terlikli ve Ebu Cehil killigiyla meclise girme hakkini isteyecekler.

Türk Silahli Kuvvetleri olanlar ve bitenler karsisinda oldukca suskun davraniyor. Ben sanatin icine tüküren adamin ve o malum zihniyetin yerinde olsam korkudan geceleri yatamazdim. Askerin bu kadar da agir konularda susmasi onlarin acisindan hicte hayira alamet degil. Evet Türk Silahli Kuvvetlerini rejimi korumakla görevlendiren anayasal haklarini kullanmasi icin sonuna kadar destekliyorum.

Geändert von GoerenBilir (04.04.2009 um 18:31 Uhr).