Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 06.03.2009, 08:45
Tilki1977

Standard

Zitat:
Zitat von uhakan Beitrag anzeigen
@kalpsiizz: Ben selbest mühendis olarak calisiyorum ve müsderim icin spontan yurt disinda toplantilari gitmem lazim. Türk vatandasi olarak cok sorunlarla karsilasmaktayim. Yakinda cösüm bulamasam benim icin ticari acindan cok kötü olacak.

@Tilki1977: Danke für deine Hinweise. Um das Geld geht es mir gar nicht. Wenn die Türkei mir das Anbieten würde das ich Zahle und von der Schuld befreit währe würde ich das liebend gerne tun. Leider bin ich beruflich sehr stark eingebunden und kann/will nicht für 3 Wochen zum Dienst. Ich wünschte ich könnte meinem Land dienen in dem ich bezahle, aber das geht nun mal nicht.

@holgerfach: Mit meiner Antwort ist wohl dein Lösungsvorschlag hinfällig http://www.vaybee.de/forum/images/icons/icon7.gif

Zur Info für euch: Ich habe eine Email von e-konsolosluk erhalten:

TURK VATANDASLIGINDAN CIKMA IZNI ICIN GEREKLI BELGELER ASAGIDA SUNULMUSTUR.
- Kisinin sahsen muracaati gerekmektedir.
- Nufus Cuzdani,
- Pasaport,
- Yabancilar Dairesinden alinan "Alman Vatandasligina Kabul Garantisi Belgesi" (EINBURGERUNGSZUSICHERUNG) 1 adet asli ve 1 adet fotokopisi,
18 yasindan buyukler icin 3 adet fotograf,
- Askerlik yapildigina dair belge (+2 adet fotokopisi) veya askerlik uzatma belgesi, "Askerlik hizmetini yapmis olmak" sarti kaldirilmistir; ancak asker kacagi ve bakaya durumunda olanlar Turk Vatandasligindan cikamaz.
Alman vatandasligina gectikten sonra, Almanyada ki askerlik sorunuzu Alman makamlarina sormaniz gerekmektedir.

Bilginize sunulur.

En iyi dileklerimizle,
T.C. Munih Baskonsoloslugu
Vielleicht kannst du mit denen reden das sie das aufschieben. Wenn du dennen deine Situation schilderst.